Moto Racer 4 Review

Δημήτρης Βασιλάκης Δημήτρης Βασιλάκης Enternity.gr Games Dept 
16/03/2017 | 14:30
Μετά από κοντά δεκαπέντε χρόνια στο χώρο, την ποιότητα ενός τίτλου την «μυριζόμαστε». Μιλώντας επί προσωπικού η εντύπωση που αποκομίζει ο γράφων, συνήθως στα πρώτα δέκα λεπτά ενός τίτλου, παραμένει και η τελική, καθορίζοντας την βαθμολογία. Όταν όμως πέφτουμε έξω, και αυτό γίνεται με πτωτική τάση, είναι λίαν εκνευριστικό. Η πρώτη εντύπωση από το Moto Racer 4 δεν είναι καθόλου κακή, μιας και φορτώνει πολύ γρήγορα και χωρίς πολλά-πολλά περνάει τον παίκτη σχεδόν άμεσα στο career mode. Η πρώτη πίστα φαίνεται μια χαρά, καθώς είναι διασκεδαστική, παρά τα όποια θέματα έχει ο τεχνικός τομέας (περισσότερα αργότερα), και με μια προσπάθεια για να συνηθίσει κανείς το χειρισμό καταφέρνει να τερματίσει πρώτος. Ωραία, πλάκα έχει. Φτάνει η οθόνη των «ανταμοιβών». Όπως η τεράστια πλειοψηφία των τίτλων πλέον, έχει το σύστημα με τα τρία αστεράκια. Ενώ περιμένει λοιπόν κανείς να τα πάρει όλα, όπως έλεγε η αρχική οθόνη, απονέμεται ένα αστεράκι. Τι συμβαίνει;


Εκκίνηση στο χώμα.

Συμβαίνει ότι για κάποιο λόγο το παιχνίδι θέλει, πριν ξεκινήσει ο αγώνας, όποιου τύπου και εάν είναι αυτός, να ορίσει ο παίκτης ποιον στόχο θέλει. Έτσι, μην αλλάζοντας κάτι πριν ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας, ο τίτλος υποθέτει ότι ο παίκτης κρατάει το στόχο να βγει τρίτος κι έτσι ακόμα και να βγει πρώτος του απονέμει ένα αστέρι. Θα έπρεπε εν ολίγοις να πει ο παίκτης ότι θέλει να βγει πρώτος, ώστε να πάρει τα τρία αστέρια. Υποθετικώς αυτό γίνεται για να υπάρχει προσαρμογή στη δυσκολία, αλλά στην πράξη είναι χαζό.
Η πρώτη πίστα φαίνεται μια χαρά, καθώς είναι διασκεδαστική, παρά τα όποια θέματα έχει ο τεχνικός τομέας και με μια προσπάθεια για να συνηθίσει κανείς το χειρισμό καταφέρνει να τερματίσει πρώτος.
Για να γίνει ακόμη πιο εκνευριστική η όλη ιστορία, δεν υπάρχει πουθενά κάποιος τρόπος να καθοδηγηθεί ο παίκτης για τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, δεν υπάρχει κανένα tutorial, ενώ οι όποιες συμβουλές δίνονται στα εξαιρετικά μικρά loading times με μικρή γραμματοσειρά που περνάει ταχύτατα από το κάτω μέρος της οθόνης. Εν ολίγοις σε όλα τα επίπεδα ο παίκτης πρέπει να ψαχτεί μόνος του για να βγάλει άκρη. Η σειρά ήταν αρκετά δημοφιλής την προηγούμενη δεκαετία, μιας και η αλήθεια είναι ότι καλύπτει ένα κενό, διότι στα arcade racing με μηχανή υπάρχει πρόβλημα (καλά, και στα sim, αλλά αυτό είναι άλλο ανέκδοτο). Προφανώς η Microids θέλησε να την αναγεννήσει αλλά ο μικρός προϋπολογισμός και η επιθυμία να βγει φτηνά ο τίτλος έκανε πολύ κακό στην ποιότητά του.


Έχει και first person camera. Όποιος καταφέρει να παίξει είναι μάγος.

Προχωρώντας εμφανίζονται και άλλα προβλήματα. Ο χειρισμός θυμίζει καρυδότσουφλο σε ποτάμι και ελάχιστα βελτιώνεται όσες αναβαθμίσεις και εάν κάνει κανείς στη μηχανή του και στον οδηγό του (εάν βρει το σχετικό μενού). Γενικά, όσο και εάν ανέβουν τα στατιστικά μίας μηχανής ή ενός οδηγού δεν έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και το ΑΙ θα είναι ακόμα εκεί δίπλα σας για να σας κάνει τη ζωή δύσκολη πολλές φορές και χωρίς λόγο. Για παράδειγμα -κάτι που δεν είναι απαραίτητα αρνητικό-δεν υπάρχει προσαρμογή ώστε όταν ο παίκτης κάνει κάποιο μεγάλο λάθος οι αντίπαλοι να τον περιμένουν να τους πιάσει, οπότε συχνά ένα λάθος σημαίνει και απώλεια πρωτιάς. Πάντως, και το ΑΙ κάνει λάθη, απλά χρησιμοποιεί τα όποια bonus με εκπληκτικά αποτελεσματικά και μάλλον καλύτερα από τον παίκτη, κάτι που δημιουργεί εκνευρισμό.
Moto Racer 4 Review - Σελίδα 2

Copyright © 2011-2017. All rights reserved.

powered by 9

Γίνε μέλος στο Enternity.gr

Είστε ήδη μέλος στο Enternity.gr? Login

close

Επιλέξτε σωστά. Το username δεν μπορεί να αλλάξει.

Γυναίκα Άντρας
click refresh to show captcha code reload code

Δέχομαι να λαμβάνω το Newsletter του Enternity.gr

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με τους Όρους Χρήσης του Enternity.gr

Σύνδεση στο Enternity.gr close login

Αυτόματη είσοδος

*Πατήστε εδώ εάν ξεχάσατε τον κωδικό σας

Υπενθύμιση κωδικού Enternity.gr close remind password
click refresh to show captcha code reload code
*