Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Mortal Kombat 11 Ultimate Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    NetherRealm Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Warner Bros. Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Mortal Kombat 11 Ultimate
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.mortalkombat.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    9

    ENTERNITY SCORE
*
Ύστερα από ενάμιση χρόνο κυκλοφορίας, το Mortal Kombat 11 Ultimate είναι εδώ και φέρνει το περιεχόμενο του βασικού παιχνιδιού, των δύο Kombat Packs και του expansion Aftermath σε ένα πακέτο. Φυσικά, η κυκλοφορία περιλαμβάνει και τα 26 updates που έγιναν διαθέσιμα μετά το original launch, τα οποία διόρθωσαν πολλά bugs και αναβάθμισαν το gameplay. Το Mortal Kombat 11 ήταν ένας από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος) fighting τίτλος του 2019, άρα ετούτη εδώ η κυκλοφορία μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ακόμα και υποχρεωτική αγορά για τους λάτρεις του είδους. Όσοι μάλιστα έχουν ήδη αποκτήσει μια από τις κονσόλες νέας γενιάς (PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S) θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν το παιχνίδι και να διατηρήσουν τη δυνατότητα να παίζουν online με τους φίλους τους χάρη στην υποστήριξη cross-gen και crossplay.



Ανέκαθεν η σειρά περιείχε ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα μάχης το οποίο αντενδείκνυται σε όσους πιάνουν στα χέρια τους ένα fighting game όταν αισθάνονται τυχεροί με το τυχαίο πάτημα πλήκτρων. Οι ήρωες του παιχνιδιού έχουν πλούσια movesets που απαιτούν απομνημόνευση συνδυασμού πλήκτρων, προσεκτικό συγχρονισμό στην εκτέλεσή τους, σωστά αντανακλαστικά και καλό “διάβασμα” του αντιπάλου. Το Mortal Kombat 11 φρόντισε να βοηθήσει με το παραπάνω όσους έχουν τη θέληση να επενδύσουν τον απαραίτητο χρόνο στη μελέτη των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα, αλλά και στην προπόνηση, προσφέροντας ένα πλούσιο σετ από tutorials που, από μόνα τους, αποδεικνύουν πόσο περίπλοκος μπορεί να είναι ο χειρισμός, μα και το επίπεδο επιβράβευσης του παίκτη όταν μάθει να χειρίζεται τον ήρωά του σωστά. Ένα μόνο μέρος της επιβράβευσης αυτής είναι η επίτευξη πολυσύνθετων και εντυπωσιακών combos που μπορούν να κάνουν τεράστια ζημιά στους αντιπάλους, κλέβοντας αβίαστα την παράσταση από τα κλασικά και ομολογουμένως θεαματικά fatalities. Αντίθετα, όταν ο παίκτης είναι αυτός που δέχεται ένα ισχυρό combo επιθέσεων, το νέο χαρακτηριστικό breakaway μπορεί να τον βοηθήσει να ξεφύγει ώστε να επιστρέψει στο παιχνίδι.



