Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Mario Kart 8 Deluxe Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Nintendo

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Nintendo

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  3+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Μες την ατυχία της, η Nintendo αποδεικνύεται τυχερή. Διότι έχει μερικούς τίτλους για το Wii U που τίμησαν λίγοι, για τα δεδομένα της αγοράς και της προϊστορίας της ίδιας της Nintendo δηλαδή, σε μια κονσόλα που εμπορικά δεν στάθηκε ποτέ πουθενά, παρά μόνο στη συνείδηση των αθεράπευτα ρομαντικών. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι η Nintendo έχει ένα λόγο παραπάνω να μεταφέρει αυτούς τους τίτλους στο Switch, ένα σύστημα που ήταν εξ αρχής αδύνατο να τα πάει χειρότερο από το Wii U και από νωρίς ξεκάθαρο ότι θα το ξεπεράσει με μια κάποια ευκολία. Το Mario Kart 8 Deluxe λοιπόν μπορεί να είναι κάτι σαν remaster, κάτι σαν έκδοση Game Of The Year ή ακόμη και το Mario Kart που θα μας κάνει για χρόνια παρέα στο Switch. Η αρχική έκδοση είχε ήδη ξεχωρίσει ως μία από τις καλύτερες εκδοχές του Mario Kart, αν όχι η καλύτερη, οπότε είναι εύκολο να δει κανείς θετικά το Mario Kart 8 Deluxe, ακόμη και αν είχε επενδύσει στον τίτλο στην προηγούμενη κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας. Και μη ξεχνάμε ότι σοβαρό ανταγωνισμό στην κατηγορία του έχουμε να δούμε πολλά χρόνια. Οπότε αυτόματα έχουμε στα χέρια μας και τον καλύτερο τίτλο kart racing που μπορούμε να βρούμε σήμερα.Έτσι “έτοιμο” έρχεται το Mario Kart 8 Deluxe στο Switch λοιπόν. Περιλαμβάνει όλα τα επίπεδα της πρώτης έκδοσης, μαζί με εκείνα που διατέθηκαν αργότερα ως DLC, άρα σας περιμένουν 48 επίπεδα στο σύνολο και θεματικά πρωταθλήματα που, όταν διατέθηκαν ξεχωριστά, έδωσαν καλύτερο χαρακτήρα στο σύνολο. Εννοείται ότι όλες οι κατηγορίες κυβικών (και τα 200) είναι διαθέσιμες, μαζί και η επιλογή για αγώνες σε mirrored tracks για να μη νιώθει κανείς ότι ξέρει τα πάντα σαν την παλάμη του χεριού του. Σε περιεχόμενο οι γενικές προσθήκες είναι λίγες. Βλέπουμε μερικά νέα οχήματα και σχετικά εξαρτήματα, 5 επιπλέον χαρακτήρες (Bowser Jr. King Boo, Dry Bones, Boy και Girl Inkling από Splatoon), νέα κοστούμια που διατίθεται με το “σωστό” amiibo ακόμη και χρυσή παραλλαγή του Metal Mario.
Το Mario Kart 8 Deluxe λοιπόν μπορεί να είναι κάτι σαν remaster, κάτι σαν έκδοση Game Of The Year ή ακόμη και το Mario Kart που θα μας κάνει για χρόνια παρέα στο Switch.
Οι πιθανότητες να συγκινηθεί κανείς από κάτι τέτοια είναι μικρές. Βέβαια, οι νέοι χαρακτήρες, ακριβώς επειδή δεν είναι απλές παραλλαγές υπαρχόντων, έχουν να επιδείξουν περισσότερη αγάπη και ποικιλία στο animation, τις εκφράσεις τους και τα ηχητικά εφέ. Σε αυτούς που έχουν το νου τους σε λεπτομέρειες τουλάχιστον. Αλλά για την Nintendo πρόκειται, που μπορεί να αφιερώσει ολόκληρο Nintendo Direct στην εξήγηση λεπτομερών μηχανισμών ενός παιχνιδιού. Απλά δεν μπορεί να κρατηθεί. Και δεν βγαίνει σε κακό. Το fire hopping αποτελεί παρελθόν, άρα ξεχάστε τα δεξιά-αριστερά μετά από mini turbo για να κερδίσετε το κάτι παραπάνω σε ταχύτητα. Ωστόσο η Nintendo προσθέτει ένα επίπεδο mini turbo ακόμη, η ενεργοποίηση του οποίου γίνεται με ακόμη περισσότερο drifting. Δηλαδή δεν αφαιρείται ακριβώς η παράτυπη (στο Wii U) επιπλέον επιτάχυνση, μετατρέπεται περισσότερο σε θέμα ικανότητας όμως, όχι απλής εκμετάλλευσης. Επιστρέφει η δυνατότητα χρήσης δύο αντικειμένων, όπως στο Double Dash, για αυτό και εμφανίζονται πλέον διπλά τουβλάκια σε ορισμένα σημεία για άμεση πλήρωση των δύο θέσεων. Σε αντίθεση με το Double Dash όμως, δεν επιτρέπει στο χρήστη να διαλέξει τη σειρά με την οποία θα αξιοποιήσει τα αντικείμενα που μάζεψε. Πάντως η νέα αυτή υπεροπλία σημαίνει ακόμη περισσότερο χαμό, κατά μέσο όρο, σε κάθε αγώνα, για να μην πούμε τι τραβάει όποιος έχει θράσος να κρατά την πρώτη θέση.


