Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Part Time UFO Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    HAL Laboratory

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Part Time UFO
    • 7+ pegi 7+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.halegg.jp/eng/ufo/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα puzzle games έγινε ακόμη καλύτερο με την κυκλοφορία του στο Nintendo Switch. Το γιατί διαβάστε το στο αναλυτικό review του Part Time UFO στο Enternity.gr!

Σίγουρα κάποιοι από εσάς θα είχατε την τύχη να ρίξετε κέρματα σε αυτά τα μηχανήματα με γάντζο για να πιάσετε λούτρινα ζωάκια, κουκλάκια ή άλλα αντικείμενα. Βέβαια η προσπάθεια ήταν άκαρπη αφού είναι σχεδιασμένα να αποτυγχάνουν. Κάτι παρόμοιο λοιπόν προσφέρει το νέο παιχνίδι puzzle της HAL Laboratory για το Nintendo Switch, μόνο που αυτή τη φορά θα μπορέσετε να γευτείτε και ορισμένες επιτυχίες. Ο λόγος για το Part Time UFO, που χρησιμοποιεί τη λογική αυτών των μηχανημάτων προσφέροντας αρκετές διασκεδαστικές εμπειρίες από το πρώτο κιόλας λεπτό.




Η ιστορία του είναι πολύ απλή. Αναλαμβάνετε το ρόλο του Jobski, ενός μικρού UFO που μαζεύει χρήματα από αποστολές με τη βοήθεια της δαγκάνας του. Στην εισαγωγή παρουσιάζεται ένας οδηγός φορτηγού που, από την απροσεξία του, τρακάρει πάνω σε μία προειδοποιητική πινακίδα για κυκλοφορία UFO στην περιοχή. Για κακή του τύχη, πέφτουν όλα τα καφάσια από την καρότσα και καλείστε να τα τοποθετήσετε πίσω. Η εισαγωγή διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα, οπότε η μετάβαση στο gameplay γίνεται πολύ γρήγορα. Σε ολόκληρο το παιχνίδι θα συναντήσετε ελάχιστους διαλόγους ή cutscenes που διακόπτουν το gameplay. Όπως στα μηχανήματα με τα κουκλάκια, έτσι κι εδώ, ο χειρισμός είναι απλοϊκός. Δηλαδή κίνηση σε 4 κατευθύνσεις με το μοχλό ή το σταυρό, ενώ το κατέβασμα ή το ανέβασμα της δαγκάνας γίνεται με το πλήκτρο "A". Τα υπόλοιπά πλήκτρα του χειριστηρίου δε συμμετέχουν στο συγκεκριμένο τίτλο, ενώ απουσιάζει και η επιλογή για touchscreen, η οποία ήταν διαθέσιμη στην έκδοση των smartphones. Ο χειρισμός μπορεί να είναι απλός όμως το παιχνίδι κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, αφού παρεμβαίνουν οι νόμοι της φυσικής και της βαρύτητας. Η αρπαγή αντικειμένων είναι το εύκολο μέρος καθώς η δαγκάνα έχει μεγάλη ισχύ για να αρπάζει το οτιδήποτε. Το δυσκολότερο σημείο είναι η ισορροπία όταν ο Jobski αιωρείται κρατώντας αντικείμενο, εφόσον εκείνο κουνιέται αριστερά και δεξιά. Για να σταματήσει το εκκρεμές, θα πρέπει να περιμένετε λίγο ή να κινείστε υπερβολικά αργά, ώστε να τοποθετηθεί χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα.



Το κάθε επίπεδο έχει συγκεκριμένη αποστολή που πρέπει να φέρετε εις πέρας και σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εάν το επιτύχετε κερδίζετε ένα από τα τρία διαθέσιμα μετάλλια της κάθε πίστας, που χρησιμεύουν στο ξεκλείδωμα των επόμενων stages. Τα υπόλοιπα δύο είναι τα bonus που απαιτούν ορισμένες επί πλέον προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, η πρώτη αποστολή σας ζητάει να τοποθετήσετε τα καφάσια στην καρότσα, με κέρδος ένα μετάλλιο, εάν τα καταφέρετε μέσα σε 100 δευτερόλεπτα. Εάν τα βάλετε με τη σωστή πλευρά προς τα κάτω θα αποκομίσετε ακόμη ένα, ενώ αν προσθέσετε και τα πορτοκάλια κερδίσετε και το τελευταίο. Αυτή η διαδικασία ξεκλειδώνει το hard mode της κάθε πίστας για επί πλέον πρόκληση, χωρίς ωστόσο να προσφέρει περισσότερα μετάλλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται να πάρετε όλα τα μετάλλια μονομιάς. Μπορείτε για παράδειγμα στο πρώτο playthrough της αποστολής να εστιάσετε στο βασικό, ενώ σε ένα δεύτερο playthrough να πάρετε το επόμενο κι ας βρίσκεστε εκτός χρόνου. Ένα ακόμα δύσκολο κομμάτι του παιχνιδιού είναι να καταλάβετε αυτές τις bonus αποστολές, καθώς δεν υπάρχει γραπτή εξήγηση, παρά μόνο εικόνες με ελάχιστα χρώματα.



