Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Overcooked! All You Can Eat Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Team 17

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Team 17

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Overcooked! All You Can Eat σηκώνει παρέα. Όταν δύο ή περισσότεροι παίκτες παίζουν μαζί (με το ρίσκο να σκοτωθούν μεταξύ τους) το αποτέλεσμα είναι απολύτως διασκεδαστικό και το ενδιαφέρον δεν μειώνεται σχεδόν ποτέ χάρη στις πολυάριθμες όμορφες πίστες του.

Τα παιχνίδια Overcooked μπήκαν με φόρα στο χορό των τίτλων που σκοπό έχουν να διαλύσουν φιλίες και σπίτια. Με το πρώτο παιχνίδι να κυκλοφορεί το 2016, το αναμενόμενο sequel του δύο χρόνια αργότερα και ουκ ολίγα πακέτα DLC που θα μπορούσαν εύκολα να φτιάξουν ένα τρίτο παιχνίδι, χιλιάδες παίκτες ανά τον κόσμο είδαν τον κύκλο φίλων – γνωστών τους να μικραίνει επικίνδυνα και τα νούμερα της πίεσής τους να μεγαλώνουν με αντίστοιχους ρυθμούς. Στα θεότρελα αυτά παιχνίδια στόχος του παίκτη είναι η εκτέλεση μιας συνταγής σε περιορισμένο χρονικό διάστημα ώστε να ικανοποιήσει τους πελάτες του εκάστοτε εστιατορίου για το οποίο δουλεύει. Τώρα, το Overcooked! All You Can Eat έρχεται ως το απόλυτο πακέτο περιέχοντας ολόκληρο το περιεχόμενο που έχει κυκλοφορήσει για τη σειρά μέχρι και σήμερα σε εκδόσεις remaster, μην αφήνοντας περιθώρια για δικαιολογίες σε όσους έχουν κάνει μέχρι στιγμής τα στραβά μάτια.




Κάθε πίστα – εστιατόριο του Overcooked έχει σχεδιαστεί με βάση τον παραλογισμό. Ο παίκτης θα πρέπει να παραδώσει παραγγελίες πελατών έχοντας να αντιμετωπίσει φυσικά και ζωντανά εμπόδια μέσα στην κουζίνα του. Μόνο που η οποιαδήποτε κουζίνα στην οποία πρόκειται να παίξει δεν είναι παραδοσιακή κουζίνα, αλλά παράξενες τοποθεσίες με πάγκους, μαγειρικά σκεύη και τα υλικά των πιάτων που θα έχει να ετοιμάσει να είναι σκορπισμένα με τον πλέον εριστικό τρόπο. Αν παραδίδει τις παραγγελίες με τη σειρά θα επιβραβευτεί με επιπλέον φιλοδωρήματα δημιουργώντας combos. Σε περίπτωση όμως που τελειώσει ο χρόνος μιας παραγγελίας και δεν έχει καταφέρει να την παραδώσει, ο πελάτης αποχωρεί, αφαιρούνται χρήματα και τα combos τελειώνουν. Στα δεκάδες levels που περιέχονται στο Overcooked! All You Can Eat ο παίκτης θα συναντήσει ποντίκια, δράκους, δηλητηριώδη ποτάμια, λάβα, μέχρι και… το κενό του διαστήματος, όλα για να τον δυσκολέψουν και για να τον κάνουν να μισήσει τις κουζίνες για την υπόλοιπη ζωή του.



Αν μάλιστα ξεχαστεί και παραλείψει να βγάλει από το μάτι της κουζίνας ένα τηγάνι, τα πάντα θα αρχίσουν να παίρνουν φωτιά, την οποία θα πρέπει να σβήσει από μόνος του χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρα. Αυτή δεν είναι η μόνη μη-μαγειρική δραστηριότητα που θα βρει μπροστά του παίζοντας, μιας και υπάρχουν και τα καθήκοντα λάντζας, κάτι που θα πρέπει να υποστεί ξανά και ξανά αν θέλει να έχει καθαρά πιάτα στη διάθεσή του.
Ο απλούστατος τρόπος παιχνιδιού που χαρακτηρίζει τη σειρά είναι ξανά παρών, αυτήν τη φορά με βελτιωμένο χρόνο αντίδρασης του συστήματος στο πάτημα των πλήκτρων με αποτέλεσμα την επίτευξη της μέγιστης ακρίβειας κατά τη διάρκεια του gameplay. Το παιχνίδι παίζεται με το πάτημα τριών πλήκτρων (εξαιρώντας τα πλήκτρα κατεύθυνσης ή το joystick) εκτός και αν παίζεται σε co-op mode, οπότε τα απαιτούμενα πλήκτρα περιορίζονται στα δύο. Αυτά θα είναι το dash και το πιάσιμο ή η τοποθέτηση ενός υλικού. Στο Overcooked! 2 είναι δυνατό και το πέταγμα ενός υλικού από τον ένα σεφ στον άλλο, επιταχύνοντας λίγο τη διαδικασία. Το γεγονός ότι προστίθεται αυτή η δυνατότητα δεν κάνει το Overcooked! 2 ευκολότερο από το original της σειράς. Οι πίστες του έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που να γίνεται η ζωή δύσκολη ακόμα και με αυτό το πλεονέκτημα. Επιπλέον, στο Overcooked 2! κάνουν την εμφάνισή τους και τα survival levels, στα οποία θα πρέπει να ικανοποιηθούν waves από πελάτες – φαγητά με… φαγητά της προτίμησης τους προτού αποδυναμωθεί πλήρως η κουζίνα του παίκτη.



