Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Murder Mystery Machine Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Blazing Griffin

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Microids

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Murder Mystery Machine
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.murdermysterymachine.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Πόσο αξίζει να ασχοληθείτε με το Murder Mystery Machine; Η απάντηση στο review του Κωνσταντίνου Καλκάνη.

Πάντα υπήρχε μια «μαγεία» στις σειρές και ταινίες της μικρής και μεγάλης οθόνης, όπου οι έμπειροι ντετέκτιβ εξερευνούν τον τόπο του εγκλήματος και με τα στοιχεία και την λογική καταφέρνουν να ξετυλίξουν το κουβάρι από τις δυσκολότερες υποθέσεις. Για όσους πάντα ήθελαν να ζήσουν την ίδια εμπειρία, το Murder Mystery Machine ίσως είναι οτιδήποτε πιο κοντά στην πραγματικότητα. Όπως γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό από τον τίτλο, έχουμε να κάνουμε με φόνους και… μυστήριο, και εν προκειμένω οι παίκτες θα αναλάβουν τον ρόλο της Cassandra Clarke, μιας νεοφώτιστης ντετέκτιβ του DCA (District Crime Agency). Συνάδερφός της είναι ο κυνικός Huston, και με εφαλτήριο τον φόνο ενός δημοφιλούς πολιτικού οι δυο τους θα βρεθούν μπροστά σε μια συνομωσία που αποκαλύπτεται με κάθε νέα υπόθεση.




Το Murder Mystery Machine είναι πρακτικά ένας τίτλος puzzle, με κάθε τοποθεσία και ανάκριση να αποτελεί έναν γρίφο τον οποίο η Cass με τον Huston θα πρέπει να λύσουν, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχουν στη διάθεσή τους. Ακούγεται ευκολότερο από ότι είναι, αφού σαν αστυνομικοί, θα πρέπει να στηρίξουν τις υποθέσεις τους με χειροπιαστές (ή και όχι) αποδείξεις, όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Οι υποθέσεις αυτές καθ’ αυτές δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες, αφού η συλλογή των στοιχείων είναι σχετικά εύκολη και οι μάρτυρες είναι γνωστοί. Αυτό που πρέπει να κάνει το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι να «συνδέσει» τις μαρτυρίες αυτές και τα στοιχεία με τέτοιο τρόπο που να επιβεβαιώνεται η εκάστοτε υπόθεση. Για παράδειγμα, όταν το θύμα είχε σχεδιασμένη την παρουσία του σε κάποιο event και το ακύρωσε τελευταία στιγμή, ενώ η σύζυγός του λέει πως την ίδια ώρα είχαν από καιρό κανονίσει την κοινή τους εμφάνιση κάπου αλλού, αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί και έτσι θα προκύψουν νέες ερωτήσεις και συμπεράσματα, που θα προχωρήσουν την υπόθεση παρακάτω.



Η παραπάνω σύνδεση γίνεται κυριολεκτικά, και λειτουργεί ως εξής: Μετά την πρώτη εκτίμηση του χώρου και τις πρώτες ερωτήσεις, όλα τα στοιχεία εμφανίζονται σε έναν ψηφιακό πίνακα, όπου οι παίκτες έχουν την δυνατότητα να τα ταξινομήσουν κατά το δοκούν, και μετά θα πρέπει κυριολεκτικά να τραβήξουν γραμμές ανάμεσα στα στοιχεία που είτε ενισχύουν, είτε διαψεύδουν το ένα το άλλο. Έτσι θα ανοίξουν καινούριες «οδούς» και συμπεράσματα, μέχρι να φτάσουν στο σημείο να μπορούν να υποδείξουν τον εκάστοτε ένοχο ή κίνητρο. Στην πράξη, τις περισσότερες φορές το παραπάνω λειτουργεί σαν έναν ανάποδο γρίφο, όπου το αποτέλεσμα είναι γνωστό, αλλά θα πρέπει να πάμε «προς τα πίσω» για να μάθουμε με βεβαιότητα το ζητούμενο. Η πρόκληση είναι ευπρόσδεκτη, η διαδικασία είναι αρκετά ευχάριστη, το πρόβλημα όμως είναι ότι «παλιώνει» αρκετά γρήγορα και αρκετές φορές μπορεί να θυμίζει αγγαρεία, αφού η λύση είναι προφανής, αλλά πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες συνδέσεις για να μπορέσει να γίνει διαθέσιμη ή να «σταθεί» η κατηγορία.



Αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει είναι η παρουσίαση, αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον τομέα έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα. Σίγουρα, το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα port από φορητά συστήματα δεν βοηθάει, πόσο μάλλον όταν δεν έχει γίνει κανένα voice over και όλοι οι διάλογοι είναι μόνο σε κείμενο. Το ίδιο ισχύει για τα περιορισμένα κομμάτια μουσικής και τα όποια, ελάχιστα, εφέ. Σίγουρα, ο τεχνικός τομέας δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο σε τίτλους αυτής της κατηγορίας, αλλά μια κάποια προσοχή θα είχε βοηθήσει το αποτέλεσμα κατά πολύ στη συγκεκριμένη περίπτωση.



Σε γενικές γραμμές το Murder Mystery Machine σε πρώτη φάση θα ικανοποιήσει αυτούς που θέλουν να εξασκήσουν τον εγκέφαλό τους σε μικρές δόσεις, σαν ένα διάλειμμα από τους υπόλοιπους τίτλους που φιλοξενούνται στον σκληρό δίσκο του συστήματός τους. Για όποιον θέλει να δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο, είναι μια αν μη τι άλλο ελκυστική πρόταση, κυρίως λόγω του setting και του πως αν και οι υποθέσεις είναι προδιαγεγραμμένες, η ανακάλυψη και η σύνδεση των στοιχείων δίνει μια διάσταση που δύσκολα βρίσκει κανείς σε τέτοιο βαθμό, ενώ όποιος μείνει μέχρι τέλους, θα ακολουθήσει μια αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα ιστορία. Από την άλλη, βέβαια, αν μιλάμε αυστηρά για γρίφους, κανείς μπορεί να κάνει πολύ καλύτερα με μια γρήγορη βόλτα στο marketplace. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ενδιαφέρουσα ιστορία για όποιον ακολουθήσει
  • Μηχανισμός σύνδεσης στοιχείων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ο κύκλος του gameplay κουράζει γρήγορα
  • Παρουσίαση/έλλειψη voice overs
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*