Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
** ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Lords of the Fallen

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Deck 13

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Bandai Namco Entertainment

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  BNE Hellas

 • PEGI

  18+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Θα ήταν μάλλον εξαιρετικά δύσκολο να περιγράψει κανείς το Lords of the Fallen χωρίς να αναφερθεί στην From Software και την σειρά Souls. Μπορεί πίσω από τον τίτλο να βρίσκεται η γερμανική Deck 13, ωστόσο είναι αρκετά ξεκάθαρο από πού άντλησε την έμπνευσή του το studio από τη Φρανκφούρτη. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού όταν κάτι ξεπερνά τα όρια της «στείρας» μίμησης και καταφέρνει να παρουσιάσει μια προσωπική ταυτότητα μέσα από την χρήση στοιχείων που έχουν χρησιμοποιηθεί και αλλού, τότε δημιουργείται ένα σύνολο αν μη τι άλλο κολακευτικό και για τις δύο πλευρές. Και το Lords of the Fallen κάνει ακριβώς αυτό, με τις επιρροές του όμως να μην περιορίζονται στους τίτλους “Souls”, αν και εκ πρώτης όψεως οι ομοιότητες είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Lords of the Fallen Image 01
Παρά την χαρακτηριστική του φυσιογνωμία, o Harkyn σαν χαρακτήρας μάλλον κάθε άλλο παρά αξιομνημόνευτος είναι.
Παρά την χαρακτηριστική του φυσιογνωμία, o Harkyn σαν χαρακτήρας μάλλον κάθε άλλο παρά αξιομνημόνευτος είναι.

Η ιστορία του Lords of the Fallen λαμβάνει χώρα σε έναν μεσαιωνικό, dark fantasy κόσμο, στον οποίο οι άνθρωποι υποφέρουν την οργή του Adyr, ενός Θεού που οι ίδιοι διάλεξαν να απαρνηθούν και να εξορίσουν. Μοναδική τους ελπίδα είναι ο Harkyn, ένας κατάδικος, με τα αποτυπωμένα σημάδια στο πρόσωπό του να του θυμίζουν για πάντα τα εγκλήματα που διέπραξε. Με την βοήθεια ενός μοναχού, ο πρωταγωνιστής θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις ορδές των Rhogar, να ανακόψει την επέλαση τους στο βασίλειο των ανθρώπων και ως τελευταίο αντίτιμο για την ελευθερία του, να αντιμετωπίσει -και να σκοτώσει- έναν Θεό. Παρά την χαρακτηριστική του φυσιογνωμία (η οποία θυμίζει απίστευτα για κάποιον λόγο τον Jeff Bridges), o Harkyn σαν χαρακτήρας μάλλον κάθε άλλο παρά αξιομνημόνευτος είναι. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να αντιληφθεί κανείς το γεγονός ότι η ιστορία λειτουργεί περισσότερο ως μια αφορμή για τη δράση – και η δράση είναι φυσικά εκεί που χτυπάει η «καρδιά» του Lords of the Fallen. Χωρίς διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και με έναν και μοναδικό πρωταγωνιστή, οι μοναδικές επιλογές στην διάθεση των παικτών ξεκινώντας την περιπέτεια είναι αυτές της πανοπλίας και του τύπου μαγείας που θα χρησιμοποιηθεί. Αν οι τύποι μαγείας δεν μαρτυρούν τα μοτίβα που αναδύονται (Warrior/Cleric/Rogue), τότε η ίδια η ονομασία των διαφορετικών armor sets φροντίζουν να… ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, με πρακτικά τρία διαφορετικά play styles.

