Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Le Tour de France Season 2014

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Cyanide

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Focus Home Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η διοργάνωση του Tour de France στην πατρίδα της Disneyland έχει την ατυχία να υποφέρει από πονοκέφαλο μια φορά τον χρόνο. Οι πεισματάρες Cyanide και Focus Entertainment σαφώς και ευθύνονται γι’ αυτό, μιας και είναι υπεύθυνες για έναν λόγο να απαξιώσει μερίδα του κόσμου την εν λόγω αθλητική γιορτή. Ο λόγος αυτός έχει και όνομα: Le Tour de France Season 2014. Έχουν υπάρξει δεκάδες παιχνίδια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το franchise GTA, όπου ο παίκτης θα απολαμβάνει τις βόλτες του εκάστοτε avatar του με το τυχόν διαθέσιμο ποδήλατο. Αυτό από μόνο του θα κάνει τον κόσμο να σταθεί ενθουσιασμένος απέναντι στην προοπτική του να παίξει ένα παιχνίδι που να αφιερώνεται και να αναλώνεται εξ’ ολοκλήρου στο δίκυκλο θαυματάκι που χάρισε στην ανθρωπότητα ο Kirkpatrick Macmillan. Σωστά; Η απάντηση έρχεται μετά από ένα εκκωφαντικό σκαμπίλι, το οποίο κερδίζουμε από την πρώτη μας επαφή με την φετινή έκδοση της εν λόγω αθλητικής σειράς.

Le Tour de France Season 2014 Image 01

Το Season 2014 περιέχει διάσημους ποδηλάτες, διάσημες μάρκες και εταιρείες ποδηλατικών εξαρτημάτων, πολλές ομάδες και μεγάλες φίρμες που στέκονται εδραιωμένες στον κόσμο της ποδηλασίας. Τα rights λοιπόν που αποκτήθηκαν με σκοπό την εκμετάλλευση τους πετυχαίνουν τον σκοπό τους και προσφέρουν μια πληθώρα επιλογών στον παίκτη. Ικανοποιητική θα λέγαμε, μιας και η ποικιλία των παραπάνω ξεπερνά την μέγιστη εξιλέωση που μπορεί να έχουν μετά από μια μόλις ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Ο τρόπος παρουσίασης τους, με όμορφο επιπλέον χαρακτηριστικό την περιγραφή και επεξήγηση τους, μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση του παίκτη ακόμα και αν αυτός δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ξανά με το άθλημα. Στην ευχέρεια του παίκτη διατίθενται 21 επίσημες πίστες της πραγματικής διοργάνωσης. Σε αυτές θα μπορεί να αγωνιστεί χωρίς περαιτέρω υποχρεώσεις, θα μπορεί να πάρει μέρος σε πρωτάθλημα ή απλά να επιχειρήσει να ολοκληρώσει συγκεκριμένες αποστολές της ομάδας του (οι οποίες ορισμένες φορές είναι σαδιστικά δύσκολες). Το αίσθημα ότι ο παίκτης δεν είναι ποτέ μόνος του μπορεί να δώσει η δυνατότητα εναλλαγής ποδηλάτη εν χρήσει, μιας και ο παίκτης ανακτά όποτε εκείνος το επιθυμεί τον έλεγχο οποιουδήποτε αθλητή είναι μέλος της ομάδας του. Χαρακτηριστικό καλοδεχούμενο, αν δεν χάλαγε ακαριαία η πρόοδος του ποδηλάτη που μόλις αφήσαμε και ο νέος που αναλάβαμε δεν ήταν σε απελπιστική κατάσταση (συμβαίνει τις περισσότερες φορές). Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι βρίσκεται υπερβολικά πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, ή ότι η ενέργεια του είναι οριακά εξαντλημένη και μόνο με ένα θαύμα θα καταφέρει να συνεχίσει το πετάλι σε κατηφόρα με ευνοϊκό άνεμο για 5 δεύτερα.

