Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MXGP Pro Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Milestone

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • MXGP Pro
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://mxgpvideogame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Η Milestone καταφέρνει να προσφέρει ένα αξιοπρεπές moto racing videogame, το MXGP Pro. Διαβάστε την κριτική μας!

Η ιταλική Milestone S.R.I. για ακόμα μια φορά μάς προσφέρει μια εμπειρία motocross που όμοια της δεν θα βρείτε σε άλλες κυκλοφορίες, από developers λιγότερο καταρτισμένους και έμπειρους. Δεν είναι όμως μόνο η εξειδίκευση και η τεχνική κατάρτιση αλλά και το μεράκι που ξεχωρίζει ακόμα και στα διαφορετικά παιχνίδια της ίδιας εταιρείας. Και αυτό είναι κάτι σπάνιο, που πρέπει να ανταμείβεται στις μέρες που ζούμε, όπου όλοι τα κάνουν όλα ελλείψει προσωπικού και, δυστυχώς, ελλείψει διάθεσης. Το MXGP Pro ξεκινάει, όπως και τα περισσότερα παιχνίδια της ιταλικής εταιρείας, με τον editor για τη δημιουργία του οδηγού μας. Ακόμα και αν δεν είναι ο λεπτομερέστερος editor που θα βρείτε εκεί έξω, μιας και τα σκήπτρα ακόμα τα κρατάει η Ubisoft σε αυτόν τον τομέα, δεν πρόκειται να σας λείψει κάποια επιλογή, ειδικότερα δε αν το μέλημά σας είναι η οδήγηση. Κατόπιν έρχεται η επιλογή της πρώτης μηχανής που θα έχετε στις πρώτες ώρες του campaign και, φυσικά, η οδήγηση αυτής.




Το ότι η Milestone τα πάει καλύτερα κάθε φορά στο οδηγικό μοντέλο των μηχανών είναι γνωστό χρόνια τώρα. Ακόμα και στις κυκλοφορίες street όπως το Ride, η εξισορρόπηση μεταξύ μηχανισμών arcade και simulation προσφέρει το ιδανικό μείγμα για τον καθένα, αλλά και ουσιαστική πρόκληση, χωρίς ποτέ η οδήγηση να γίνεται άθλος και ταλαιπωρία. Για την εξοικείωση με το απαιτητικό μοντέλο χειρισμού υπάρχουν έξι σειρές από tutorials που σκοπό έχουν να εξοικειώσουν τον παίκτη με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να στρίβει, να επιταχύνει, να φρενάρει και να προσγειώνεται από τα κάθε λογής άλματα. Και αν η λέξη «άλματα» σας φέρνει στο μυαλό εντυπωσιακές σειρές από χωμάτινους λόφους σχεδιασμένους για άλματα δεκάδων μέτρων, καλό θα ήταν να το σκεφτείτε λίγο διαφορετικά. Ο στόχος εδώ δεν είναι άλλος από την απόλυτη ταχύτητα, για αυτό και κάθε δοκιμασία στα προαναφερθέντα tutorials (πέραν των αλμάτων) έχει να κάνει με το χρόνο που θα σημειώσετε. Βέβαια αν στην αρχή η δυσκολία των tutorials αποθαρρύνει, σιγά σιγά μπαίνετε στο κλίμα και θα αντιληφθείτε ότι η ουσία δεν είναι το γκάζι να είναι παντού και πάντα τέρμα ανοικτό, αλλά η επιλογή της εξυπνότερης διαδρομής στις 19 επίσημες πίστες που περιλαμβάνει ο τίτλος. Εκτός από το tutorial προσφέρονται επιλογές για διαφορετικά single player modes. Grand Prix, Time Attack, Championship και, φυσικά, Career, το οποίο όμως χρήζει ξεχωριστής ανάλυσης λίγο παρακάτω. Το Grand Prix προσφέρει ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, όσο πλήρες επιθυμείτε κάθε φορά. Μπορείτε να τρέξετε τον έναν αγώνα της Κυριακής μόνο, αλλά και ολόκληρο το event που περιλαμβάνει δοκιμαστικά και δύο αγώνες. Στο Time Attack επιλέγετε πίστα και καλείστε να «ξεπεράσετε» τον χρόνο που σας δίνεται, ενώ το Championship αποτελείται από πολλαπλούς αγώνες στη σειρά.



