Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Rune Factory 4 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Neverland

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Nortec Multimedia

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Rune Factory 4
    • 12+ pegi 12+
      • 8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (1)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.runefactory4.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Χρόνια τώρα οι οπαδοί του spin-off του Harvest Moon ανυπομονούσαν και απορούσαν γιατί το Rune Factory δεν έχει περάσει ακόμα από το Nintendo 3DS. Υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό, με έναν μόνο από αυτούς να είναι η πληθώρα αξιόλογων κυκλοφοριών στο είδος, όμως πλέον έφτασε και η στιγμή του έκτου κατά σειρά παιχνιδιού, του Rune Factory 4. Στην ευρωπαϊκή αγορά το παιχνίδι διατίθεται αποκλειστικά και μόνο μέσω του eShop της κονσόλας, γεγονός που μας κλέβει ένα παραπονιάρικο “meh”, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ενδεικτικό της ποιότητας ή της ποσότητας του υλικού που προσφέρει.


Είναι πιθανό ένα love story στην όλη υπόθεση, μιας και είναι πραγματικά επιλογή του παίκτη το αν το πιθανό…έτερόν του ήμισυ θα μείνει στο friendzone ή θα γίνει ακόμα και σύζυγος και γονιός.

Το νέο RPG “έπος” του Rune Factory φέρνει ορισμένες βελτιώσεις και προσθήκες στο franchise που κάνουν τον τίτλο πιο ελκυστικό την στιγμή που δεν το είχε τεράστια ανάγκη. Για παράδειγμα, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει να παίζει με αρσενικό ή με θηλυκό χαρακτήρα, τη στιγμή που το παιχνίδι τοποθετεί αντίθετου φίλου συμπρωταγωνιστή ως κύρια αλληλεπίδραση καθόλη την διάρκεια του τίτλου. Προφανώς και εμπλέκεται ένα love story στην όλη υπόθεση μιας και είναι πραγματικά επιλογή του παίκτη το αν το πιθανό…έτερόν του ήμισυ θα μείνει στο friendzone ή θα γίνει ακόμα και σύζυγος και γονιός. Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, όμως κυρίως αστείο σε πάρα πολλές στιγμές μιας και δεν γίνεται να αντισταθεί ποτέ κανείς στο να απαντήσει “I love you” όταν ο εκάστοτε συμπρωταγωνιστής ρωτήσει τι θα έπρεπε να γίνει μετά. Ευτυχώς όλα γίνονται με μέτρο και κυρίως με αγνότητα, καθώς αν υπήρχε έστω και λίγος σεξισμός θα ανακατευόταν άσχημα με την υπόλοιπη αθώα και κλασικού ιαπωνικού animation φύση του τίτλου. Η ένταξη στον κόσμο του Rune Factory 4 γίνεται σχετικά γρήγορα και κατανοητά, όμως ορισμένοι διάλογοι κουράζουν και οι λόγοι τους να υφίστανται είναι εντελώς αμφισβητήσιμοι. Ο παίκτης θα δει τον χαρακτήρα του να προσγειώνεται στην Selphia -αφού πέσει από το αερόπλοιο του, το οποίο είναι θύμα πειρατείας- όπου νομίζουν ότι είναι ο/η αυτού μεγαλειότης κι έτσι αρχίζει το όλο παιχνίδι της διαχείρισης της πόλης. Αυτό σημαίνει απεριόριστο harvesting κατά το οποίο ο παίκτης φροντίζει τα δικά του οπωροκηπευτικά και τα διαχειρίζεται όπως επιθυμεί. Σίγουρα πρόκειται για κάτι που το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές, όμως δεν γίνεται να παραλείψουμε το γεγονός ότι στην προκειμένη περίπτωση, κάτω από τον όμορφο και διαφορετικό κόσμο της Selphia, τα πράγματα είναι αρκετά ευνοϊκά για το Rune Factory 4.