Οι αποστολές είναι αρκετά ποικίλες, από τη δημιουργία ενός λαχταριστού pancake για παράδειγμα μέχρι και την τοποθέτηση μαϊμούδων πάνω σε ελέφαντα τσίρκου. Οι πιο επίπονες είναι εκείνες τύπου Tetris που θα πρέπει να τοποθετήσετε τα τουβλάκια με σωστή σειρά και με απόλυτη ισορροπία. Δεν λείπουν και οι μάχες με bosses που περιπλανούνται στο φεγγάρι. Το παιχνίδι προσφέρει υλικό και μετά τους τίτλους τέλους, με την επίσκεψη στο Treasure Island, για ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Η δομή του τελευταίου αυτού επιπέδου θυμίζει έντονα παιχνίδι 2D platformer παρά puzzle, καθώς θα πρέπει να αποφύγετε εχθρούς και λάβες για να φτάσετε στο σεντούκι του θησαυρού. Ο βαθμός δυσκολίας είναι τέτοιος που δεν αποθαρρύνει, αλλά προσθέτει πόντους στο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση κάθε αποστολής. Στο τέλος κάθε αποστολής κερδίζετε και ορισμένα χρήματα που χρησιμεύουν σε αγορές εξοπλισμού, στολών και εισιτηρίων. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα διαθέσιμα κοστούμια, ενώ σας δίνουν επιπλέον ικανότητες, δίχως όμως να είναι καθοριστικές για την ολοκλήρωση των αποστολών. Υπάρχουν στολές που προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα, μεγαλύτερη δαγκάνα ή δύναμη για να αρπάζετε βαρύτερα αντικείμενα. Το καλύτερο όπλο πάντως θα είναι η υπομονή σας και καλό θα είναι να εφοδιαστείτε με αρκετή από αυτή.



Η έκδοση του Nintendo Switch έχει δύο αποκλειστικές προσθήκες. Η πρώτη είναι ένα νέο επίπεδο με τίτλο "How high can you go?", στο οποίο προσπαθείτε να τοποθετήσετε αντικείμενα και να χτίσετε έναν πύργο μεγάλου ύψους. Η άλλη είναι η επιλογή να παίξετε παρέα με έναν φίλο σας σε τοπικό co-op mode. Δυστυχώς η επιλογή online δεν υποστηρίζεται για την ώρα και θα μπορούσε να προσφέρει το ίδιο επίπεδο διασκέδασης. Συνεργαστείτε λοιπόν με το φίλο σας, σύντροφο, παιδί ή γονέα σας για διπλό εκνευρισμό. Μάλιστα, είναι δυνατή η χρήση δύο χειριστηρίων joy-cons χωρίς να μπαίνετε σε περιττά έξοδα με επί πλέον controller. Η μουσική του παιχνιδιού είναι απλή, με ήχους 8-bit που θυμίζουν tunes από τα κινητά τηλέφωνα της δεκαετίας του '90. Μπορεί να σας δημιουργήσει και εκνευρισμό μετά από κάποιο διάστημα, αφού θα την έχετε συνδυάσει με αποτυχημένες προσπάθειες τοποθέτησης αντικειμένων. Τα γραφικά επίσης απλά, δύο διαστάσεων και ολίγων χρωμάτων. Ο πρωταγωνιστής μάλιστα, αποτελείται από μόλις τρία χρώματα εκτός του λευκού.



Το Part Time UFO είναι ένα παιχνίδι puzzle που βασίζεται στους νόμους της φυσικής και αξίζει την κάθε σας προσοχή. Ακόμη και αν είχατε ασχοληθεί προηγουμένως με την έκδοση των smartphones, αξίζει να γίνετε ξανά ο Jobski. Το Nintendo Switch είναι ένα σύστημα που προσφέρει αρκετά παιχνίδια ή εφαρμογές για να μπορέσει να περάσει κάποιος ευχάριστα την ώρα του. Μία από τις καλύτερες προτάσεις αυτή την περίοδο είναι ο νέος τίτλος της HAL Laboratory. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η προσθήκη co-op στην έκδοση του Switch είναι απολαυστική
  • Ελκυστικός βαθμός δυσκολίας
  • Απλό gameplay, προσιτό σε όλους
  • Αρκετό έξτρα περιεχόμενο
  • Ό,τι πρέπει για να αποδράσετε από την καθημερινότητα
  • Το post-game μετατρέπει το παιχνίδι σε 2D platformer
  • Gameplay με συνεχή ροή και ελάχιστες διακοπές
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ορισμένες έξτρα αποστολές δεν είναι κατανοητές από τα εικονίδια
  • Έλλειψη επιλογής χειρισμού μέσω touchscreen
  • Έλλειψη online mode
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*