Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Miitopia Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Miitopia
    • 7+ pegi 7+
      • 4 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (1)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://miitopia.nintendo.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Φανταστείτε να ξυπνήσετε μία μέρα και να ανακαλύψετε ότι χάσατε το πρόσωπό σας. Αυτό το πράγμα συνέβη στον φανταστικό λαό του Miitopia, με τον κόσμο να δέχεται επίθεση από μια σκοτεινή δύναμη. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ουσιαστικά τη βάση του αποκλειστικού τίτλου του Nintendo 3DS, αφού τα «πρόσωπα» παίζουν έναν ιδιαίτερο ρόλο. Οι περισσότεροι κάτοχοι 3DS γνωρίζουν τι εστί Mii, Miiverse και Mii Editor και όπως καταλαβαίνει κανείς και από το όνομα Miitopia, η παρουσίαση και η οπτική του παιχνιδιού στηρίζεται στα Mii. Πρόκειται για χαρακτήρες που μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε μορφή σε ό,τι αφορά τα πρόσωπά τους, με τις κονσόλες της Nintendo να ζητάνε με το «καλημέρα» συνήθως τη δημιουργία ενός Mii που να αντιπροσωπεύει τον κάτοχο της εκάστοτε κονσόλας. Από το να δημιουργήσει κανείς Mii που του μοιάζει μέχρι τη σμίλευση ομοιώματος του Snoop Dogg, η δημιουργία των Miis είναι διασκεδαστική διαδικασία η οποία γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη όταν συναντάμε έναν άλλον κάτοχο 3DS και το δικό του Mii σε online περιβάλλον.



Το Miitopia στηρίζεται ουσιαστικά στα δεδομένα που έχει ο εκάστοτε κάτοχος 3DS και εισάγει το Mii του ίδιου του παίκτη αλλά τα Mii των φίλων που έχει συναντήσει το προηγούμενο διάστημα, με τα πρόσωπα των Mii να γίνονται ουσιαστικά τα πρόσωπα των χαρακτήρων του παιχνιδιού. Αυτή η διαδικασία, εκτός από έναν ευχάριστο τόνο, προσφέρει και μοναδική εμπειρία σε όποιον ασχοληθεί με το Miitopia, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του τίτλου βλέπει «γνωστές» φάτσες. Από τη στιγμή μάλιστα που το Miimaker προσφέρει άπειρες δυνατότητες ως προς τη δημιουργία προσώπων, φανταστείτε να δημιουργείσετε μία ομάδα στο Miitopia που να αποτελείται από τους δυο φίλους σας και τον Miyamoto ή τον Chuck Norris. Όποιος δε θέλει να δημιουργήσει νέους χαρακτήρες ή να προσθέσει δικά του Mii, έχει πάντα την επιλογή των QR codes ή της μεγάλης online βάσης δεδομένων για εύκολη προσθήκη εντελώς τυχαίων χαρακτήρων. Αυτή η ανάλαφρη και ιδιαίτερη προσέγγιση στηρίζεται από ευχάριστο soundtrack και διασκεδαστικούς διαλόγους, οι οποίοι μπορεί να μην προσφέρουν το βάθος ενός RPG, αλλά ακριβώς επειδή οι διάλογοι λέγονται από «γνώριμα» στον παίκτη πρόσωπα, το παιχνίδι αποκτάει όμορφη αίσθηση. Βέβαια, τα παραπάνω δε σημαίνουν αυτομάτως ότι ο τίτλος στηρίζεται σ’ ένα ιδιαίτερο σενάριο, αφού η ιστορία του Miitopia είναι απλώς «ΟΚ» για τα δεδομένα ενός απλοϊκού RPG. Αν δεν υπήρχε το δέσιμο με τα Mii, θα μας περνούσε μάλλον αδιάφορη.



Το βασικότερο πρόβλημα βέβαια του Miitopia εντοπίζεται στο γεγονός ότι πρόκειται για έναν πολύ απλό τίτλο σ’ ότι αφορά το gameplay του, ένα παιχνίδι που κάνει απλώς τα βασικά. Υπάρχουν πολλά όπλα και items, τα κλασικά classes (Warrior) αλλά και κάποια πιο ιδιόμορφα που ξεκλειδώνουν αργότερα (Chef ή Pop star), αλλά σε γενικές γραμμές το gameplay μπορεί να κριθεί ως επαναλαμβανόμενο μετά τις πρώτες ώρες και μερικές φορές ίσως και ρηχό. Ειδικά το turn-based σύστημα μάχης ενδεχομένως να αφήσει τους αρχάριους παίκτες με αρκετά ερωτηματικά τις πρώτες ώρες, γιατί πάρα πολλά πράγματα γίνονται στον αυτόματο, με τον παίκτη να χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να κατανοήσει τι γίνεται και τι μπορεί να ελέγξει και τι όχι. Οι βετεράνοι των RPG δεν πρόκειται να συναντήσουν καμία δυσκολία σ’ ότι αφορά το Miitopia, ίσα ίσα που αρκετά πράγματα θα τους φανούν πολύ εύκολα. Μην περιμένετε πλούσια τοπία προς εξερεύνηση, οι χαρακτήρες προχωρούν απλά από τα αριστερά στα δεξιά και από περιοχή σε περιοχή, με τον παίκτη να επιλέγει ενεργά το δρόμο μόνο σε περίπτωση που συναντήσει μία διχάλα.



Σε γενικές γραμμές, το Miitopia προσπαθεί να παντρέψει στοιχεία (J)RPG με εκείνα ενός Social Simulator, αλλά λίγο το ανάλαφρο στιλ του, λίγο τα πεζά σημεία σε gameplay και ιστορία, του βάζουν εμπόδια στο να πετύχει τον εν λόγω συνδυασμό. Ενώ υπάρχουν μπόλικα πράγματα να κάνετε και ως side quests και activities (όπως π.χ. να ταΐσετε τους χαρακτήρες ή να συσφίξεις τη μεταξύ τους σχέση ώστε να αποδίδουν καλύτερα στις μάχες), το παιχνίδι, από ένα σημείο και μετά, στηρίζεται μονάχα στο χιουμοριστικό κομμάτι των Mii. Ακόμα και τα personalities που μπορούν να κάνουν ένα χαρακτήρα εγωιστή, συγκρατημένο ή φοβητσιάρη, ουσιαστικά δεν μπορούν να χαλάσουν ή να διορθώσουν την εξέλιξη μίας μάχης, μιας και το AI λειτουργεί σχεδόν πάντοτε ικανοποιητικά, μέσα σε υπερπροστατευτικό ως προς τα wipes περιβάλλον. Αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητα κακό για κάποιον που θέλει να τερματίσει με σχετική ευκολία μία ανάλαφρη εμπειρία που διαρκεί περίπου 23 ώρες, αλλά για όσους ψάχνουν ένα καλό, γεμάτο και με πραγματικό βάθος RPG, ενδεχομένως να πρέπει να το προσπεράσουν το Miitopia. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η ιδιαιτερότητα και η γενικότερη ιδέα των Mii
  • Χιουμοριστικοί διάλογοι που ταιριάζουν με τα Mii
  • Αρκετά items, όπλα
  • Ικανοποιητική διάρκεια
  • Ανάλαφρο, ταιριαστό soundtrack
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ρηχό gameplay
  • Eπαναλαμβανόμενο από ένα σημείο κι έπειτα
  • Σχετικά εύκολο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*