Lords of the Fallen Image 02

Όπως είναι αναμενόμενο, ο Warrior είναι σε θέση να δεχθεί -αλλά και να προκαλέσει- μεγάλα ποσά damage, με την ευκινησία να μην αποτελεί ζητούμενο. Ο Rogue είναι το ακριβώς αντίθετο, βρισκόμενος συνεχώς εν κινήσει και εκμεταλλευόμενος τα ευάλωτα σημεία των αντιπάλων για να προκαλέσει γρήγορο damage και να αποφύγει τις παρατεταμένες αναμετρήσεις, ενώ τέλος ο Cleric αποτελεί μια «μέση λύση» ανάμεσα στις δύο. Το κάθε set έχει τέσσερα, διαδοχικά διαθέσιμα, spells τα οποία συμπληρώνουν το κάθε στυλ παιχνιδιού, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο τίτλος δεν αναγκάζει το «ταίριασμα» armor και magic set. Τέλος, μετά το πέρας του πρώτου (και κάθε επόμενου) playthrough, ένα επιπλέον «σετ μαγείας» γίνεται διαθέσιμο, για περαιτέρω διαφοροποίηση του χαρακτήρα. Παρά την ύπαρξη spells, τα οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι μοιράζονται πολλές ομοιότητες σε κάθε κατηγορία, το στυλ παιχνιδιού βασίζεται περισσότερο στην επιλογή των όπλων και την χρήση αυτών.
Η ιστορία του Lords of the Fallen λαμβάνει χώρα σε έναν μεσαιωνικό, dark fantasy κόσμο, στον οποίο οι άνθρωποι υποφέρουν την οργή του Adyr, ενός Θεού που οι ίδιοι διάλεξαν να απαρνηθούν και να εξορίσουν.
Από στιλέτα και σπαθιά, μέχρι σφυριά και γιγαντιαία τσεκούρια, το πλούσιο οπλοστάσιο του τίτλου εξασφαλίζει την ποικιλία και το πλήθος επιλογών στην προσέγγιση που θα ακολουθήσουν οι παίκτες, ενώ οι φυσικές αντιστάσεις ή αδυναμίες των εχθρών σε συγκεκριμένα είδη όπλων (π.χ. σφυριά ή λεπίδες) επιβάλλουν την συχνή αλλαγή και την διαρκή αναζήτηση του κατάλληλου όπλου για την κάθε αναμέτρηση. Κατά τα άλλα οι fans της σειράς Souls δεν θα αργήσουν να εξοικειωθούν με το σύστημα μάχης. Τα rolls δεν απουσιάζουν, καθιστώντας τον παίκτη άτρωτο κατά την διάρκειά τους, ενώ τα light και heavy attacks έχουν το αντίστοιχο αντίκτυπο στο health bar των εχθρών, με το αντίστοιχο κόστος σε energy (ή αλλιώς stamina). Ο ρευστός χαρακτήρας της μάχης δίνει μια πιο «συμπαγή» αίσθηση, με τις σωστά χρονομετρημένες επιθέσεις να απαιτούν λιγότερη ενέργεια απ’ ότι κανονικά, δίνοντας ακόμα ένα κίνητρο στους παίκτες για την επίτευξη του βέλτιστου χρονικά input, το οποίο με τη σειρά του αποδίδει τα μέγιστα οφέλη στην επίθεση. Όπως είναι λογικό, το βάρος του κάθε όπλου και τα modifiers του καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα χρησιμοποιηθεί, με την διαχείριση του stamina πολύ γρήγορα να αποτελεί το κλειδί για την επικράτηση σε κάθε αναμέτρηση.

Lords of the Fallen Image 03

Το πλούσιο σύστημα μάχης θα μπορούσε να επωφεληθεί από περισσότερους τύπους εχθρών, αφού ενώ αυτοί διαθέτουν ενδιαφέροντα γνωρίσματα (για παράδειγμα τυφλοί εχθροί που προσπαθούν να καθορίσουν τη θέση του παίκτη μέσα από τον ήχο), πολύ γρήγορα αυτοί επαναλαμβάνονται μέχρι τέλους. Όπως είναι αναμενόμενο, πολύ γρήγορα η κάθε μάχη αποκτά έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι ακόμα και ο πιο «άκακος» αντίπαλος δεν θα τιμωρήσει σκληρά αυτόν που θα επιλέξει να μπει στην μάχη χωρίς πρώτα να έχει μελετήσει καλά το κάθε του βήμα, στέλνοντάς τον πίσω στο τελευταίο checkpoint. Τα τελευταία είναι μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες ιδέες που έχει να παρουσιάσει το Lords of the Fallen, αφού πέραν του προφανούς λειτουργούν ως τρόπος αναπλήρωσης της χαμένης ενέργειας και των healing potions, αλλά και ως το μέρος στο οποίο οι παίκτες μπορούν να «αποθηκεύσουν» τους πόντους XP που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής. Αυτοί συλλέγονται με τον… παραδοσιακό τρόπο, εξολοθρεύοντας τον κάθε αντίπαλο, με το XP που απονέμεται να αναγράφεται στο κάτω μέρος της οθόνης, μαζί με μια ένδειξη ενός πολλαπλασιαστή. Αυτός λειτουργεί ως εξής: Μετά από κάθε επιτυχή αναμέτρηση, ο πολλαπλασιαστής μεγαλώνει, προσφέροντας περισσότερους πόντους αλλά και μεγαλύτερες πιθανότητες για καλύτερο loot.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • dawnstar
  • Μολις πεσει η τιμουλα του θα αγοραστει.