Τα Overcooked είναι σχεδιασμένα για παιχνίδι σε co-op mode. Πρόκειται για ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια που πλησιάζουν στο να θεωρηθούν unplayable σε single-player mode. Όταν δύο παίκτες συνεργάζονται τα πράγματα γίνονται ευνοϊκότερα όμως παραμένουν δύσκολα και, σε όχι και τόσο σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να δημιουργηθεί χαμός μεταξύ των δύο παικτών κι αυτό όχι εξαιτίας κάποιου δικού τους λάθος, αλλά εξαιτίας του ορυμαγδού που προκαλείται στις κουζίνες τους από το level design. Ναι, πρόκειται για τα καλύτερα couch co-op games της περιόδου που διανύουμε, όμως η ικανότητά τους να δημιουργήσουν ρήγμα στις ανθρώπινες σχέσεις με τον πιο τραγελαφικό τρόπο είναι υπαρκτή. Κάτι ακόμα που συνεισφέρει σε όλο αυτό είναι δυστυχώς και διάφορα bugs στο πρώτο Overcooked! όπου μπορεί να κόψουμε και να βάλουμε τρία υλικά σε ένα σκεύος συνειδητοποιώντας αργότερα ότι από λάθος έχει δεχτεί μόλις το ένα, οι σεφ μπορεί να αρχίσουν να εξαφανίζονται και τα πιάτα που παραδίδουμε να περνιούνται ως λάθος τη στιγμή που ήταν απόλυτα πιστά στη συνταγή. Αυτό είναι το μοναδικό παράπονο που θα μπορούσε να έχει κανείς από τις επιδόσεις του τίτλου, μιας και δεν υπάρχουν frame-drops ή χρόνοι φόρτωσης που να κουράζουν.



Το Overcooked! All You Can Eat σηκώνει παρέα. Όταν δύο ή περισσότεροι παίκτες παίζουν μαζί (με το ρίσκο να σκοτωθούν μεταξύ τους) το αποτέλεσμα είναι απολύτως διασκεδαστικό και το ενδιαφέρον δεν μειώνεται σχεδόν ποτέ χάρη στις πολυάριθμες όμορφες πίστες του. Απαιτεί ταχύτητα, προσοχή και κυρίως ακρίβεια, όμως το αποτέλεσμα δε σταματά ποτέ να δίνει το αίσθημα της επιβράβευσης, δημιουργώντας έναν πολύ ένοχο εθισμό στους παίκτες που θα του αφιερώσουν χρόνο. Διότι χρειάζεται χρόνο – όχι πολύ – για να μπουν οι παίκτες στο ρυθμό του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα, όλα θα πάρουν τον καταστροφικό, μα απολύτως ελκυστικό δρόμο τους. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κυκλοφορία που περιέχει όλο το περιεχόμενο της σειράς που υπόσχεται απεριόριστες ώρες απόλαυσης
  • Αποτελεί σίγουρα το ιδανικότερο couch co-op game
  • Αν και ελαφρώς remastered, τα παιχνίδια δείχνουν και τρέχουν καλύτερα από ποτέ
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Bugs στο πρώτο Overcooked! που αναγκάζουν τον παίκτη/παίκτες σε επανέναρξη του level
  • Υπερβολικά δύσκολο για παιχνίδι σε single-player mode, ένας δεύτερος παίκτης γίνεται σύντομα απαραίτητος
  • Αν το παίξουν άτομα με rage quits στο ιστορικό τους, θα σταλούν απευθείας για ψυχοθεραπεία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*