Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Madden NFL 21 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    EA Sports

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    EA Sports

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    EA

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Αξίζει να ασχοληθείτε με το Madden NFL 21; Ο Δημήτρης Βούρδας απαντά μέσα από το αναλυτικό του review.

Στις ετήσιες αθλητικές κυκλοφορίες περιλαμβάνονται και τίτλοι που δεν έχουν, στην Ευρώπη τουλάχιστον, το γκελ του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ ή έστω των μηχανοκίνητων σπορ. Η σειρά Madden NFL ίσως αποτελεί τον ορισμό αυτών, καθώς η δημοτικότητα του πρωταθλήματος αμερικάνικου ποδοσφαίρου να είναι τεράστια στις Η.Π.Α., όμως στην δική μας πλευρά του Ατλαντικού, ούτε το άθλημα, ούτε φυσικά η σειρά της ΕΑ, έχουν το παραμικρό αντίκρισμα. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι της ΕΑ Tiburon, που βρίσκονται πίσω από την εξέλιξη των τελευταίων παιχνιδιών της σειράς παρέδωσαν με το ξεκίνημα των αγώνων του πρωταθλήματος, τη νέα κυκλοφορία της σειράς. Μάλιστα, οι άνθρωποι της σειράς υπόσχονται βελτιωμένη εμπειρία στο gameplay, πιο πλήρες career mode και αρκετές νέες λειτουργίες σε σχέση πάντα με τις προηγούμενες κυκλοφορίες.




Με βάση το ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού δεν γνωρίζει, αλλά ούτε θα ασχοληθεί ιδιαίτερα να μάθει τους κανόνες του αθλήματος, το Madden NFL ’21 διαθέτει εξαρχής ένα αρκετά εμπεριστατωμένο tutorial που θα βοηθήσει τους παίκτες να μάθουν αρχικά τα απολύτως βασικά κι εάν θελήσουν να μάθουν περισσότερα, να κατανοήσουν τις λεπτομέρειες που θα ξεχωρίσουν τους ικανούς από τους πραγματικούς γνώστες του american football. Σαν συνέχεια αυτού, στον τίτλο προσφέρονται δύο διαφορετικά στυλ παιχνιδιού που προσαρμόζονται στις ανάγκες του εκάστοτε αγωνιζόμενου. Το μεν arcade δίνει πιο εντυπωσιακές φάσεις, πιο απλές συνθήκες παιχνιδιού και διαγράφει πιθανούς τραυματισμούς και ποινές. Αντίθετα, το simulation είναι μία εξαιρετικά ρεαλιστική απόδοση ενός οποιουδήποτε αγώνα στο NFL, με τον κάθε παίκτη να έχει τα δικά του πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα και την προσαρμογή στα δυνατά σημεία της επίθεσης ή της άμυνας του αντιπάλου να είναι εξόχως απαραίτητη για την επίτευξη της νίκης.



Σε αυτό βοηθάει και το gameplay, που όντας αρκετά απλοϊκό και εύχρηστο, επιτρέπει κάθε είδους αλλαγές ή προσαρμογές με ταχύτητα κι ευελιξία κι ανεβάζει πολλά επίπεδα παραπάνω στην συνολική εμπειρία. Εάν συνυπολογιστεί κι ο ήδη υπάρχων εξαιρετικός έλεγχος των παικτών με την μπάλα ή χωρίς, το αποτέλεσμα σε κάθε μία από τις 2 περιπτώσεις, είναι εξαιρετικό κι είναι σίγουρο ότι όσοι φανς του αθλήματος υπάρχουν και προτιμήσουν να αποκτήσουν τον τίτλο, θα είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την απεικόνισή του. Πέρα από το gameplay, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Φέτος οι άνθρωποι της ΕΑ εισήγαγαν το Face of the Franchise και το The Yard, ως τις 2 προσθήκες στα modes του παιχνιδιού. Το πρώτο είναι η εξέλιξη του λεγόμενου career, με τον παίκτη να αναλαμβάνει τις τύχες του ψηφιακού εαυτού του, καθώς ανελίσσεται μέσα στα χρόνια από ανερχόμενος παίκτης σε θρύλος του πρωταθλήματος. Με την ιστορία να παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς ο παίκτης καλείται να λάβει σημαντικό αριθμό αποφάσεων που αφορούν από την ομάδα στην οποία αγωνίζεται, μέχρι το ποιοι θα είναι οι συμπαίκτες του, το συγκεκριμένο mode αφορά το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.