  • mazos
  • Mαλλον θα περιμενω για Bloodborne..

  • apollyon
  • Για κανά 5ευρω καλό είναι. Και με τα review που δέχεται γενικά δεν θα αργήσει και πολύ να πέσει η τιμή του.

  • greenkiller.13
  • Τα πρωτα στοιχεια που ψαχνω σε ενα RPG παιχνιδι ειναι τρια,το συστημα μαχης του,το ποσο δενεσαι με τους χαρακτηρες και η ιστορια του(δε θελω να παιζω ενα παιχνιδι για 20+ ωρες για το τιποτα και για κανενα λογο)
   Συμφωνα με το review απο οτι βλεπω τα δυο τελευταια στοιχεια δε θα τα βρω εδω,κριμα και φαινοταν πολυ ωραιο.Ακομα σκοπευω να το αγορασω καποια στιγμη,αλλα οταν θα πεσει κατα πολυ η τιμη του

  • Harkyn
  • Κατατοπιστικοτο review!Απο το livestream σου στο twich είχα ψηθεί Κώστα για τον συγκεκριμένο τιτλο, οποτε μολις πεσει λίγο η τιμή του θα αγοραστεί.

  • mistac75
  • Γιατί ένα παιχνίδι 20 ωρών να θεωρείται μικρό;

  • babis_1984
  • Κωσταντινε απ οτι καταλαβαινω τα παιδια εκαναν φιλοτιμη προσπαθεια.

   Θα το εχω στα υποψιν μου.

  • korko
  • αρχικά πολύ ωραίο το review και αναλυτικότατο.στα του παιχνιδιού τώρα.τα γραφικά είναι εξαιρετικά και το gameplay πολύ καλό ενώ έχει και πολλά αντικείμενα για να ντύσεις τον παίκτη σου.στα αρνητικά είναι η μέτρια έως ανύπαρκτη υπόθεση και τα πολλά bugs καθώς και οι χαρακτήρες που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο...πάντως είναι ευχάριστο παιχνίδι και αρκετά δύσκολο ειδικά σε κάποια bosses.

  • T_K_L_L_LUIGI
  • Ωραίο φαίνεται αλλά μπερδεύτικα με τόσα που βγαίνουν.Shadows of mordor,αυτό,bloodborn και μερικά αλλά χαμός γίνεται σε αυτή την κατηγορία,δεν ξέρεις ποιο να επιλέξεις.Γιαυτό καμιά φορά χωρίς κάποιο παιχνίδι να είναι κακό λόγο κορεσμού δεν πουλάνε.Σίγουρα θα το δοκιμάσω στο pc αλλά πολύ στο μέλλον.

  • AnimaPura
  • Λεπτομερέστατο το review και πάλι, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο κράξιμο παγκοσμίως για τις ομοιότητες με τα Souls. Είναι ένα πιο προσιτό Souls-like παιχνίδι, δεν βρίσκω τον λόγο αυτό να αποτελεί αιτία για μερικές σχετικά χαμηλές βαθμολογίες.

  • peterf76
  • εγω θα το τιμήσω μόλις κανω update το Pc

  • vbakis
  • H τιμη του για PS Plus users ειναι για 2 μερες στα 34,99 απο την προσφορα 12 Deals of Christmas

  • Phoenix77
  • Δεν το έχω παίξει γιατί δεν το έχω, αλλά φαίνεται παιχνιδάρα!

  • dawnstar
  • Του εβαλα 7 λογο των πολλων bugs.Σε οποιον αρεσει το demon soul και dark soul θα τους αρεσει αν δεν ειχε τοσα bugs (μεχρι που crasharei στο ps4)θα μιλουσαμε για εναν τρομερο τιτλο του 2014 μετα απο ενα update (6giga) η κατασταση εχει βελτιωθει αλλα εχει ακομα θεματα παντως ειναι ωραιο παιχνιδι.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!