Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Moss: The Twilight Garden Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Polyarc

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Moss: The Twilight Garden, το πρώτο DLC του Moss είναι εδώ και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Ακόμα και τώρα, το Μοss αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για PSVR. Η παραμυθένια αισθητική, η χαρισματική πρωταγωνίστρια, η εξαιρετική υλοποίηση της τεχνολογίας, όλα οδηγούν σε μια όμορφη εμπειρία. Μπορεί ως παιχνίδι να έχανε λόγω της μικρής του διάρκειας και δυσκολίας, όμως το δημιούργημα της Polyarc σίγουρα μαγεύει. Γι’ αυτό άλλωστε η ανακοίνωση και κυκλοφορία του πρώτου DLC για τον τίτλο δίνει την απαραίτητη δικαιολογία να επισκεφτεί κανείς ξανά τον κόσμο της Quill. Πόσο μάλλον όταν το νέο περιεχόμενο προσφέρεται δωρεάν, ως μέρος του πιο πρόσφατου update.




Το The Twilight Garden δεν επιχειρεί ριζικές αλλαγές. Μάλιστα, κινείται παράλληλα και αυτόνομα με τη βασική ιστορία, δεν συνδέεται άμεσα με αυτήν. Όσοι περίμεναν να δουν κάποια συνέχεια ή μεγαλύτερη ανάπτυξη μάλλον θα απογοητευτούν. Αυτό που επέλεξε η ομάδα ανάπτυξης είναι πιο ξεκάθαρο. Μέσα στον κόσμο του βασικού παιχνιδιού εμφανίζονται τρία portal τα οποία οδηγούν σε μια νέα περιοχή. Εκεί η Quill πρέπει να περάσει τρεις δοκιμασίες για να αποδείξει την αξία της (μία σε κάθε portal). Οι δοκιμασίες περιλαμβάνουν γρίφους που θυμίζουν τους αντίστοιχους του βασικού παιχνιδιού, μάχες και ένα τελικό boss. Κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμασιών, η πρωταγωνίστρια θα αποκτήσει μια νέα ικανότητα και ένα νέο όπλο, τα οποία μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιήσει και στο υπόλοιπο παιχνίδι (αν και δεν έχει ιδιαίτερο νόημα). Αυτό που καταφέρνει το DLC είναι να προσφέρει μια νέα πανέμορφη περιοχή, με πολύ ιδιαίτερη παλέτα χρωμάτων, αλλά και μια ματιά στο τι θα μπορούσε να προσφέρει το παιχνίδι σε επίπεδο γρίφων, αν η ομάδα ανάπτυξης δεν φοβόταν την αυξημένη δυσκολία. Εννοείται ότι και το Twilight Garden παραμένει εύκολο, όμως οι γρίφοι εμφανίζονται πιο περίπλοκοι και ενδιαφέροντες. Το ίδιο ευχάριστη είναι και η μάχη με το mini boss που, ναι μεν, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και πρωτότυπο, σίγουρα όμως έχει το ενδιαφέρον της.



Αυτό που ξενίζει είναι η απόφαση της Polyarc να ενσωματώσει το DLC μέσα στη ροή του βασικού παιχνιδιού. Γίνεται κατανοητή η προσπάθεια σύνδεσης των ιστοριών, όμως περιπλέκεται η πρόσβαση στο νέο περιεχόμενο, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να το δει κανείς άμεσα. Μάλιστα η θέση των portal είναι μυστική (αν και εντοπίζονται αρκετά εύκολα και ο παίκτης μπορεί να δει σε ποιο κεφάλαιο της ιστορίας βρίσκονται από την επιλογή επιπέδων), απαιτώντας με αυτόν τον τρόπο λίγη επιπλέον προσπάθεια από τον παίκτη.



Το Twilight Garden μπορεί να μην είναι το δεύτερο κεφαλαίο που όλοι ελπίζουμε και περιμένουμε να δούμε από την Polyarc, προσφέρει όμως σε κάποιον την ευκαιρία να βουτήξει ξανά στον κόσμο του Μοss, έστω και για λίγο. Βουτιά εξαιρετικά ευχάριστη ούτως ή άλλως. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Νέα, πανέμορφη περιοχή
  • Λίγο πιο περίπλοκοι και ενδιαφέροντες γρίφοι
  • Νέο όπλο και ικανότητα
  • Δωρεάν
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρό σε διάρκεια
  • Ξενίζει ο τρόπος πρόσβασης στο νέο περιεχόμενο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*