Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Old Man’s Journey Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Broken Rules

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Broken Rules

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Old Man’s Journey
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://oldmansjourney.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Η έναρξη του Old Man’s Journey δεν αφήνει και πολλά περιθώρια σ’ ότι αφορά την αναζήτηση ενός happy end. Ένας μοναχικός ηλικιωμένος θαλασσόλυκος δέχεται ένα γράμμα το οποίο τον υποκινεί να μαζέψει κάποια πράγματα και να ξεκινήσει άμεσα ταξίδι προς το άγνωστο. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, άγνωστο για το χρήστη που κρατάει στα χέρια του το χειριστήριο. Ο τίτλος της Broken Rules ξεκινάει χωρίς εισαγωγές και διαλόγους, μ’ ένα ήρεμο τέμπο το οποίο καθορίζεται σε πρώτη φάση από τη μουσική και το περιβάλλον του παιχνιδιού. Στον παίκτη παρουσιάζεται μια ήρεμη ατμόσφαιρα, κάτι ανάμεσα σε γαλήνη και μελαγχολία, που αποτελεί ουσιαστικά το κύριο συστατικό ώστε ο χρήστης να μαθαίνει σταδιακά τι κρύβεται πίσω από αυτό το ταξίδι αλλά και το ίδιο το παρελθόν του ηλικιωμένου ήρωα. Η αλήθεια  είναι ότι παρακολουθώντας το όλο concept, περιμένει κανείς από στιγμή σε στιγμή να ξεφυτρώσει ένας πιστός σκύλος, μια γάτα, γενικότερα ένας σύντροφος που θα ακολουθήσει τον ήρωα στο ταξίδι του. Κάτι το οποίο ενδεχομένως να έσπαγε το κοντέρ σε γραφικότητα ή προβλεψιμότητα, μιας και ιδέες μ’ έναν κεντρικό ήρωα και έναν πιστό συνοδοιπόρο έχουν παρουσιαστεί σε τέτοιου είδους παιχνίδια ουκ ολίγες φορές



Με την έκφραση «τέτοιου είδους παιχνίδια» εννοούμε mobile τίτλους, μιας και το Old Man’s Journey αποτελεί ουσιαστικά ένα παιχνίδι για PC, Android και iOS. Η μεταφορά του στις κονσόλες προφανώς και ήταν απροβλημάτιστη, αλλά ο απλός και ξεκάθαρος μηχανισμός του «φωνάζει» ότι επρόκειτο για καθαρό mobile gameplay. Αντί για swipes σε οθόνη, χρησιμοποιούμε τα δύο joysticks του Xbox One, κάτι που έχει μια μικρή επίπτωση στη ροή των κινήσεών μας. Όσο καλά και αν ανταποκρίνονται οι μοχλοί, δεν είναι το ίδιο με την αμεσότητα που προσφέρουν ο έλεγχος με αφή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα μας έκανε εντύπωση αν οι κάτοχοι του Nintendo Switch προτιμήσουν να παίξουν το παιχνίδι στο portable mode που προσφέρει ακριβώς αυτήν την εμπειρία. Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος ο οποίος μιλάει για πολύ όμορφή παρουσίαση των τοπίων του Old Man’s Journey σε μεγάλη τηλεόραση μέσω των κονσολών. Από τη στιγμή που ο παίκτης πρέπει να αλλάζει συνεχώς το περιβάλλον, το ύψος των βουνών, το βάθος των κοιλάδων, με σκοπό να δημιουργηθούν οι σωστοί δρόμοι που θα ακολουθήσει ο γέρος ώστε να πάει στην επόμενη πίστα, το ιδιαίτερο art style του τίτλου τρέφει συνεχώς τα μάτια του παίκτη με ωραίες εικόνες. Ο μηχανισμός του «σηκώνω ή χαμηλώνω το έδαφος» είναι άκρως απλοϊκός και θα λέγαμε ότι απευθύνεται ξεκάθαρα σ’ ένα πιο casual κοινό, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν θα το εκτιμήσουν και πιο μπαρουτοκαπνισμένοι παίκτες. Με χαμηλό επίπεδο δυσκολίας, με το ζόρι δύο ώρες συνολικής διάρκειας, γενικότερα προσφέρεται για ένα χαλαρό session ανάμεσα σε πιο απαιτητικά και χρονοβόρα παιχνίδια.



Προτιμήσαμε το χαρακτηρισμό «casual κοινό» και όχι «μικρές ηλικίες» γιατί η βασική ιστορία και αυτό που πραγματεύεται είναι για πιο ενήλικο target group. Σαν γενικότερη εμπειρία εννοείται πως είναι ιδιαίτερα φιλικό για παιδιά (η παστέλ παρουσίαση είναι πανέμορφη), αλλά σ’ ότι αφορά την ιστορία η οποία εξιστορείται μέσω flashbacks και γλυκόπικρων αναμνήσεων, απαιτείται μία πιο ενήλικη οπτική για να εκτιμηθεί επαρκώς.



Η ιστορία και η γενικότερη αφήγηση δεν κρύβουν βέβαια κάποια μεγάλη έκπληξη ή βαθυστόχαστα νοήματα που απαιτούν πολλαπλά playthrough ή αναζητήσεις σε ψαγμένα fora για αναλύσεις σχετικά με το φινάλε. Το σενάριο του Old Man’s Journey είναι τόσο ξεκάθαρο, όσο και το ίδιο του το gameplay. Είναι ένα όμορφο συμπληρωματικό παιχνίδι χωρίς διαλόγους, combos και απαιτητικούς γρίφους που θα σας κάνει να το εκτιμήσετε για την απλότητά του. Ακούγεται κάπως γραφικό και κλισέ σαν ατάκα, αλλά το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται πολλές φορές στην απλότητα ενός τίτλου.  Το ασφαλές και απλοϊκό περιβάλλον του Old Man’s Journey μπορεί να μην προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία, αλλά σίγουρα πρόκειται για ευχάριστη εμπειρία. Έστω και αν ξεκινάει μ’ ένα στενάχωρο γράμμα. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η απαιτούμενη αλληλεπίδραση με το περιβάλλον προσφέρει έξυπνους γρίφους
  • Μουσική όσο πρέπει, εκεί που πρέπει, στο ρυθμό που πρέπει
  • Ωραία παθητική αφήγηση με καλή εναλλαγή ανάμεσα σε δράση και στατικές φωτογραφικές αναμνήσεις
  • Ιδιαίτερο art style
  • Τα πανέμορφα χρώματα αναδεικνύονται μέσα από την κονσόλα και τη τηλεόραση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ο χειρισμός με τα κλασικά χειριστήρια είναι δυο κλικ κάτω συγκριτικά με τα touch controls σε οθόνης αφής
  • Χαμηλή πρόκληση
  • Μικρή διάρκεια
  • Safe σενάριο χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*