Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MX vs ATV All Out Review

  • MX vs ATV All Out
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://mxvsatv.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 4

    ENTERNITY SCORE
*
Τα καταφέρνει το MX vs ATV All Out στο Nintendo Switch;

Η THQ Nordic κυκλοφόρησε το MX vs ATV All Out και για το Nintendo Switch, αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία του στις υπόλοιπες κονσόλες και σε PC. Πρόκειται για ένα ακόμα αργοπορημένο port για την υβριδική κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας και για άλλη μια φορά βρισκόμαστε με την απορία για το πόσο πραγματικά καλή δουλειά θα έχει γίνει. Ιδιαίτερα στην προκειμένη περίπτωση θα λέγαμε, αφού ο τίτλος της Rainbow Studios δεν είχε συναντήσει το θόρυβο που θα ‘θελε στα υπόλοιπα formats του. Η σειρά επέστρεψε με τον εν λόγω τίτλο 7 χρόνια μετά το τελευταίο της παιχνίδι,  δείχνοντας σημάδια κόπωσης που δεν θα περίμενε κανείς από μια – στην ουσία – αναγέννηση.




Στο MX vs ATV All Out οι παίκτες μαρσάρουν ελεύθεροι σε έναν ανοιχτό κόσμο, κάνοντας διάφορα κόλπα με τη μηχανή τους, η οποία είναι πλήρως customizable, όπως και ο οδηγός του παίκτη. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ικανοποιητικό βάθος στο σύστημα επεξεργασίας τόσο της μηχανής, όσο και του οδηγού. Στην περίπτωση όμως τις μηχανής ο παίκτης μπορεί να πειραματιστεί με την εμφάνιση και την απόδοση του οχήματός του κι ύστερα να συνεχίσει τις βόλτες του. Εκεί θα παρατηρήσει αρκετές διαφορές αλλάζοντας τις ρυθμίσεις της μηχανής του και μπορεί να εκμεταλλευτεί το χώρο που του δίνεται δίχως να αγχώνεται μήπως τον προσπεράσει κάποιος αντίπαλος. Στη συνέχεια το παιχνίδι διαθέτει μια πληθώρα επιλογών για όσους θέλουν να εκτονώσουν το αίσθημα του ανταγωνισμού που έχουν συσσωρεύσει ύστερα από μισή ώρα στο customization. Το Series είναι τα κλασικά tournaments στα οποία ο παίκτης πρέπει να κατακτήσει τις καλύτερες θέσεις σε κάθε αγώνα ώστε να καταφέρει να ανέβει στο βάθρο του νικητή. Όσοι βιάζονται μπορούν να επιλέξουν το κάποιο μεμονωμένο αγώνα από το Single Event. Στο Online, το οποίο θέλει αρκετή υπομονή (συχνές αποσυνδέσεις, πτώση των frame rates, κολλήματα) μπορεί να ανταγωνιστεί άλλους παίκτες διαδικτυακά. Το Time Trial είναι το κλασικό mode που καταγράφει τους καλύτερους χρόνους του παίκτη σε κάθε αγώνα. Τέλος, υπάρχει και το Arcade, στο οποίο ο παίκτης μάχεται ενάντια των φίλων του. Υπάρχει, δυστυχώς, και εδώ frame drop.



Η έκδοση του Switch υστερεί από άποψης γραφικών, η πλειοψηφία των textures έχει δεχθεί αρκετή υποβάθμιση και ο ήχος είναι λίγο κατώτερος καταλήγοντας σύναμμα λίγο πιο ψεύτικος. Ανεξαρτήτως άλλων formats, το MX vs ATV All Out δείχνει να έχει γίνει port από κονσόλα προηγούμενης γενιάς. Ο οπτικός του τομέας είναι κουρασμένος και μαρτυράει την έλλειψη προσοχής από τον developer, παρόλο που υπάρχουν αρκετά πανέμορφα τοπία στις πίστες του. Αν και υπάρχει αρκετή ποικιλία εκεί, υπάρχει σίγουρα χώρος για αρκετά περισσότερο υλικό. Οι τοποθεσίες αυτές καθαυτές δεν είναι αυτό που θα κουράσει τον παίκτη, αφού έχει τουλάχιστον εξασφαλιστεί ότι το περιβάλλον στο οποίο αγωνίζεται είναι όμορφο και δεν επαναλαμβάνεται. Σχεδιαστικές όμως ατυχίες που δεν γίνεται να παραβλεφθούν, όπως η άσχημη παραμόρφωση των οχημάτων ύστερα από σύγκρουση, ή το θόλωμα της οθόνης όταν η κάμερα είναι στραμμένη προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, καταφέρνουν να υποβαθμίσουν την εμπειρία του παιχνιδιού.



Στα των αγώνων, ο παίκτης ίσως αισθανθεί ότι έχει τον πλήρη έλεγχο του οδηγού του στο 90 τοις εκατό των περιπτώσεων. Λόγω του ότι το παιχνίδι είναι αρκετά απαιτητικό και δε συγχωρεί τα λάθη ενός αρχάριου σε βαθμό να καταφέρει να τερματίσει πρώτος, ο έλεγχος χάνεται σε απότομες στροφές ειδικά όταν προηγείται ένα μεγάλο άλμα και έτσι ο παίκτης θα βρεθεί εκτός πολύ πιο εύκολα από όσο θα έπρεπε. Όταν παρόλα αυτά συνηθίσει τον τρόπο παιχνιδιού (κάτι για το οποίο δεν βοηθάνε καθόλου τα tutorials) θα μπορέσει να ψυχαγωγηθεί από το παιχνίδι, αν και περισσότερο λόγω νοσταλγίας. Ο τίτλος μπορεί να προσφέρει έντονους αγώνες, όχι όμως σε βαθμό να οδηγήσει τον παίκτη στο να γίνει ο καλύτερος. Αντίθετα, το MX vs ATV All Out μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν ένα απλά διασκεδαστικό παιχνίδι για να γεμίσουν τα 45 λεπτά ελεύθερου χρόνου μέσα στη μέρα.



Οι όμορφες πίστες του τίτλου, το λεπτομερές customization system του, η δυνατότητα free roam στον ανοιχτό κόσμο του και η διασκέδαση που κρύβεται στο split-screen multiplayer είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το MX vs ATV ένα port που αξίζει να υπάρχει. Τα προβλήματα όμως της απόδοσής του, τα ξεπερασμένα γραφικά του, διάφορα σημεία στις πίστες που θα μπορούσαν να είναι πιο εργονομικά σχεδιασμένα και η απουσία ενός κανονικού career mode μας δείχνουν το δρόμο για κάποιο… άλλο racing game. Όσοι χρειάζονται ένα game ως… “ελαφρύ ανάγνωσμα” για τον ελεύθερο χρόνο ή πριν από τον ύπνο δεν θα κάνουν άδικο κόπο αν το δοκιμάσουν. 

4

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Όμορφα τοπία
  • Βαθύ customization system
  • Το split-screen κάνει τη δουλειά του ως προς τη διασκέδαση που θα περίμενε κανείς
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ξεπερασμένα γραφικά και ψεύτικος ήχος
  • Θα μπορούσε να έχει αρκετά περισσότερο υλικό
  • Frame drops, κολλήματα, θόλωμα της οθόνης ανάλογα με τη θέση της κάμερας
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*