Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Pokkén Tournament Battle Pack 1 and 2 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Bandai Namco

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Pokkén Tournament DX έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό και ήρθε η ώρα για την κριτική μας για τα Pokkén Tournament Battle Pack 1 and 2. Όταν η Nintendo ανακοίνωσε όχι ένα, αλλά δύο (με ενιαία τιμή) DLC για το Pokkén Tournament DX, οι περισσότεροι έμειναν με την απορία για το τι επιπλέον θα μπορούσε να προστεθεί στο παιχνίδι που θα έφερνε το gameplay σε νέα επίπεδα. Πέρα από αυτό, ο τίτλος που είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Wii U το 2015, δεν είχε πολύ υψηλές πωλήσεις, σε σχέση πάντα με άλλα παιχνίδια της ιαπωνικής εταιρείας, που θα δικαιολογούσαν την προσθήκη νέου περιεχομένου, όποιο και αν αυτό ήταν (και μάλιστα με εκ των υστέρων ανακοίνωση), πέρα από απαιτήσεις των fans, που δεν νομίζουμε ότι ισχύει στην περίπτωση που εξετάζουμε. Εκτός αν η εταιρεία ανάπτυξης ήθελε να κάνει ένα φρεσκάρισμα, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών. Όμως για λόγους που θα εξηγήσουμε παρακάτω, δεν κινήθηκε προς τη σωστή κατεύθυνση.



Ο μαχητής που προστίθεται με το πρώτο Battle Pack είναι το Steel Type/Ghost Type Pokémon Aegislash. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Pokémon X & Y και ανήκει στη λεγόμενη έκτη γενιά. Προκύπτει από την εξέλιξη του Doublade σε συνδυασμό με τη χρήση ενός Dusk Stone, ενώ ή πρώτη του μορφή είναι το Honedge. Οι μορφές του είναι δύο και έχει τη δυνατότητα να τις εναλλάσσει κατά τη διάρκεια των μαχών. Η πρώτη, η επιθετική μορφή, ονομάζεται Blade Form, όπου κρατώντας με το αριστερό του άκρο την ασπίδα, κραδαίνει το σπαθί του προσπαθώντας να τεμαχίσει τους αντιπάλους του, βρισκόμενος σε κοντινή απόσταση. Η δεύτερη είναι η Shield Form και ουσιαστικά πρόκειται για την προσπάθειά του να θωρακιστεί απέναντι σε οποιονδήποτε θελήσει να του ρουφήξει την ενέργεια. Οποιοσδηποτε θελήσει να δοκιμάσει το Aegislash, ένα θα πρέπει να έχει πάντα στο βάθος του μυαλού του. Επειδή πρόκειται για πλάσμα που στηρίζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην τεχνική, πριν ριχτεί στις πραγματικές local μάχες ή online, καλό θα είναι να έχει χύσει κάμποσους κουβάδες ιδρώτα στα σχετικά προπονητήρια. Το πακέτο περιέχει και δύο υποστηρικτικά Pokémon: Mega Rayquaza και Mimikyu. Τα δύο πλάσματα μπορούν να κληθούν από τους παίκτες προκειμένου να αλλάξουν τη ροή μιας μάχης ή να επιταχύνουν την ολοκλήρωση της. Το Mega Rayquaza μπορεί να επιμηκύνει το σώμα του και όταν κληθεί να δώσει βοήθεια, μέσω της κίνησης Dragon Ascent που επιφέρει ένα καίριο χτύπημα στον αντίπαλο. Όμως για να κατορθώσει κάτι τέτοιο ξοδεύει ένα μεγάλο ποσοστό από το Synergy Gauge, οπότε μπορεί να κληθεί μόνο μια φορά σε κάθε γύρο. Από την άλλη, το Mimikyu, με την επιθετική του κίνηση, απλά μπλοκάρει τον αντίπαλο, προκαλώντας μικρή ζημιά, αλλά και παράπλευρες απώλειες όπως αρνητικές επιπτώσεις στη φυσική του κατάσταση.
Στο δεύτερο battle pack υπάρχει επίσης ένας μαχητής. Η τελευταία, όπως όλα δείχνουν, προσθήκη στο roster του παιχνιδιού είναι το Pokémon Blastoise που ζει ανάμεσά μας λίγο περισσότερο σε σχέση με το Aegislash. Ανήκει στην πρώτη γενιά και η παρθενική του παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα Pokémon Red, Blue και Yellow. Είναι εξέλιξη του Wartortle, που με τη σειρά του προέρχεται από το Squirtle. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η δύναμη, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά και στην άμυνα. Όντας ένα είδος χελώνας, κατά τη διάρκεια πολλών επιθέσεων κλείνεται στο αδιαπέραστο καβούκι του και έτσι γλιτώνει τις αντεπιθέσεις. Βγαίνοντας από αυτό, μπορεί είτε να εξαπολύσει μια γρήγορη και συνάμα όχι τόσο δυνατή επιθετική κίνηση είτε να χρησιμοποιήσει το Rapid Spider που μειώνει σε μεγάλο ποσοστό τα health points των αντιπάλων.



