Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Puyo Puyo Tetris 2 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    SEGA

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    SEGA

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Puyo Puyo Tetris 2
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://puyo.sega.com/tetris2/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Tο Puyo Puyo Tetris 2 αποδεικνύεται μια καλή "επένδυση" για τους λάτρεις του είδους. Διαβάστε περισσότερα στο αναλυτικό review του Κωνσταντίνου Καλκάνη.

Η αλήθεια είναι ότι ο τίτλος δε θα μπορούσε να είναι πιο κατατοπιστικός ως προς το τι προσφέρει. Το Tetris κυριολεκτικά δε χρειάζεται απολύτως καμία εισαγωγή ή σύσταση. Για όσους δεν είναι οικείοι με το Puyo Puyo, έχουμε να κάνουμε με έναν τίτλο puzzle εξ Ιαπωνίας, ο οποίος το τελευταία χρόνια έκανε τη γνωριμία του με το ευρύ κοινό στη Δύση, κυρίως λόγω του Puyo Puyo Tetris. Οι κανόνες του Puyo Puyo είναι πραγματικά πολύ απλοί. Μια σειρά από κομμάτια "πέφτουν" στην οθόνη, και οι παίκτες θα πρέπει να δημιουργήσουν τετράδες του ίδιου χρώματος.




Ακούγεται εύκολο (και είναι), αλλά αποδεικνύεται εξαιρετικά απαιτητικό για όποιον θέλει να παίξει ανταγωνιστικά. Και στο Puyo Puyo Tetris 2 το ανταγωνιστικό παιχνίδι είναι το κυρίως πιάτο. Για την ακρίβεια, ο τίτλος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια "σουίτα" Tetris και Puyo Puyo, με μια ευρεία γκάμα από modes και επιλογές. Το Campaign πρακτικά αναλαμβάνει να ξεναγήσει τους παίκτες σε όλα τα διαθέσιμα modes και να εμφυσήσει τους βασικούς κανόνες και τις βασικές τεχνοτροπίες παιχνιδιού. Το κακό είναι ότι για τον γράφων, η ιστορία και η γενικότερη αισθητική κλίνει προς ένα διαφορετικό κοινό, τόσο σε αισθητική αλλά ίσως και σε ηλικία. Όπως και να 'χει, για όσους δε θέλουν να δώσουν σημασία στο campaign (κάτι που ίσως αναγκαστούν να κάνουν εν τέλει - περισσότερα για αυτό αργότερα), υπάρχει ένα πολύ καλό σύστημα εκμάθησης. Από Multiplayer Μοdes μια σειρά από επιλογές είναι διαθέσιμες για κάθε γούστο και περίσταση, με Tetris, Puyo Puyo, ή και τα δύο μαζί. Για παράδειγμα η επιλογή του να παίζεις ταυτόχρονα και τα δύο παιχνίδια, σε δύο διαφορετικά "τραπέζια" που εναλλάσσονται ανά τακτικά διαστήματα αποδεικνύεται πολύ διασκεδαστική, τόσο online όσο και σε couch co-op. Για αυτούς που νιώθουν πραγματικά ικανοί, μπορούν να παίζουν Puyo Puyo *και* Tetris, ταυτόχρονα, στην ίδια οθόνη. Εκεί είναι που τα πράγματα γίνονται πραγματικά ενδιαφέροντα.



Το Skill Battle, που αποδεικνύεται ένα από τα πιο δημοφιλή modes, βάζει τους παίκτες να δημιουργήσουν μια ομάδα 3 χαρακτήρων, ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και ικανότητες, και θέτει τις ομάδες τους αντιμέτωπες. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο mode είναι ότι οι χαρακτήρες και οι ομάδες κερδίζουν xp και αναβαθμίζουν τις ικανότητές του, αλλά αυτό συμβαίνει στο Campaign. Κάτι που σημαίνει ότι ένας παίκτης που έχει ασχοληθεί εκτενώς με το campaign έχει ξεκάθαρο προβάδισμα από κάποιον που δεν έχει κάνει κάτι τέτοιο - η ικανότητα δεν είναι αρκετή για να καλύψει τη διαφορά στα στατιστικά. Από την άλλη, με τέτοια πληθώρα περιεχομένου, η ομάδα ανάπτυξης φρόντισε να προσφέρει και το αντίστοιχο "τυράκι" για το grind που θα ακολουθήσει, και έτσι έχει πρακτικά γεμίσει τον τίτλο με διαφορετικές επιλογές για cosmetics των χαρακτήρων και των προφίλ των παικτών.



Εν κατακλείδι το Puyo Puyo Tetris 2 αποδεικνύεται μια καλή "επένδυση" για τους λάτρεις του είδους, με πραγματική πληθώρα περιεχομένου και επιλογών για online παιχνίδι. Να σημειωθεί πως ο γράφων γνώρισε κάποια δυσκολία να συνδεθεί σε lobbies, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να ήταν καθαρά περιστασιακό. Ίσως η μοναδική ένσταση για αυτούς που έχουν ήδη ασχοληθεί με τον προκάτοχο του, είναι η μικρές διαφορές που δύσκολα θα δώσουν το κίνητρο να ασχοληθούν ξανά. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πλήθος Περιεχομένου
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αναγκαστικό grind για το multiplayer
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*