Σε περιεχόμενο οι γενικές προσθήκες είναι λίγες. Βλέπουμε μερικά νέα οχήματα και σχετικά εξαρτήματα, 5 επιπλέον χαρακτήρες (Bowser Jr. King Boo, Dry Bones, Boy και Girl Inkling από Splatoon), νέα κοστούμια που διατίθεται με το “σωστό” amiibo ακόμη και χρυσή παραλλαγή του Metal Mario.

Γεγονός που μας οδηγεί στην προσθήκη δυο ακόμη αντικειμένων. Με το Boo ο παίκτης μπορεί να περνά μέσα από αντιπάλους κ.λπ., την ώρα που ο αποδέκτης του φαντάσματος χάνει το αντικείμενο που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά. Το Feather, από την άλλη, εμφανίζεται μόνο στο Battle Mode και επιτρέπει να γίνει άλμα ψηλά στον αέρα, άρα βοηθά να αποφύγει κανείς άμεσους κινδύνους, να παρακάμψει στροφές κ.λπ.. Υπάρχουν πάρα πολλές, ακόμη μικρότερες αλλαγές σε στατιστικά, weight classes και πολλά ακόμη, διαφορές που θα απασχολήσουν πάνω από όλα τους πιο φανατικούς φίλους της σειράς και δη εκείνους που θα αφιερωθούν στο online multiplayer. Στο πλαίσιο του κειμένου, αρκεί να πούμε ότι όλοι θα χρειαστεί να προσαρμοστούν κάπως σε σχέση με την πραγματικότητα του Wii U. Οι μεγάλες διαφορές βρίσκονται αλλού έτσι κι αλλιώς. Χάριν σασπένς, θα ξεκινήσουμε με τον τεχνικό τομέα. Το Mario Kart 8 Deluxe τρέχει σε 1080p60 στη μεγάλη οθόνη και σε 720p60 εκτός dock, άρα η εικόνα βελτιώνεται σημαντικά σε τηλεόραση ή monitor ενώ μακριά από αυτήν ζούμε μια νέα πια εποχή, ένα τεράστιο άλμα από τα προηγούμενα δεδομένα σε φορητό, σε σχέση δηλαδή με το Mario Kart 7. Ανάλυση και frame rate μένουν σταθερά και σε split screen εφόσον μένουμε στους δυο παίκτες, στον τρίτο και στον τέταρτο όλοι πέφτουν στα 30fps για να επιβιώσει η δράση (και το σύστημα) σε split screen. Εδώ κι εκεί εμπλουτίζονται εφέ και λεπτομέρειες, όχι όμως με αυτόματα αντιληπτό τρόπο.Η γενικά υψηλότερη ανάλυση βοηθά με το aliasing, αφού ούτε στο Wii U ούτε εδώ υπάρχει anti-aliasing. Τα πολλά pixels όμως πάντα βελτιώνουν την κατάσταση και την τελική εντύπωση οπότε δεν είναι τα πράγματα όπως τα θυμάστε ενδεχομένως στο Wii U. Μπορεί γενικά το Switch να μην είναι ο ογκόλιθος του hardware που θα ήθελαν ορισμένοι, να όμως που τρέχει το καλύτερο kart racer και το τρέχει καλύτερα, πιο όμορφα και έτοιμο να σηκώσει το βάρος πολλών παικτών στο ίδιο σύστημα. Και η δυνατότητα συμμετοχής πολλών παικτών σε τοπικό επίπεδο δίνει άλλη αξία στο Mario Kart 8 Deluxe. Έως 4 στην ίδια κονσόλα, έως 8 μοιρασμένοι σε περισσότερα συστήματα φέρνουν το παιχνίδι οπουδήποτε. Το κυριότερο, που φυσικά δεν είναι πλεονέκτημα του παιχνιδιού συγκεκριμένα, είναι πως με μια κονσόλα στα χέρια μας, μπορούμε να παίξουμε διπλό ανά πάσα ώρα και στιγμή, κάτι που απλά δεν γινόταν ποτέ στο παρελθόν της σειράς.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • stefoukos
  • H nintendo απλα βαζει τα ιδια παιχνιδια αλλα με καλυτερα γραφικα να τραβηξει τον κοσμο της αυτο που αποσκοπει ο κοσμος ομως ειναι το κατι καινουριο αυτο λειπει σημερα πιστευω ιδεες καινουριες κονσολες πολλες αλλα ιδεες οχι πολλες καινουριες και αυτο καπια στιγμη ξενερωνει και κουραζει τον κοσμο

