* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Game Freak

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Nintendo

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  7+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon Review
Ακόμα και αν η κλασική σειρά Pokémon μετρά δύο πλέον δεκαετίες στην πλάτη της, το franchise συνεχίζει να διατηρεί τρελό με κάθε νέα γενιά που προστίθεται. Και αν αυτήν τη φορά περιμέναμε το Earth edition για να «κουμπώσει» δίπλα στα εξαιρετικά Sun και Moon του 2016, η Nintendo επιφύλασσε μια κυριολεκτικά ultra ενίσχυση και για τις δύο αυτές εκδόσεις που, εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να προσφέρουν αρκετά ώστε να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους αλλά και τον λόγο να τις αγοράσει κανείς σε περίπτωση που έχει ήδη κάποια από τις περσινές, αποτελούν και το τέλος της σειράς για το Nintendo 3DS. Δεν απογοητεύουν.Ως ενισχυμένες εκδοχές των Sun και Moon, οι νέες εκδόσεις έχουν την ίδια βάση και ακολουθούν το μοτίβο trials αντί gyms στην Alola, τη φανταστική απόδοση της Hawaii με τα 4 νησιά, συν τα 5 μικρότερα που εξυπηρετούν στη «διασκέδαση» των Pokémon και είναι διαθέσιμα μέσω του Poké Pelago. Στα trials οι μάχες δεν είναι ενάντια σε κάποιον εκπαιδευτή Pokémon (με μοναδική εξαίρεση τον τελικό), αν και στη διαδρομή προς κάθε ένα από αυτά υπάρχουν διασκορπισμένοι και περνάνε τον παίκτη από ένα κάποιο…τεστάρισμα. Κάθε ένα από τα trials απαιτεί την εύρεση και τη νίκη επί του totem Pokémon, ένα Pokémon δηλαδή σε μεγαλύτερο μέγεθος από το φυσιολογικό και όλα τα στατιστικά του παραφουσκωμένα. Συνήθως φωνάζει και ένα φιλαράκι του για βοήθεια και έτσι η μάχη γίνεται αρκετά πιο ζόρικη, ενώ στο τέλος ο παίκτης ανταμείβεται με Z crystal. Οι κρύσταλλοι αυτοί δίνουν μια εξαιρετικά δυνατή επίθεση -Z moves- σε όποιο Pokémon τους κρατάει και φυσικά υπάρχουν πολλοί περισσότεροι από όσους μπορούν να κερδηθούν στα 8 trials του παιχνιδιού. Τόσο τα trials όσο και τα Z crystals έρχονται με μικρές ευχάριστες παραλλαγές από τις εκδόσεις Sun/Moon
.


Οι ατζαμήδες του Team Skull επιστρέφουν, και για άλλη μια φορά αποτελούν σχεδόν μηδενική πρόκληση, ενώ τις μισές φορές δεν ξέρουν καν γιατί είναι εχθροί του παίκτη. Εδώ υπάρχουν ορισμένες διαφοροποιήσεις στο χαρακτήρα των ηρώων που επανέρχονται από Sun και Moon έτσι ώστε να χωρέσει στο storyline και το νέο Ultra Recon Squad που κατάγεται από διαφορετική διάσταση, η οποία υπέστη επίθεση από το θρυλικό Necrozma που εμφανίζεται με καινούριες μορφές, και απειλεί και την Alola. Αυτήν τη φορά έχουμε να κάνουμε με τα μεγαλύτερα cut-scenes και τους πιο μακροσκελείς διαλόγους της σειράς, όμως ταυτόχρονα η αφήγηση και η τροπή της κύριας ιστορίας είναι καλύτερη από ποτέ. Μάλιστα βλέπουμε για πρώτη φορά σημαντικό drama σχετικά με τα θρυλικά Pokémon των παιχνιδιών πριν την ολοκλήρωση του βασικού παιχνιδιού που είναι η εξόντωση των κλασικών elite four, ενώ ύστερα από αυτό υπάρχει ακόμα συνέχεια με την επιστροφή του Team Rocket και τους βασικούς εχθρούς όλων των προηγούμενων γενιών. Η δυσκολία του παιχνιδιού είναι σε αρκετά βατά επίπεδα, όμως οι μάχες που προηγούνται της στέψης του παίκτη ως πρωταθλητή και οι μάχες με γνώριμους «κακούς» της σειράς -συμπεριλαμβανομένου και του Giovanni- απαιτούν το κάτι παραπάνω και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τέλος.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
 • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity