Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LEGO Worlds Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Traveller's Tales

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Warner Bros. Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • LEGO Worlds
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.lego.com/en-us/worlds FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Με δεδομένη τη θυελλώδη επιτυχία του Minecraft, του μεγαλύτερου αντίστοιχου τίτλου που έχει εμφανιστεί στην σύγχρονη εποχή, το βουνό που έχει να ανεβεί το LEGO Worlds είναι φαινομενικά απροσπέλαστο. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, καθώς ήδη από την αρχή, το παιχνίδι προϊδεάζει για απόλυτη ελευθερία στις κινήσεις, ενώ η ταυτόχρονη ύπαρξη του adventure mode μαζί με το sandbox του τίτλου κάνουν ακόμη εντονότερη τη σύνδεση. Ο παίκτης παίρνει άμεσα την πρώτη κρυάδα, όταν ανακαλύπτει ότι πρακτικά το LEGO Worlds θέλει αρκετές ώρες ενασχόλησης για να ξεκλειδωθούν όλες οι επιλογές. Διανθισμένες μέσα σε ένα μικρό story, όπου ο παίκτης, ως αστροναύτης, προσεδαφίζεται σε έναν κόσμο φτιαγμένο από τουβλάκια LEGO, καλείται να ολοκληρώσει διαδοχικές αποστολές που του αναθέτουν οι NPCs. Αυτές στην πραγματικότητα είναι tutorials, τα οποία καλείται να ξεπεράσει, ώστε να ξεκλειδώσει όσα εργαλεία χρειαστεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτές είναι αρκετά λεπτομερείς, αφού κάθε ξεχωριστό εργαλείο απαιτεί τουλάχιστον 4 αποστολές, που διαρκούν από λίγα λεπτά και φτάνουν, όπως στην βαφή μια ολόκληρης φάρμας, στις μερικές ώρες.



Τουλάχιστον, η ανταμοιβή είναι το λιγότερο ικανοποιητική. Από ένα απλό διαμορφωτή για τα πασίγνωστα τουβλάκια, μέχρι μηχανήματα που αλλάζουν ή αντιγράφουν κάθε σημείο στο περιβάλλον, τα επιμέρους εργαλεία είναι σε θέση τουλάχιστον να υλοποιήσουν κάθε αλλαγή που μπορεί να έχει στο μυαλό του ο καθένας. Παράλληλα, η πολύ απλή διαχείριση κι εναλλαγή τους, με το σταυρό του χειριστηρίου, διευκολύνει την πραγμάτωση της φαντασίας του παίκτη. Με την ολοκλήρωση των αρχικών δοκιμασιών ξεκλειδώνονται οι κύριοι κόσμοι του παιχνιδιού, που είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή, κι ανοίγει ο δρόμος για τα υπόλοιπα modes που περιλαμβάνονται στο μενού. Στο Adventure μέρος, ο παίκτης συνεχίζει τις αποστολές με τους κατοίκους του εκάστοτε πλανήτη, παίρνοντας ως αντάλλαγμα εξαρτήματα για το διαστημόπλοιό του, τα οποία με τη σειρά τους ξεκλειδώνουν κι άλλους πλανήτες. Το όλο σύστημα καταλήγει αρκετά λειτουργικό, καθώς κάθε ένας από τους νέους κόσμους έχει και διαφορετική αισθητική. Άλλοι είναι μοντέρνοι με ιπτάμενα αυτοκίνητα και ουρανοξύστες κι άλλοι παλαιολιθικοί, με ηφαίστεια και άγρια ζώα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το free roam, στο οποίο δίνεται η δυνατότητα για τη διαμόρφωση του κάθε πλανήτη, αλλά και η δημιουργία ενός νέου πλανήτη από την αρχή. Αυτό είναι ίσως και το πιο ολοκληρωμένο κομμάτι του τίτλου, καθώς παρουσιάζονται όλες οι δυνατότητες που προσφέρονται για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και δημιουργίας. Κάθε επιλογή ανοίγει το δρόμο στον παίκτη να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και να διαμορφώσει το αποτέλεσμα που εκείνος επιθυμεί.



Κάθε πλανήτης, μπορεί να διατεθεί και στους servers της LEGO, με την αγοραπωλησία του κάθε κόσμου να γίνεται μέσω in-game currency. Εάν ο παίκτης έχει αρκετά νομίσματα, μπορεί να προχωρήσει στο customization του αστροναύτη, του σκάφους, αλλά και των εξαρτημάτων που έχει κερδίσει από τις όποιες αποστολές. Εφόσον βέβαια οι servers δουλεύουν κανονικά, διότι οι διακοπές και οι αποσυνδέσεις ήταν και παραμένουν συνεχείς. Στο LEGO Worlds υπάρχει και η δυνατότητα για multiplayer 2 παικτών στην ίδια κονσόλα, αλλά περιορίζεται ουσιαστικά μόνο σε mini games. Μερικά από αυτά, όπως η κατασκευή ενός σπιτιού ή η εύρεση μερών του διαστημόπλοιου, είναι ευφάνταστα, όμως τα περισσότερα, με αποκορύφωμα τους αγώνες αυτοκινήτων, είναι γραμμικά, χωρίς έμπνευση και καταλήγουν βαρετά, μετά από τις πρώτες φορές.



Στον τεχνικό τομέα δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ζητήματα, από τη στιγμή που ούτως ή άλλως οι απαιτήσεις δεν είναι μεγάλες. Το μόνο χτυπητό μειονέκτημα είναι η κάμερα πρώτου προσώπου, η οποία περισσότερο ζαλίζει παρά βοηθά. Η αντίστοιχη σε τρίτο πρόσωπο είναι αισθητά καλύτερη, όχι μόνο από πλευράς εικόνας, αλλά και κατά τη διάρκεια των κατασκευών, καθώς μπορεί να «ξεκολλήσει» από τον παίκτη κάτι που δίνει αρκετά μεγαλύτερη ευχέρεια. Ο ήχος δεν παρουσιάζει προβλήματα, με το soundtrack να είναι πλούσιο κι ευχάριστο.



Συνολικά το LEGO Worlds είναι μια αρκετά καλή προσπάθεια. Κάθε σύγκριση με τον μεγάλο του αντίπαλο, περισσότερο κακό κάνει στην ομάδα της Traveller's Tales που δημιούργησε έναν τίτλο που μπορεί να έχει αδυναμίες που θα εκνευρίσουν, αλλά στο βάθος του χρόνου το αποτέλεσμα μπορεί να ανταμείψει τους παίκτες. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Όμορφο κι φιλικό gameplay
  • Modes που αφήνουν ελεύθερη την φαντασία
  • Ικανοποιητικός τεχνικός τομέας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Εκνευριστικά tutorials με πολύ μεγάλη διάρκεια
  • Αδιάφορο multiplayer κομμάτι
  • Κάκιστη υποστήριξη στους servers
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*