Δυστυχώς όμως, η δράση είναι ελάχιστη, καθώς ο παίκτης δεν αγωνίζεται παρά σε επιλεγμένους αγώνες, στους οποίους καλείται να πετύχει εξωφρενικούς στόχους, χωρίς να είναι σε θέση να ξέρει καλά ούτε τους συμπαίκτες του, ούτε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα cutscenes είναι υπερβολικά πολλά κι η ιστορία που αφηγούνται πέραν του ότι τελειώνει αφύσικα νωρίς, καθώς η καριέρα του παίκτη διαρκεί για κάποιον λόγο μόνο 8 σεζόν, είναι και πολύ βαρετή, γεμάτη κλισέ και με πολλά κενά. Σαν αποτέλεσμα, το θεωρητικά πιο δυνατό και χρονικά μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τον θόρυβο κι ο εκνευρισμός που προκαλεί, το κάνει με διαφορά το πιο αδύναμο κομμάτι του τίτλου. Αντίθετα το The Yard πρόκειται για ένα πιο απλό mode, που αποτελείται από 12 παίκτες, χωρισμένους σε ομάδες των 6. Αυτοί αγωνίζονται σε ένα πρόχειρο γήπεδο και σε αντίθεση με το κανονικό άθλημα, παραμένουν στο γήπεδο τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Η ροή του είναι πολύ καλύτερη, η διασκέδαση είναι αμείωτη και το γεγονός πως κάθε παίκτης έχει δυνατά κι αδύνατα σημεία, ανοίγει νέους ορίζοντες στο αποτέλεσμα του κάθε αγώνα. Κάθε παίκτης έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί με οποιονδήποτε αθλητή του NFL, αλλά και πληθώρα άλλων χαρακτήρων, από celebrities μέχρι αθλητές άλλων σπορ. Πρόσφατα μάλιστα, προστέθηκαν στο παιχνίδι και τα τρία αδέρφια Αντετοκούνμπο που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και είναι διαθέσιμοι για να παίξουν σε ένα διαφορετικό σπορ.



Φυσικά, παραμένουν διαθέσιμα τα κλασικά modes με το Franchise να δίνει στον παίκτη την ευχέρεια να διαχειριστή μία από τις 32 ομάδες του πρωταθλήματος ή την καριέρα ενός από τους 54 παίκτες της κάθε ομάδας και το Ultimate Team να ακολουθεί το γνωστό μοτίβο με τον κάθε παίκτη να φτιάχνει τη δική του ομάδα και να καλείται να αγωνιστεί με αυτή απέναντι σε αντίστοιχες ομάδες άλλων παικτών. Για το δεύτερο δεν χρειάζονται να ειπωθούν πολλά, καθώς αποτελεί έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο χώρο, όμως η αλήθεια είναι πως η εμπειρία του Franchise δεν δείχνει το κάτι παραπάνω, ειδικά σε σχέση με τους τίτλους που υπάρχουν στον χώρο, όπως τα παιχνίδια της σειράς ΝΒΑ 2Κ. Τέλος, στον οπτικοακουστικό τομέα, το Madden NFL ’21 αποτελεί φυσική συνέχεια όλων των αθλητικών τίτλων της ΕΑ. Τα γραφικά είναι αρκετά ρεαλιστικά, με τον κάθε παίκτη να έχει απεικονιστεί με ικανοποιητικό τρόπο και τους σούπερ σταρ του πρωταθλήματος να έχουν λάβει αρκετά περισσότερη προσοχή. Τα ίδια ισχύουν και στον τομέα του ήχου, με την μετάδοση να ανταποκρίνεται άμεσα στα όσα γίνονται στον αγωνιστικό χώρο και τους θεατές της κάθε ομάδας να προσομοιώνουν τις προ κορονοϊού εποχές. Ίσως το μόνο μη ικανοποιητικό κομμάτι είναι αυτό που ταλανίζει τα περισσότερα παιχνίδια της ΕΑ, με αρκετά αστεία και σε περιπτώσεις ενοχλητικά glitches που προκύπτουν.



Σε κάθε περίπτωση το Madden NFL ’21 αφορά πολύ μικρό μέρος του ελληνικού κοινού, καθώς το άθλημα που απεικονίζει, διαθέτει απειροελάχιστους θεατές στη χώρα μας. Παρόλα αυτά, αποτελεί μία απολύτως ικανοποιητική πρόταση για κάποιον που είτε θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω με το άθλημα, είτε έχει την θέληση να διευρύνει τους ορίζοντές του στον αθλητισμό. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετική απεικόνιση του αθλήματος, για όσους τουλάχιστον ενδιαφέρονται
  • Στιβαρό gameplay με πολλές επιλογές για κάθε ενδιαφερόμενο
  • Το The Yard
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ελλιπές Franchise mode σε σχέση με τον ανταγωνισμό
  • Μέτριο, παρότι πολυδιαφημισμένο, career mode
  • Αρκετά κι εκνευριστικά glitches
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*