Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Monster Hunter Generations Ultimate Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
To νέο HD port του Monster Hunter είναι αυτό για το Nintendo Switch, όπου ο τίτλος έρχεται με την ονομασία Monster Hunter Generations Ultimate. Διαβάστε αν αξίζει να επενδύσετε πάνω του στο αναλυτικό μας review.

Το επόμενο HD port που βρίσκει το δρόμο του προς το Nintendo Switch αποτελεί και το ντεμπούτο του Monster Hunter στο νεότερο σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας, αφού έκανε το πέρασμά του ποικιλοτρόπως από το Nintendo 3DS. Η κυκλοφορία του έρχεται σε μια εποχή που βρίσκει το franchise ίσως στην καλύτερη περίοδο του από τη στιγμή που ξεκίνησε χάρη στον ερχομό του Monster Hunter: World. Αν και το τελευταίο παραμένει εκ των πραγμάτων στο επίκεντρο της προσοχής, το Generations διατηρεί το μεγαλύτερο αριθμό τεράτων σε παιχνίδι της σειράς και έρχεται παρέα με το Monster Hunter XX, το expansion που μέχρι πρότινος χαίρονταν μόνο οι Ιάπωνες φίλοι, ώστε να παραδώσει όντως ένα “Ultimate” πακέτο.




Επί Nintendo 3DS, όποιος ήθελε να παίξει το Generations χωρίς να σπάσει την κονσόλα του χρειαζόταν το Circle Pad Pro (εκτός κι αν είχε επενδύσει σε μοντέλο New 3DS), κάτι που εδώ δεν αποτελεί πρόβλημα χάρη στους δύο αναλογικούς του Switch. Από την άλλη, το να μπορεί κανείς να χειρίζεται την κάμερα του οποιουδήποτε παιχνιδιού χωρίς επιπρόσθετα accessories ή αναβαθμισμένο hardware δεν θα έπρεπε θεωρείται και επίτευγμα σε καμία περίπτωση. Παρόλα αυτά, όποιος έχει δοκιμάσει τίτλο της σειράς, σίγουρα θα θέλει να παίξει έναν τίτλο της με τις διαφορετικές επιλογές παιχνιδιού που προσφέρει το Switch. Το Monster Hunter Generations Ultimate, όταν η κονσόλα βρίσκεται στο dock, είναι απόλυτα απολαυστικό με αποσπασμένα Joy-Cons, αλλά και on-the-go που λειτουργεί ως μια εξαιρετική αναβάθμιση από την έκδοση του 3DS.



Το Generations δεν φημιζόταν ποτέ για το βάθος της ιστορίας του. Ο λόγος για από αυτό είναι η...έλλειψη αυτής. Ο παίκτης θα φτιάξει τον κυνηγό του, θα γνωρίσει τους ντόπιους και τους «συνεργάτες» του -συμπαθητικούς χωριάτες που θα του φτιάξουν εξοπλισμό, τροφή και άλλα χρήσιμα αντικείμενα- και θα βγει στο κυνήγι. Το γεγονός ότι το Monster Hunter Generations Ultimate προσθέτει περισσότερες περιοχές και ακόμη περισσότερα τέρατα κάνει το παιχνίδι ιδανικό για όσους θέλουν να φτάσουν στην καρδιάς του franchise. Πρόκειται για ένα θησαυρό υλικού με τον οποίο η λούπα κυνήγι/αναβάθμιση (όπλων, πανοπλίας, αντικειμένων)/περισσότερο κυνήγι αποτελεί τη φόρμουλα που θα ικανοποιήσει τους νεόφυτους, όσο και τους έμπειρους. Οι μηχανισμοί του, βέβαια, δεν είναι και οι πιο προσιτοί σε όσους δεν έχουν ιδέα για το τι και πως, όμως με λίγη υπομονή και θέληση χαλιναγωγούνται, ενώ καθώς ο παίκτης αρπάζει τα ηνία με όλο και μεγαλύτερη σιγουριά, τόσο πιο αιμοβόρα τέρατα θα έχει να αντιμετωπίσει.



Κάτι που κάνει ακόμα καλύτερα το port του παιχνιδιού στο Switch είναι το co-op (έως και 4 παίκτες). Η συνδεσιμότητα γίνεται ακόμα πιο άμεση, τη στιγμή που τα lobbies του original παιχνιδιού λειτουργούσαν ούτως ή άλλως ικανοποιητικά και η ομαδική έφοδος στα τέρατα είναι από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που μπορεί να ζήσει κανείς με το Ultimate. Εδώ, αλλά και στο γενικότερο gameplay του παιχνιδιού έχει γίνει η απαραίτητα προσεγμένη δουλειά ώστε να μην υπάρχει lag και πτώση frame rate, αφήνοντας ως μόνο -αν και σημαντικό- ψεγάδι το γεγονός ότι κάθε τέρας γίνεται πρακτικά άυλο, με τον παίκτη να μπορεί να περνά από μέσα του. Αυτό φυσικά μπορεί να συμβεί ακόμα και με αντικείμενα, τοίχους, δέντρα, πράγμα που ελπίζουμε να διορθωθεί με μελλοντικό update. Ειδάλλως, σε συνδυασμό με τα γραφικά προηγούμενης γενιάς (παραμένουν αναβαθμισμένα από το Generations) το Ultimate θα σταθεί ως goofy port, παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του.



Μπορεί λοιπόν το Nintendo Switch να μην έχει την τιμή να διαθέτει το Monster Hunter: World στη βιβλιοθήκη του, όμως με το Monster Hunter Generations Ultimate δίνει μια εξαιρετική επιλογή σε οποιονδήποτε θέλει να δοκιμάσει ή να επιστρέψει στη σειρά που αδιάψευστα περνά από φάση αναζωογόνησης. Τα όποια προβλήματά του είναι ένα update μακριά από την ανυπαρξία, τα γραφικά του -στη χειρότερη- θέλουν έναν κάποιο συμβιβασμό και η απουσία ουσιαστικής ιστορίας αφήνει ίσως ένα κενό που καλείται να καλύψει η εμπειρία gameplay για την οποία φημίζεται η σειρά. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Το Generations στο Switch, με ό,τι αυτό συνεπάγεται
  • Άπειρο loot για πολυποίκιλη αναβάθμιση των πάντων
  • Το co-op
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Γραφικά περασμένης γενιάς
  • Απροσεξία στο game design, άυλα αντικείμενα
  • Ανυπαρξία πλοκής
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*