Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MXGP2: The Official Motocross Videogame Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Milestone

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • MXGP2: The Official Videogame
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://mxgpvideogame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
*
Η νύχτα φεύγει, άλλο ένα racing της Milestone έρχεται. Ο ακούραστος developer από την Ιταλία, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις μας, δεν λέει να βάλει μυαλό και συνεχίζει να εκδίδει τίτλους με ρυθμό πολυβόλου. Αυτήν τη φορά έχουμε να κάνουμε με άλλον ένα επίσημο τίτλο, το MXGP2 που περιλαμβάνει σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει ο οπαδός των επίσημων διοργανώσεων motocross, ενώ αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας σειράς που έκανε την αρχή το 2014. Ξεκινώντας, όποιος έχει παίξει έστω ένα τίτλο της Milestone δεν θα νιώσει ουδεμία έκπληξη. Ο τίτλος θα χρειαστεί πολύ ώρα για να φορτώσει και θα σας βγάλει στο μενού με αρκετές διαθέσιμες επιλογές είναι αλήθεια, κάτι που πάντως είναι και πάλι χαρακτηριστικό της ιταλικής εταιρείας. Έτσι, σε επίπεδο single player, υπάρχει το ενδελεχές career mode, απλό Grand Prix και Time Attack, αλλά και η Motocross εκδοχή του Κυπέλλου Εθνών (με αυθεντικούς αναβάτες και από την Ελλάδα παρακαλώ) αλλά και τα πιο αμερικανοθρεμμένα (έχουν γίνει πάντως και στο ΣΕΦ) stadium events, τα οποία προσφέρουν μια πιο κλειστοφοβική ατμόσφαιρα αλλά και πιο βαριές και δύσκολες στο χειρισμό μηχανές.


Ο τερματισμός στην πρώτη νίκη.

Κατά τα άλλα, μυστηριωδώς, το παιχνίδι δεν ξεκινάει με κανονικό tutorial, αλλά με βοηθητικά video, κάτι που πρόσφατα συναντήσαμε μόνο το Dirt. Στην εδώ περίπτωση όμως, επειδή έχουμε να κάνουμε με μηχανή και οι παράγοντες χειρισμού είναι περισσότεροι (εμπρός και πίσω φρένο, θέση σώματος αναβάτη, κίνηση αναβάτη στον αέρα, αλλαγή ταχυτήτων, φιγούρες), ένα κανονικό tutorial για να προβάρει κανείς όλο αυτό δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Πόσο μάλλον όταν το αρχικό mapping των πλήκτρων είναι εντελώς απαράδεκτο και αδύνατο να χρησιμοποιηθεί εάν δεν είστε αμφιδέξιο χταπόδι. Διότι, όσο και εάν υπάρχει η επιλογή να αλλάξετε τα πλήκτρα, η αρχική κακή εντύπωση μένει. Στο career mode, κλασικά για Milestone, υπάρχουν κάποιοι managers, κάποιες εταιρείες και σπόνσορες, που έχουν όμως ανακυκλωθεί τόσο πολύ στους τίτλους της εταιρείας αλλά και σε αυτή την περίπτωση παίζουν τόσο μικρό ρόλο, ώστε, ουσιαστικά, η ύπαρξή τους να είναι τυπικά άχρηστη. Από εκεί και πέρα η εξέλιξη του career mode δεν είναι άσχημη, μιας και σας επιτρέπει να ξεκινήσετε από χαμηλά και να φτάσετε στις ανώτατες θέσεις με σωστό τρόπο και ισορροπημένη αύξηση της δυσκολίας του. Δεν μιλάμε για τη δυσκολία του ΑΙ που είναι ούτως ή άλλως ρυθμιζόμενη από τον παίκτη, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο μιας και το ΑΙ του τίτλου είναι τόσο κακά σχεδιασμένο, που πραγματικά προκαλεί έκπληξη. Για να καταλάβετε, έτσι και ξεφύγετε πάνω από το πρώτο επίπεδο δυσκολίας όπου υπάρχει ευθεία, ό,τι μηχανή και να έχετε το ΑΙ θα σας προσπεράσει. Στο μεταξύ, ενόσω παλεύετε με τα πλήκτρα που ρυθμίζουν όπως είπαμε ουκ ολίγα πράγματα, το ΑΙ στρίβει στις στροφές με σχεδόν όρθια τη μηχανή και χωρίς ο αναβάτης να κάνει κάποια απόπειρα να γείρει το σώμα του. Επίσης η συμπεριφορά του θυμίζει Gran Turismo από τα παλιά. Μην μπείτε στο racing line του, δεν υπάρχουν φρένα, νομίζει ότι οδηγεί μπουλντόζα, θα σας πάρει παραμάζωμα. Πιθανά πέφτοντας και κάτω και συμπαρασύροντας εσάς και όσους άλλους οδηγούς βρει μπροστά του. Το οποίο μας φέρνει στο θέμα των rag doll physics.