  • RiderSoMysterious
  • Μακάρι να υπήρχε κάτι αντίστοιχο στο Xbox και στα ίδια περίπου κυβικά για να τραβήξει τον περισσότερο κόσμο, αντί να υπάρχουν 4-5 ψιλομέτρια ή παμπάλαια backwards compatible και τον κόσμο μοιρασμένο, αν όχι ανύπαρκτο.

  • stefoukos
  • Γενικά απότι βλέπω με την καινουρια γενια βλεπουμε κατι που το ειχαμε ξαναδει σε όλες τις κονσολες οι εταιρειες αποσκοπουν στο κερδος και μονο δεν ρισκαρουν σε κατι διαφορετικο και ισως αυτο να φθειρει τον ιδιο τον gamer

  • aggelos24
  • @stefoukos Λόγω των χαμηλών πωλήσεων του Wii U, υπάρχει κόσμος που του άρεσε το mario kart, αλλά δεν είχε παίξει το συγκεκριμένο, επειδή δεν είχε το Wii U, αυτό είναι το target group. Εγώ πιστεύω πως αυτή η κίνηση δεν αποσκοπεί στο να εκμεταλευτούν τον καταναλωτή, καθώς το ονόμασαν deluxe version, και όχι Mario Kart 9.

  • sdragon
  • @aggelos24 Και οι άλλες εταιρίες τα ίδια έκαναν. Εκμετάλλευση στο full. Άμα είσαι έξυπνος και θες να γλιτώσεις τα σχεδόν 400 ευρώ του Switch, παίρνεις ένα WiiU και καθάρισες.

  • john-data
  • Σωστά τα λες @sdragon
   Στο δικό μου wii u κότσαρα επάνω του μια 22 οθόνη και συνδεδεμένο με ενα φωτοβολταικό πάνελ το έχω κάνει φορητό και με την ακτινοβολία τα 720p30 τα βλέπω 1080p60.

  • DrManolo
  • Μα το switch από μόνο του είναι το κάτι διαφορετικό και ένα ρίσκο, που μέχρι στιγμής δείχνει ότι πέτυχε. Το παιχνίδι είναι πολύ καλό, πολύ διασκεδαστικό. To mario kart δεν είναι παιχνίδι που παίζεις το story και μετά κάνα δυο replays for collectibles etc. Είναι παιχνίδι που παίζεις με παρέα ή παράλληλα με κάτι άλλο, και το παίζεις για χρόνια. Μέχρι να βγει το επόμενο. Και το πιο πετυχημένο του είδους του να προσθέσω.

  • TechPriestXS
  • The last of Mario kart US remastered :) Δεν είναι απαραίτητα κακό. Άλλωστε πολλοί δεν πήραν wii U για να το παίξουν.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!