Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Knack 2 Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Sony (SCE)

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Sony (SCE)

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Sony

 • PEGI

  7+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Knack 2 Review
Ο Knack μας συστήθηκε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Ήταν Νοέμβρης του 2013, όταν ταυτόχρονα με το λανσάρισμα του PlayStation 4, η Sony έφερε στα ράφια των καταστημάτων ένα νέο, φιλόδοξο project. Η αλήθεια είναι ότι χαρακτήρας όπως ο Knack δεν είχε παρουσιαστεί ξανά στο παρελθόν. Δημιουργημένος από power relics έχει τη δυνατότητα όσο περισσότερα συγκεντρώνει, τόσο να μεγαλώνει. Στη μέγιστη ανάπτυξή του ξεπερνάει τα δέκα μέτρα, γεγονός που του δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των εχθρών του. Στον αντίποδα, με μια και μόνο κίνηση έχει τη δυνατότητα να απαλλάσσεται από όλα τα relics και να μεταμορφώνεται με ανθρωποειδές που έχει ύψος σχεδόν όσο το διάσημο ρομπότ Clank και μπορεί να διεισδύει ακόμα και σε ποντικότρυπες.


Ρουτίνα οι μάχες με πιο ογκώδεις αντιπάλους.

Το σενάριο του Knack 2 δεν ξεφεύγει από αυτό του πρώτου και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι τόσο κοινό, όσο η πλοκή ελληνικής μελοδραματικής ταινίας της δεκαετίας του 1960. Οι δυνάμεις του κακού θέλουν να καταστρέψουν την ανθρωπότητα και στο πρόσωπο του Knack βρίσκεται ο ήρωας που θα σώσει τον κόσμο. Φίλοι που καταλήγουν εχθροί, εχθροί που στο τέλος αλλάζουν στρατόπεδο, ίντριγκες, προδοσίες, ένας έρωτας που δεν πρόλαβε ν' ανθίσει και άλλα παρόμοια, αποτελούν το αλατοπίπερο για να σερβιριστεί καλύτερα η ιστορία. Αν σ' αυτά προστεθεί το γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά η πλοκή φαίνεται ότι έχει τραβηχτεί από τα μαλλιά με σκοπό την επιμήκυνση του παιχνιδιού, η έλλειψη φαντασίας γίνεται ξεκάθαρη. Το θετικό πάντως είναι ότι, κανένας από τους χαρακτήρες δεν αντιμετωπίζεται επιφανειακά και στο τέλος υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις για την ιστορία και το ποιόν του καθενός. Καλλιτεχνικά, το Knack 2 πατάει μάλλον στέρεα.
Ακόμα και σε περιπτώσεις που τα πράγματα, φαινομενικά, δυσκολεύουν πολύ λόγω της ύπαρξης πολλών εχθρών, εμφανίζεται στο πεδίο μάχης ένας ειδικός κρύσταλλος που, αν τον χτυπήσετε, ο Knack μπαίνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε rage mode και εκεί ποιος τον είδε και δε φοβήθηκε.
Τόσο ηχητικά όσο και οπτικά αν και για το δεύτερο υπάρχει ένα μικρό παράπονο. Όχι ότι υπάρχει κάτι χοντροκομμένο, κάτι άσχημα σχεδιασμένο, όχι ότι υπάρχουν frame drops πλην 1- 2 περιπτώσεων, όταν ο Knack βρίσκεται στο μέγιστο ύψος του, αλλά είναι στιγμές που ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος αποπνέει δωρικό ρυθμό. Κατά τόπους, λιτότητα που δεν παραπέμπει σε παιχνίδι που μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στο PlayStation 4, αλλά σε κάτι ενδιάμεσο μεταξύ αυτού και του PlayStation 3. Από την άλλη, οι φωτισμοί είναι επιτυχημένοι, το animation ομαλό. Η fixed camera ίσως οδηγήσει σε στιγμιαίους εκνευρισμούς αλλά για καλή σας τύχη δεν πρόκειται ποτέ να χάσετε κάποιο σημαντικό σημείο από τη δράση. Μουσική σύνθεση, διάλογοι και ηχητικά εφέ ανήκουν σε κατηγορία υψηλής ποιότητας και προσθέτουν πόντους στην όλη προσπάθεια της ομάδας ανάπτυξης.


Αν μικρύνει θα χωρέσει στο δοκάρι.

Το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των beat ‘em up platformers. Για να σπάει η μονοτονία, υπάρχουν στοιχεία stealth και shoot ‘em up και τολμάμε να πούμε ότι θα θέλαμε δυο πρέζες παραπάνω από τα συγκεκριμένα. Προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του, ο Knack έχει στο παλμαρέ του μια σειρά από αμυντικές και επιθετικές κινήσεις που, όσο μεγαλώνει σε μέγεθος, γίνονται πραγματικά θανατηφόρες. Με μια και μόνο μπουνιά μπορεί να σαρώσει κυριολεκτικά μισή ντουζίνα ανθρώπους, πριν αυτοί προλάβουν καλά καλά να καταλάβουν τι τους χτύπησε. Η ευκινησία είναι ένα ακόμα προσόν του. Όσο και αν ψηλώνει, δεν χάνει από τη σβελτάδα του, ενώ η ικανότητά του να σβουρίζει γύρω από τον εαυτό του μετά από ένα διπλό άλμα, γεφυρώνει ακόμα και τα πιο μεγάλα κενά.Η ποικιλία των εχθρών είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Ο καθένας έχει ξεχωριστές κινήσεις, παρόλα αυτά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η χρήση των πιο βάναυσων μέσων που διαθέτει ο πρωταγωνιστής. Λείπει η στρατηγική. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπου τα πράγματα, φαινομενικά, δυσκολεύουν πολύ λόγω της ύπαρξης πολλών εχθρών, εμφανίζεται στο πεδίο μάχης ένας ειδικός κρύσταλλος που, αν τον χτυπήσετε, ο Knack μπαίνει για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε rage mode και εκεί ποιος τον είδε και δε φοβήθηκε. Κι εδώ που τα λέμε, ποιος δεν θα μπει στον πειρασμό να αγγίξει τον κρύσταλλο;Επιπλέον, υπάρχουν scripted μάχες, που εκτυλίσσονται πατώντας κάθε φορά το κουμπί που εμφανίζεται στην οθόνη. Κάτι σαν τα mini games του God of War, μόνο που αυτήν τη φορά έχετε στη διάθεσή σας όλον τον απαραίτητο χρόνο για να συνειδητοποιήσετε για ποιο πλήκτρο πρόκειται και στη συνέχεια να το πατήσετε. Όσοι αναρωτιούνται για boss fights, ναι υπάρχουν και κανείς δεν θα δυσκολευτεί να βρει τον τρόπο αντιμετώπισης των ισχυρών αυτών αντιπάλων. Δυστυχώς μάλιστα, η έμπνευση εξαντλείται νωρίς και όσο προχωράτε προς το τέλος, τόσο πιο εύκολα θα σας φαίνονται τα boss fights.
 
Knack 2 Review - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity