Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LEGO Marvel’s Avengers Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Traveller's Tales

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Warner Bros. Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ήταν μάλλον νομοτελειακά αναπόφευκτο. Μετά από συνεχόμενες παρουσίες που κυμαίνονταν από καταπληκτικές έως αξιόλογες και αξιοπρεπείς, η συνεχής κυκλοφορία τίτλων LEGO θα έφτανε κάποια στιγμή στον κορεσμό. Ναι το LEGO Marvel’s Avengers δεν πιάνει τα συνήθως υψηλότατα στάνταρ της σειράς, χωρίς παρόλα αυτά να είναι μια εντελώς χαμένη προσπάθεια. Αρχικά -και για να το βγάλουμε από τη μέση- σε επίπεδο υπόθεσης μιλάμε για ένα είδος ανεπανάληπτου αχταρμά. Κάποιος θεώρησε δόκιμο να στηρίξει την υπόθεση στις δύο ταινίες Avengers, ενώ στο free play και διάσπαρτα στην κεντρική πλοκή υπάρχουν και στοιχεία από Captain America: The First Avenger, Iron Man 3, Thor: The Dark World και Captain America: The Winter Soldier. Που είναι το πρόβλημα; Ο γνώστης των ταινιών δεν θα το χαρεί ιδιαιτέρως (πλην κάποιων καλών σημείων) ενώ όποιος δεν είναι φανατικός οπαδός όπως ο γράφων, ενδέχεται να μην καταλάβει και τίποτα από τα διαδραματιζόμενα επί της οθόνης. Τα οποία παρεμπιπτόντως παραβιάζουν τη γνωστή και συνήθη «αρχή» των LEGO games να μην υπάρχουν voice overs. Αυτά και υπάρχουν (και άρα ξενίζουν) και επειδή έχει επιλεγεί να είναι τα αυθεντικά από τις ταινίες σε πολλά σημεία ακούγονται και φαντάζουν εκτός τόπου και χρόνου. Κατά τα άλλα είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο τίτλος φτιάχτηκε ως το απόλυτο fan service σε όλα τα επίπεδα, κάτι που ναι μεν δεν είναι κακό, αλλά από την άλλη καθιστά τον τίτλο δύσπεπτο για τους μη φανατικούς και, τολμούμε να πούμε, πιθανώς λιγότερο kid-friendly από πολλούς τίτλους της σειράς.


Σκηνή από την εντυπωσιακή εισαγωγή.

Όμως υπάρχει και το gameplay, το οποίο ναι μεν λογικά παραμένει ουσιαστικά αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου, με τις όποιες παραλλαγές επιτάσσει η θεματολογία, αλλά ουσιαστικά παίζει και αυτό το ρόλο του στην εδώ μη εξαιρετική εμπειρία, ενώ αν πρέπει να μιλήσουμε για κάτι νέο είναι οι κινήσεις combo που ουσιαστικά είναι QTE για πιο εντυπωσιακά finishing moves σε κάποιους εχθρούς. Όμως, πραγματικά, σε μια σειρά που ήδη είναι αρκετά εύκολη (όχι λανθασμένα), μάλλον έχουμε τον ευκολότερο τίτλο LEGO της ιστορίας, πράγμα που μάλλον κάνει «κακό» σε πολύ συγκεκριμένο και δυνατό της κομμάτι. Μιλάμε για το co-op δυο ατόμων που πάντα ήταν το δυνατό σημείο της σειράς και το απόλυτο hit συνεργασίας γονιού με παιδί. Εδώ λοιπόν υπάρχει πρόβλημα μιας και σε αρκετά σημεία ο ένας παίκτης κάθεται κυριολεκτικά και κοιτάει τον άλλο να παίζει περιμένοντας να τελειώσει κάποιο ουσιαστικά solo κομμάτι. Πραγματικά οι εν λόγω στιγμές χαλούν την όλη εμπειρία και προσθέτουν και άλλους πόντους στο μη φιλικό προς τα παιδιά χαρακτήρα του τίτλου, αφήστε που συνήθως αφορούν τα boss fights που είναι και οι πιο ενδιαφέρουσες στιγμές του τίτλου.


Η καταστροφή πριν τη δημιουργία ράμπας για να περάσει το τζιπάκι.

Από την άλλη εμείς συναντήσαμε και αρκετά bugs ενώ παίζαμε single player και σε κομμάτια που οι ήρωες έπρεπε να πατήσουν μαζί συγκεκριμένο κουμπί, αλλά και σε κομμάτια που έπρεπε ο εκάστοτε ήρωας να πραγματοποιήσει συγκεκριμένη ενέργεια σε προκαθορισμένο σημείο. Παρόλα αυτά μια μικρή έρευνα σε άλλους χρήστες έδειξε ότι αυτά τα bugs δεν εμφανίζονται σε όλους, ενώ δεν κάνουν διακρίσεις σε συστήματα μιας και η εμφάνισή τους έχει παρατηρηθεί παντού. Παρόλα αυτά θύματα είναι λίγοι τελικά χρήστες, απλά εμείς ήμασταν οι άτυχοι. Από εκεί και πέρα σαφώς τα πράγματα δεν είναι μόνο μαύρα. Η ύπαρξη 300 και πλέον χαρακτήρων από τη σειρά κάθε άλλο παρά άσχημη είναι, ενώ ο αναλλοίωτος πυρήνας του gameplay συνεχίζει να χαρίζει απλόχερα διασκέδαση με τις χιουμοριστικές σκηνές να κυριαρχούν, ειδικά σε φάσεις όπου εμφανίζεται ο ίδιος ο Stan Lee. Επίσης ο τίτλος κάθε άλλο παρά χάνει το ενδιαφέρον του όταν τελειώσετε την κύρια ιστορία μιας και το Free Play σε αρκετά σημεία είναι πιο ενδιαφέρον και θετικά χαοτικό.



Οι φαν της Marvel θα διασκεδάσουν σίγουρα περισσότερο από τους κοινούς θνητούς, αν και προηγούμενοι τίτλοι LEGO με την ίδια θεματική ήταν μάλλον καλύτεροι. Πάντως στα δικά μας μάτια το Marvel’s Avengers είναι ο πιο αδύναμος τίτλος μιας μακρά σειράς παιχνιδιών που έχουμε αγαπήσει. Και αυτό πλέον πρέπει να αποτελέσει καμπανάκι για την Traveler’s Tale γιατί η νοοτροπία σούπερ μάρκετ παραμονεύει στη γωνία.


 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετικό ως fan service
  • Απόλαυση και απλότητα LEGO
  • Ενδιαφέρον Free Play Mode
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η σειρά χρειάζεται επειγόντως ανανέωση
  • Προβληματικό co-op
  • Μπλεγμένο σενάριο, κατανοητό σε λίγους
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*