Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

NeXus: One Core Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Bulkypix

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Plug In Digital

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Nexus: One Core
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.nexus-one-core.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Το NeXus: One Core είναι ένας απλοϊκός arcade τίτλος τύπου infinite runner στο στιλ του Temple Run και του Jetpack Joyride, που διαφοροποιείται ως προς την οπτική. Ο τίτλος χρησιμοποιεί top down κάμερα που θα σας θυμίσει αισθητά shoot ’em up της προηγούμενης δεκαετίας, χωρίς όμως εισερχόμενα/εξερχόμενα πυρά να κατακλύζουν την οθόνη. Στο Nexus χειρίζεστε ένα ευέλικτό σκάφος με ζητούμενο να αποφεύγετε τα διερχόμενα εμπόδια που κατακλύζουν την οθόνη και κατευθύνονται καταπάνω σας. Ουσιαστικά είναι ένας αγώνας επιβίωσης ενάντια στο χρόνο: όσο περισσότερη ώρα γλιτώνετε τη σύγκρουση τόσο περισσότερο αυξάνεται ο ρυθμός καθώς και η δυσκολία του παιχνιδιού.


Ο τίτλος χρησιμοποιεί top down κάμερα που θα σας θυμίσει αισθητά shoot ’em up της προηγούμενης δεκαετίας, χωρίς όμως εισερχόμενα/εξερχόμενα πυρά να κατακλύζουν την οθόνη.

Το σκάφος όμως διαθέτει ακόμα μια ιδιαιτερότητα που αποτελεί και τον κεντρικό μηχανισμό του gameplay. Όπως και στο θρυλικό πλέον Ikaruga, το σκάφος λειτουργεί σε δύο ενεργειακές φάσεις τις οποίες μπορείτε να εναλλάσσετε ανά πάσα στιγμή - κάθε μια απεικονίζεται με διαφορετικό χρώμα - ή ακόμα και να τις συγχωνεύσετε ώστε να είναι ενεργές ταυτόχρονα. Η γρήγορη μετάβαση από τη μια φάση στην άλλη είναι αναγκαία καθώς στη διαδρομή συναντάτε χρωματιστές πύλες που είναι απροσπέλαστες για σκάφη διαφορετικού χρώματος. Διατίθεται επιπρόσθετα και μια έξτρα κίνηση αποφυγής που τηλεμεταφέρει το σκάφος σας σε κοντινή απόσταση προς οποιαδήποτε επιθυμητή κατεύθυνση και η οποία χρησιμεύει παράλληλα για την καταστροφή συγκεκριμένων τοιχωμάτων ιδίου χρωματισμού. Οι υπόλοιπες παγίδες που συναντάτε περιορίζονται σε ένα περιστρεφόμενο δαχτυλίδι στενού περάσματος καθώς και στα κινούμενα εμπόδια τα οποία μένουν στάσιμα ή ενεργά, ανάλογα με το fusion του σκάφους.



Τα παραπάνω συνοψίζουν επαρκώς την ταυτότητα του NeXus: δεν υπάρχει ιδιαίτερη ποικιλία και μόνο σαν mini game βραχυπρόθεσμης ενασχόλησης μπορεί να εκληφθεί. Παρόλα αυτά η Hyde Games έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να επεκτείνει την διάρκεια του τίτλου, προσφέροντας τέσσερα επίπεδα δυσκολίας και τρεις διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Πέραν από το Survival, στο οποίο η σύγκρουση ισοδυναμεί με game over, υπάρχει το Lives στο οποίο σας δίνονται τρεις προσπάθειες ανά κούρσα αλλά και το Collect στο οποίο συγκεντρώνετε πόντους συλλέγοντας διάσπαρτα power ups.
Το NeXus διαθέτει φουτουριστική παρουσίαση που ούτε ξενίζει αλλά ούτε προδιαθέτει για κάτι σπουδαίο.
Κανένα εκ των τριών δεν ξεχωρίζει, από την άποψη ότι στην ουσία τους δεν διαφοροποιούνται αισθητά. Αντιθέτως, το co-op αλλάζει αρκετά τους κανόνες και αποτελεί μάλλον το καλύτερο mode του NeXus. Κάθε παίκτης διαθέτει διαφορετικό χρώμα ενώ τα σκάφη έχουν τη δυνατότητα να ενωθούν ή να διαχωριστούν μεταξύ τους - φυσικά πρέπει να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των χρηστών ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια, ενώ σε περίπτωση που καταστραφεί κάποιο σκάφος, τίποτε δεν έχει χαθεί τελειωτικά. Μπορείτε αργότερα μέσω power-up να επαναφέρετε το συμπαίκτη σας και να συνεχίσετε την πορεία σας παραπέρα. Η όλη ιδέα της συνεργασίας υλοποιείται άψογα και μας εξέπληξε ευχάριστα - είναι απλά ο ιδανικός τίτλος για σύντομα gaming session μαζί με κάποιον φίλο.



Το NeXus διαθέτει φουτουριστική παρουσίαση που ούτε ξενίζει αλλά ούτε προδιαθέτει για κάτι σπουδαίο. Αν μη τι άλλο η σχεδίαση είναι καλαίσθητη και πατάει στους σωστούς, neon τόνους, θυμίζοντας ολίγον και από Tron. Αν και δεν υπέπεσαν στην αντίληψη μας bugs και λοιπά τεχνικά προβλήματα το παιχνίδι έχει υπερβολικές απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ, με αποτέλεσμα συχνά frame drops σε λιγότερο δυνατά συστήματα. Επίσης διαθέτει αδικαιολόγητα μακροσκελή loading times που δεν δικαιολογούνται σε τέτοιας φιλοσοφίας τίτλο.



Σε γενικές γραμμές θα προτείναμε το NeXus: One Core αν ζητάτε κάποιον απλό αλλά εθιστικό τίτλο για να περάσετε την ώρα σας. Δεν θα σας συνταράξει συθέμελα αλλά αν έχετε ξημεροβραδιαστεί με παιχνίδια όπως το Super Hexagon ή το Velocibox, θα νιώσετε σαν το σπίτι σας με το NeXus.


 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ουσιαστικό co-op
  • Φρενήρης ρυθμός
  • Υψηλός δείκτης δυσκολίας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μακροσκελή loading
  • Κακό optimization
  • Μικρή ποικιλία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*