Στο ρόστερ του Mortal Kombat 11 βρίσκονται κλασικά αγαπημένοι χαρακτήρες όπως οι Scorpion, Kabal, Raiden, Liu Kang, Jax Broggs και Noob Saibot, ενώ με το Ultimate έρχονται και οι Shang Thung, Terminator T-800, Nightwolf, Sindel, Joker και Spawn από το Kombat Pack 1, οι Sheeva, Fujin και RoboCop από το expansion Aftermath και οι Mileena, Rain και Rambo του ολοκαίνουργιου Kombat Pack 2. Όσον αφορά στις νεότερες προσθήκες, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι είναι το ίδιο καλοσχεδιασμένοι και διαθέτουν εξίσου καλοζυγισμένα movesets με τους χαρακτήρες του base game. Η διαφορετικότητα τόσων ηρώων μεταξύ τους δένεται με μια μοναδική αρμονία, έχοντας τη δυνατότητα να παράγει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες μάχες στην ιστορία του franchise. Το customization της εμφάνισης των χαρακτήρων είναι πλουσιότερο από ποτέ, αν και χρειάζεται αρκετό grind στο The Crypt mode, όπου ο παίκτης θα χρειαστεί να ξοδέψει Koins που θα αποκτήσει από τις μάχες για να συλλέξει διάφορα cosmetics (ή και ιδιαίτερες επιθέσεις – fatalities) για τους χαρακτήρες του. Αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος να κάνει δικά του περισσότερα skins, αφού δίνονται και ως έπαθλο ύστερα από ολοκλήρωση προκλήσεων όπως τα Towers of Time, ένα mode με σειρές από εχθρούς αυξανόμενης δυσκολίας που αλλάζουν συνεχώς. Παρόλα αυτά ο χρόνος που θα χρειαστεί να ξοδέψει ο παίκτης στο Crypt μάλλον περνά άσκοπα μιας και τα rewards του θα μπορούσαν να αποδίδονται στον παίκτη με αρκετά πιο εύκολο τρόπο αντί να χρειάζεται να περιφέρεται με έναν χαρακτήρα σε έναν 3D κόσμο για να ανοίξει σεντούκια. Για να γλιτώσει κανείς τη συγκεκριμένη διαδικασία υπάρχουν τα microtransactions του τίτλου που προσφέρουν Time Crystals, με τα οποία θα μπορέσει να αποκτήσει αυτό που θέλει δίχως την ανάγκη να κόβει βόλτες ψάχνοντας σε ένα fighting game. Πρόκειται για μια κακή και κατακριτέα τακτική της NetherRealm Studios που μας θυμίζει το διάσημο ρητό “ο χρόνος είναι χρήμα” με το χειρότερο τρόπο.



Το Mortal Kombat 11 Ultimate περιέχει και τα δύο story modes που κυκλοφόρησαν για τον τίτλο από το πρώτο μισό του 2019 κι ύστερα, μέσα από τα οποία ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να παίξει μάχες χρησιμοποιώντας την πλειοψηφία των χαρακτήρων του καστ του. Η δυσκολία ανεβαίνει σταθερά μετά από κάθε μάχη και τα cinematics στο ενδιάμεσο είναι όμορφα και στο γνωστό ύφος που μας έχει συνηθίσει η σειρά. Οι διάλογοι ωστόσο καταφέρνουν μερικές φορές να κουράσουν και έτσι η δυνατότητα να τους κάνουμε skip αποδεικνύεται χρήσιμη. Στο σύνολό τους οι δύο ιστορίες του παιχνιδιού δίνουν μια πλήρη εικόνα του τίτλου, ειδικά στους παίκτες που δοκιμάζουν τη σειρά για την πρώτη τους φορά.



Όπως πάντα υπάρχει η δυνατότητα local και online multiplayer. Παίζοντας με ένα φίλο locally το παιχνίδι είναι πιο απολαυστικό από ποτέ, ενώ το online κομμάτι του συνεχίζει να λειτουργεί σωστά με ελάχιστα προβλήματα, ανάλογα πάντα με τη σύνδεση στο διαδίκτυο του κάθε χρήστη. Στο σύνολό του ο τίτλος τρέχει δίχως θέματα, πλέον χάρη στα updates που έχει λάβει από τον developer, επιτρέποντας στον παίκτη να αντλήσει από αυτό όση διασκέδαση περιμένει προτού το κάνει δικό του. Τα γραφικά του είναι πανέμορφα, το soundtrack του ταιριάζει δίχως να είναι αριστούργημα και οι χρόνοι φόρτωσης δεν κουράζουν σχεδόν ποτέ.



Το μεγάλο περιεχόμενο, οι πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες, το εξαιρετικό gameplay και το δυνατό multiplayer που έρχονται με το Mortal Kombat 11 Ultimate είναι τα συστατικά της επιτυχίας της NetherRealm στο να δημιουργήσει το καλύτερο σύγχρονο παιχνίδι της σειράς. Με το ολοκληρωμένο πακέτο του παιχνιδιού αποδεικνύεται πως παραμένει φρέσκο και άκρως ανταγωνιστικό στο genre του fighting. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ολόκληρο το περιεχόμενο ενός από τα καλύτερα Mortal Kombat που κυκλοφόρησαν ποτέ
  • Μεγάλο καστ χαρακτήρων με αγαπημένους ήρωες της σειράς, αλλά και εκτός αυτής
  • Μελετημένο σύστημα μάχης
  • Το multiplayer κομμάτι του παραμένει το πιο δυνατό του χαρτί
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τα microtransactions, ξανά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*