Ο χειρισμός του είναι σχετικά πιο εύκολος στην εκμάθηση σε σχέση με του Aegislash και το νερό αποτελεί σημαντικό πολεμοφόδιο για να καταβάλει οποιονδήποτε θελήσει να σταθεί στο διάβα του. Μάλιστα, όταν το Synergy Gauge του γεμίσει, μεταμορφώνεται σε Mega Blastoise και τότε αλίμονο σε οτιδήποτε προσπαθήσει να του αντισταθεί. Το δεύτερο battle pack προσφέρει επίσης ένα ζευγάρι υποστηρικτικών Pokémon: Mew και Celebi. Το πρώτο χρησιμοποιεί το Miraculous Power και έτσι προσωρινά αυξάνεται είτε το Synergy Gauge, είτε η δύναμη της επίθεσης ή η πιθανότητα για κρίσιμο χτύπημα του βασικού μαχητή. Το άσχημο όμως είναι ότι πρόκειται για μια κίνηση που κανείς δεν μπορεί να καθορίσει, αλλά ούτε και να γνωρίζει εκ των προτέρων ποιο από τα τρία χαρακτηριστικά θα ενισχύσει, προκειμένου να κάνει τον «προγραμματισμό» του. Στην απέναντι πλευρά, η κίνηση του Celebi χαρακτηρίζεται ως αμυντική και δεν μπορεί να τη σταματήσει κανένας. Πρόκειται για το Time Travel που προκαλεί Phase Shift, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν οι παίκτες έχουν στριμωχτεί στη γωνία από τον αντίπαλο.



Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχει μια σειρά από cosmetic items όπως κοστούμια για την Nia, τα οποία όχι μόνο δεν προσφέρουν το παραμικρό στην πράξη, όχι μόνο οι περισσότεροι θα αγνοήσουν την ύπαρξή τους, αλλά θα έλεγε κάποιος ότι υπάρχουν απλά για να μεγαλώσει κάπως η λίστα με τα προσφερόμενα. Έγινε στην αρχή του κειμένου νύξη περί λάθους κατεύθυνσης. Ναι, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με ποιο σκεπτικό 2 μαχητές και 4 υποστηρικτικά Pokémon χρεώνονται €14,99. Το ποσό κρίνεται ως υπερβολικό και όσο καλή διάθεση και να υπάρχει, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να παροτρύνουμε μια τέτοια αγορά, τη στιγμή μάλιστα που επί της ουσίας, δεν αλλάζει κάτι σημαντικό στο gameplay. Ναι μεν υπάρχουν νέα πρόσωπα, ναι μεν ανοίγονται νέες στρατηγικές για τους παίκτες, όμως υπάρχουν ήδη τόσοι άλλοι συνδυασμοί Fighter και Support Pokémon στο παιχνίδι που όσο και να ασχοληθεί κανείς και πάλι θα αφήσει αρκετά πράγματα στην άκρη. Δεν ξέρουμε ποιος έπαιξε και έχασε αυτήν τη φορά. Πάντως η όποια προσπάθεια για φρεσκάρισμα μόνο ως επιτυχημένη δεν μπορεί να κριθεί. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Νέοι μαχητές και νέες στρατηγικές
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Υψηλή τιμή σε σχέση με τα προσφερόμενα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*