Le Tour de France Season 2014 Image 02

Εδώ που τα λέμε, στο θέμα της ενέργειας του κάθε παίκτη σκύβουμε το κεφάλι υπό αισχρή απογοήτευση. Υπάρχουν δύο μπάρες που υποδεικνύουν την υπολειπόμενη ενέργεια του ποδηλάτη. Η βασική παρουσιάζει την εναπομένουσα φυσική ενέργεια του αθλητή, αυτή που εκμεταλλεύεται κατά την φυσιολογική ποδηλασία. Η δευτερεύουσα αφορά την “επιθετική” ποδηλασία, αυτή που προσφέρει την ψευδαίσθηση ότι το ποδήλατο κινείται γρηγορότερα από έναν πεζό, κάτι που σε χρήση εξαντλείται τρομακτικά γρήγορα. Έχουμε μάθει από πολλά παιχνίδια να χρησιμοποιούμε σοφά τα περιορισμένα υλικά που βρίσκουμε στην διάθεση μας, αλλά για το συγκεκριμένο κανένα μέχρι σήμερα δεν μας προετοίμασε.
Το Season 2014 περιέχει διάσημους ποδηλάτες, διάσημες μάρκες και εταιρείες ποδηλατικών εξαρτημάτων, πολλές ομάδες και μεγάλες φίρμες που στέκονται εδραιωμένες στον κόσμο της ποδηλασίας.
Τα ποδήλατα κινούνται υπερβολικά άχαρα, τυποποιημένα, μηχανικά. Στις στροφές δίνεται η αίσθηση racing game των 90s με ανεβασμένα γραφικά. Υποψίες ότι το παιχνίδι θα πέσει σε κάποιο bug δίνονται με κάθε πρόσκρουση σε φυσικά εμπόδια -ναι, ακόμα και δέντρα- αλλά ευτυχώς ποτέ δεν γίνεται. Αντ’ αυτού, ο παίκτης ταλαντεύεται σαν να πέρασε από μια μικρή λακκούβα και επιστρέφει στην κανονική ροή του προορισμού του ατάραχος. Ο δε σχολιαστής -μια από τις πιο ψυχρές και αδιάφορες φωνές- και ο “προπονητής” της εκάστοτε ομάδας συμπληρώνουν το τραγελαφικό θέαμα με ατάκες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά τουλάχιστον ακούγονται αρκετά αστείες για να αποφευχθούν τα νεύρα και η σύγχυση. Αυτός ο τομέας θα επιμελήθηκε από τους κατόχους χιούμορ εκεί στην Cyanide.

Le Tour de France Season 2014 Image 03

Soundtrack δεν υπάρχει κατά την διάρκεια των αγώνων, κάτι απολύτως αποδεκτό. Θα ήταν η απόλυτη αποτυχία να διαδραματίζεται το νεκρό gameplay του τίτλου υπό… rock ή dubstep μουσικές. Κάπως έτσι ο παίκτης θα πρέπει να αρκεστεί στις μελωδίες της φύσης, τους ανέμους, το θρόισμα των φύλλων των άπειρων δέντρων που γεμίζουν το κάδρο με πράσινο και το ειρωνικό τιτίβισμα των πτηνών που λογικά χλευάζουν τους ποδηλάτες. Όσο για τα γραφικά, η μηχανή που χρησιμοποιείται στο Season 2014 αντιγράφει racing games 2007-2009 εποχής και μάλιστα άτονα. Τα ούτως ή άλλως μη διαφοροποιημένα μεταξύ τους σκηνικά κάνουν το γεγονός αυτό αδιάφορο ως προς την εξερεύνηση κάθε πίστας, μετατρέπει όμως το παιχνίδι σε μια ακόμα πιο ανιαρή υπόθεση. Τα δύο φτωχά multiplayer modes (versus, co-op) χωλαίνουν μιας και το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν την άσχημη αυτή εμπειρία παιχνίδι για δύο ή περισσότερους, χωρίς ανταγωνισμό, χωρίς πραγματική πρόκληση.



Το Le Tour de France Season 2014 είναι μια κακή επιλογή ακόμα και για όσους αυτοαποκαλούνται hardcore gamers mobile συσκευών. Αποτυγχάνει να μεταφέρει έστω ένα από τα χαρακτηριστικά της πραγματικής ποδηλατικής διοργάνωσης, ή έστω της πραγματικής… ποδηλασίας. Το χειρότερο μετά από όλα αυτά είναι ότι απαιτεί υπομονή.


 

2

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η ιδέα ποδηλατικών αγώνων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Νεκρό gameplay
  • Νεκρός οπτικοακουστικός τομέας
  • Μικρότερη πρόκληση από το Flappy Bird
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*