Νομίζω ότι με πάτησες.

Ναι, ΟΚ, ήταν αστεία πολλά χρόνια πριν, όταν πρωτοεμφανίστηκαν. Τώρα που η Milestone επέλεξε να τα βάλει σε τίτλο που φιλοδοξεί να πλασάρει ως motocross simulation είναι εντελώς άτοπο. Αφήστε που λογικά θα έπρεπε να υπάρχει και η λογική της εγκατάλειψης της κούρσας, άμα θέλαμε να μιλάμε για αυθεντική εμπειρία, διότι μετά από αυτό, κόκαλο δεν πρέπει να είχε μείνει γερό στον αναβάτη. Κατά τα άλλα, και πάλι η υλοποίηση του μοντέλου οδήγησης είναι λάθος.
Το αρχικό mapping των πλήκτρων είναι εντελώς απαράδεκτο και αδύνατο να χρησιμοποιηθεί εάν δεν είστε αμφιδέξιο χταπόδι.
Το βασικό πρόβλημα δεν είναι η πολυπλοκότητα του χειρισμού, που εξ ορισμού έχει ο τίτλος, όσο οι αποτυχίες στην υλοποίηση των επί μέρους συστατικών στοιχείων που οδηγούν στο μεγάλο λάθος. Μεγαλύτερο αμάρτημα όλων είναι ότι η μηχανή δεν συμπεριφέρεται -ανεξήγητα- πάντοτε με τον ίδιο τρόπο, ενώ η συμπεριφορά της στον αέρα μπορεί ατάκτως να κυμαίνεται μεταξύ φτερού στον άνεμο και σφαίρας από καταπέλτη. Όλα αυτά, όταν επιλέξετε οποιαδήποτε επιλογή φυσικής εκτός της πρώτης, και οποιοδήποτε τρόπο χειρισμού εκτός του απλούστερου. Διότι, μυστηριωδώς, το MXGP2 έχει ένα μικρό νησάκι ησυχίας και ηρεμίας, όπου μπορεί και να γίνει διασκεδαστικό. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν έχετε τα πάντα ενεργοποιημένα, τη δυσκολία στο Easy κι επιλεγμένο το απλούστερο μοντέλο φυσικής. Εκεί ναι, ο τίτλος παίζεται και μπορεί να σας διασκεδάσει. Κάτι μας λέει όμως ότι οι οπαδοί του motocross δεν ζητούσαν κάτι τέτοιο.


Να και η ελληνική ομάδα.

Ο τεχνικός τομέας είναι συμπαθής σε επίπεδο γραφικών χωρίς καμία προς το θετικό υπερβολή και με μόνη αμαρτία την πτώση του frame rate σε περιπτώσεις με πολλούς αναβάτες σε στροφές (το εν λόγω πρόβλημα σύμφωνα με ερωτήσεις που κάναμε σε κατόχους του τίτλου γίνεται τραγικό στο Xbox One). Απόλυτα αποτυχημένος είναι ο ηχητικός τομέας με τις μηχανές να θυμίζουν σμήνος εκνευρισμένων κουνουπιών. Κατά τα άλλα δυο ελαττώματα που η Milestone αρνείται να διορθώσει είναι και πάλι εδώ. Τεράστια loading times και λανθασμένο σύστημα rewind. Αλλά προφανώς με αυτά το μόνο που κάνουμε είναι να χαλάμε ενέργεια αναφέροντάς τα. Για το multiplayer, τα γνωστά και πάλι. Ολιγοσύχναστο και μάλλον σε αυτή την περίπτωση μη βιώσιμο.



Άλλη μια φορά λοιπόν η Milestone αστοχεί. Διότι εάν το μόνο φωτεινό σημείο του τίτλου -πέρα από το υπερπλήρες και καταπληκτικά λεπτομερές για το επίσημο κομμάτι περιεχόμενό του- είναι να παίξει κανείς στον τίτλο στο ευκολότερο setting, ακόμα και εάν είναι έμπειρος, τότε κάτι δεν πάει καλά. Η Milestone έχει πλέον αρχίσει να φλερτάρει επικίνδυνα με πτώση κάτω από το μέτριο ή απλά επαρκές που ήταν το στάνταρ της.


 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετικά λεπτομερές σε περιεχόμενο
  • Στο απόλυτα easy setting μπορεί να προσφέρει διασκέδαση
  • Συναρπαστικές Stadium races
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τραγικό ΑΙ
  • Προβληματικό μοντέλο φυσικής οδήγησης, λάθος default mapping
  • Milestone
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*