Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Life is Strange: Before the Storm Episode 3 Hell is Empty Review

*
Υπάρχουν κι αυτές οι στιγμές στη ζωή, που ακόμη κι αν γνωρίζει κανείς την κατάληξη των γεγονότων, δεν παύει να σοκάρεται, ακόμη και να συγκλονίζεται, όταν ζει το μεγάλο φινάλε. Μπορεί να κρατά το σενάριο στα χέρια του, να γνωρίζει εκ των προτέρων την τύχη των χαρακτήρων και παρόλα αυτά να μένει άναυδος στο τέλος. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η εμπειρία με το 3ο και τελευταίο επεισόδιο του Life is Strange: Before the Storm, Hell is Empty. Καλό θα ήταν όσοι δεν έχουν δει την παρουσίασή μας για τα προηγούμενα επεισόδια, δηλαδή το Awakening και το A Brave New World, να ανατρέξουν πρώτα σε εκείνα τα κείμενα, πριν διαβάσουν τις γραμμές αυτές.



Το μεγαλύτερο ερωτηματικό που είχε τεθεί εξαρχής ήταν το αν τελικά θα συναντούσαμε το υπερφυσικό στοιχείο όπως ακριβώς στο πρώτο Life is Strange. H απάντηση δόθηκε και τελικά είναι αρνητική. Ωστόσο, ο αντίκτυπος που έχει στην παραγωγή μόνο θετικός είναι, καθότι φανερώνει τις δυνατότητες των δημιουργών να πουν μια ιστορία και να παραδώσουν έναν τίτλο που καταφέρνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον στα ύψη ακόμη κι αν κάποια κεφάλαια είναι ήδη γνωστά σε όσους έχουν ασχοληθεί με την προηγούμενη κυκλοφορία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απουσιάζουν και οι απαραίτητες ανατροπές. Ανατροπές καθώς κι εξελίξεις που επιτυγχάνουν μεγαλύτερο δέσιμο με τους ήρωες αλλά και τα πρόσωπα που τους περιβάλλουν.



Το Hell is Empty καταφέρνει να ολοκληρώσει το prequel της σειράς με τον πιο δυνατό τρόπο, ωστόσο εντοπίσαμε κάποια σημεία που στερούν λίγη λάμψη από το Before the Storm. Καταρχάς, δεν υπάρχουν πολλές καινούριες τοποθεσίες για να επισκεφτεί ο παίκτης. Το revisit είναι έντονο και περιλαμβάνει το σπίτι της Chloe, το σπίτι της Rachel και τη μάντρα, μεταξύ άλλων. Πιστεύουμε ότι μερικές ακόμη τοποθεσίες θα πρόσθεταν τόσο στη διάρκεια του τίτλου όσο και στο αίσθημα ολοκλήρωσης που θα αισθάνονταν οι παίκτες. Επιπλέον, ο αριθμός των αποφάσεων -και δη των πιο κρίσιμων- που θα κληθεί να λάβει ο παίκτης δεν είναι μεγάλος και οι περισσότερες δεν επηρεάζουν τη συνέχεια του επεισοδίου ενώ κάποιες από αυτές γεννούν περισσότερα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα. Τέλος, τo backtalk, που ουσιαστικά αποτελεί τη νέα προσθήκη στο gameplay της σειράς, περνάει σε δεύτερο ρόλο, αφού εμφανίζεται μονάχα δύο φορές σε όλο το επεισόδιο.



Εκεί όμως που καταφέρνει να πάρει το πάνω χέρι το Hell is Empty είναι στην εξέλιξη της υπόθεσης και φυσικά στο εκπληκτικό φινάλε που συνδέει τις δύο βασικές κυκλοφορίες. Το σενάριο αποφεύγει να κάνει μεγάλη κοιλιά κι αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι. Πιστεύουμε ότι άνετα χωρούσε ένα ακόμη επεισόδιο. Ίσως απλά δε θέλαμε να ολοκληρωθεί τόσο γρήγορα η παραγωγή. Αν και έχει ήδη ανακοινωθεί ένα bonus επεισόδιο με πρωταγωνιστές την Max από το πρώτο Life is Strange καθώς και την Chloe και θα είναι διαθέσιμο μόνο σε όλους όσοι προμηθεύτηκαν τη Deluxe έκδοση του τίτλου.



Πάντως και στο τρίτο επεισόδιο, οι παίκτες θα απασχοληθούν με πολλά πράγματα εκτός από την παρακολούθηση της ιστορίας, πυρήνας της οποίας είναι τόσο η σχέση των δύο κοριτσιών, της Chloe και της Rachel, όσο και η προσπάθεια διαχείρισης μίας αναπάντεχης αλήθειας. Η αλληλεπίδραση δηλώνει κι εδώ δυναμικά το «παρών» και φροντίζει να προσφέρει λίγο μεγαλύτερη ποικιλία. Οι παίκτες θα φροντίσουν, μεταξύ άλλων, να επιδιορθώσουν ένα χαλασμένο φορτηγάκι (με trial and error βέβαια αλλά ποιος νοιάζεται;), να φτιάξουν τη διάθεση της Rachel και να βρουν αποδεικτικά στοιχεία για μία σημαντική υπόθεση. Η αφήγηση είναι για μία ακόμη αφορά εξαιρετική, σε σημείο που οι περισσότεροι χαρακτήρες καταφέρνουν να κερδίσουν μια θέση μέσα στον παίκτη, ενώ και η τελική απόφαση θα αποδειχτεί συναισθηματικά δύσκολη για όσους έχουν ολοκληρώσει το πρώτο Life is Strange. Και κάπου εδώ φτάσαμε στο τέλος. Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη παρουσίαση για τα τα 3 επεισόδια καθώς και βαθμολογία. Μείνετε συντονισμένοι. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Το soundtrack συνεχίζει να γοητεύει
  • Το δέσιμο με τους χαρακτήρες κορυφώνεται
  • Ικανοποιητική διάρκεια και interaction
  • Μεγάλες ανατροπές
  • Συνδέει εξαιρετικά τις δύο κυκλοφορίες
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το aliasing είναι συχνότερο και πιο αισθητό
  • Το backtalk χάνει το ρόλο του πρωταγωνιστή
  • Πολλές από τις αποφάσεις δεν έχουν συνέπειες και γεννούν ερωτήματα
  • Revisiting
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*