Το mode που απασχολεί περισσότερο είναι το Career όμως, το οποίο σας δίνει δύο επιλογές, την casual και την extreme. Μπορεί η λέξη casual να φέρνει στο μυαλό ευκολία, ουσιαστικά όμως η διαφορά είναι ότι προσφέρονται όλες οι επιλογές για να ρυθμίσετε το οδηγικό μοντέλο όπως το απολαμβάνετε. Αντίθετα η επιλογή extreme θέτει τα πάντα στο manual εξ αρχής, οπότε καλό θα ήταν να ασχοληθείτε μετά από κάποιες ώρες, αφού εδώ τα πάντα είναι ρεαλιστικότερα, όσο μπορούν να γίνουν τουλάχιστον με τη χρήση controller. Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια η διαδρομή είναι η ίδια. Επιλέγετε μηχανή, σπόνσορες και ξεκινάτε την πορεία σας στη μικρότερη κατηγορία MXGP 2, με την προοπτική τα καλά αποτελέσματα και η ικανοποίηση των εκάστοτε χορηγών να σας οδηγήσουν στη μεγάλη κατηγορία κατά τη μεταγραφική περίοδο. Όπως οι πίστες και οι μηχανές, έτσι και οι χορηγοί είναι οι επίσημοι του πρωταθλήματος MXGP, προσδίδοντας κύρος στην φετινή κυκλοφορία της σειράς.



Τεχνικώς το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Η λεπτομερέστατη απεικόνιση των πιστών είναι ένα στοιχείο από τα πολλά που επιδεικνύουν τη προσοχή της Milestone σε αυτήν εδώ την κυκλοφορία. Βλέποντας προσεκτικά τα μοντέλα των μηχανών κατά την οδήγηση, παρατηρούμε πιστότερη στην πραγματικότητα συμπεριφορά των αναρτήσεων κατά την επιτάχυνση, το φρενάρισμα, στροφές και άλματα αλλά και τη μεταφορά βάρους του αναβάτη, που παίζει τεράστιο ρόλο στην κίνηση της μηχανής. Αν κάτι χαλάει την παραπάνω εικόνα είναι κάποιες πτώσεις, ειδικά μετά από προσγείωση ή κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων στροφών, στις οποίες η μηχανή συμπεριφέρεται αλλόκοτα, μην υπακούοντας για κάποιο λόγο στο μοντέλο φυσικής που αναφέραμε προηγουμένως. Αν και πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις υπό συγκεκριμένες συνθήκες, το φαινόμενο ξενίζει αφού δεν συνάδει με τη ρεαλιστική συμπεριφορά στην οποία συνηθίζουμε όσο ασχολούμαστε με τον τίτλο. Μιλώντας δε για τεχνικά θέματα, στη διαδικτυακή πλευρά του τίτλου ήταν πολύ δύσκολο να συμμετάσχουμε σε quick match εναντίον άλλων παικτών. Ενδεχομένως αυτό να επιλυθεί στο μέλλον, όμως κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας και αφού έχουμε αφαιρέσει τη δική μας καλή σύνδεση από τους τυχαίους παράγοντες, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στη συγκεκριμένη αδυναμία.



Κατά τα υπόλοιπα όμως, το MXGP Pro αποτελεί για ακόμα μια φορά μια κυκλοφορία της Milestone η οποία είναι κατά το μεγαλύτερό της μέρος απροβλημάτιστη. Διάχυτο σε όλες τις δοκιμασίες και τους αγώνες είναι το μεράκι με το οποίο η ιταλική εταιρεία έχει εμποτίσει τον τίτλο, αποδεικνύοντας ότι η εξειδίκευση σε ένα είδος τίτλων μπορεί να πονάει, από άποψη διείσδυσης σε αγοραστικό κοινό, όμως συνδράμει στο να προσφέρει προσεγμένες κυκλοφορίες με ελάχιστα μειονεκτήματα. Ακόμα και αν τα ζητήματα με τις «περίεργες» πτώσεις και το προβληματικό online δεν επιλυθούν, το MXGP Pro θα παραμείνει “must-have” game για τους fan των αγώνων motocross. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εντυπωσιακή απεικόνιση και μοντέλο φυσικής
  • Επίσημο περιεχόμενο σε μοτοσικλέτες, πίστες και χορηγούς
  • Σωρεία επιλογών που μπορούν να κρατήσουν απασχολημένους τους παίκτες
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κάποιες πτώσεις παρακάμπτουν το καλό μοντέλο φυσικής που αναφέραμε προηγουμένως
  • Προβληματικό online
  • Δύσκολο να προκαλέσει την ενασχόληση κάποιου μη φαν του είδους
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*