Η Selphia κατοικείται από πολλούς και διάφορους χαρακτήρες που ζητάνε ακατάπαυστα τη βοήθεια του παίκτη. Φυσικά και δεν είναι απαραίτητο να ικανοποιηθούν όλοι, όμως από τη στιγμή που το παιχνίδι προσφέρει πολλές ξεχωριστές mini αποστολές που δεν μοιάζουν σε σημείο κούρασης και δεν είναι βαρετές, τότε η ολοκλήρωση όλο και περισσότερων γίνεται αυτοσκοπός. Λίγη ώρα μέσα στο παιχνίδι παρόλα αυτά είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι αυτά είναι μόνο ένα μέρος του τίτλου. Το Rune Factory 4 καταφέρνει και συνδυάζει άψογα δραστηριότητες όπως ψάρεμα, μαγείρεμα, δημιουργία αντικειμένων, εξερεύνηση επικίνδυνων σπηλαίων, διαχείριση καταστημάτων. Ο παίκτης μπορεί να ενδώσει στην απασχόληση με οποιοδήποτε από αυτά ανά πάσα στιγμή.
Το νέο RPG “έπος” του Rune Factory φέρνει ορισμένες βελτιώσεις και προσθήκες στο franchise που κάνουν τον τίτλο πιο ελκυστικό την στιγμή που δεν το είχε τεράστια ανάγκη.
Σίγουρα, ύστερα από το συνδυασμό πολλών αρχίζει και χάνεται η προσοχή σε κάποια από αυτά, όμως η σωστή τους διαχείριση επιμηκύνει όλο και περισσότερο τη ζωή του τίτλου και δείχνει με ιδανικό τρόπο όλα του τα πρόσωπα. Το πιο συναρπαστικό αντικείμενο με το οποίο μπορεί να καταπιαστεί κανείς πέρα από όλα αυτά είναι φυσικά οι μάχες. Ατελείωτα τέρατα θα βρεθούν στο δρόμο του παίκτη, τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό “ζόρικα” και η αντιμετώπισή τους φέρνει αξιόλογες επιβραβεύσεις. Όλα αυτά βέβαια τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής σπαταλά ενέργεια, γεγονός που αν κάποιος το διαχειριστεί λάθος θα του κάνει μεγάλη ζημιά. Κάτι τέτοιο είναι πάντα από λίγο έως πολύ κουραστικό, μιας και είναι ένας φυσικός περιορισμός του παιχνιδιού που βρίσκεται πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του παίκτη.


Η ένταξη στον κόσμο του Rune Factory 4 γίνεται σχετικά γρήγορα και κατανοητά, όμως ορισμένοι διάλογοι κουράζουν και οι λόγοι τους να υφίστανται είναι εντελώς αμφισβητήσιμοι.

Δυστυχώς δεν είναι όλα ρόδινα στην περιπέτεια του Rune Factory 4. Λόγω των αυξημένων δραστηριοτήτων, υπάρχει και το αντίστοιχα μεγάλης διάρκειας tutorial. Η λέξη “tutorial” μάλιστα κάνει πολύ απλοϊκή την αναφορά σε αυτό μιας και μπορεί να διαρκέσει για περισσότερες από οκτώ ώρες. Σε αυτήν τη διάρκεια ο παίκτης μπορεί να βρεθεί σε σημείο που να παρακαλάει να συμβεί κάτι ενδιαφέρον, εξαιτίας του γεγονότος ότι στην ουσία δεν υπάρχει πρόοδος σε τίποτα. Το ζήτημα της πλοκής του παιχνιδιού είναι και το αδύναμο σημείο του, μιας και δεν καταφέρνει να παρουσιάσει μια ιδέα αυθεντική και έξυπνη, αλλά αντίθετα καταφεύγει στο να δίνει στον παίκτη την εξουσία της πόλης τη στιγμή που ο ίδιος κάνει όλες τις δουλειές, είτε εντυπωσιακές είτε ανιαρές.



Το Rune Factory 4 είναι μια πολύ δυνατή προσθήκη. Αυτό ισχύει τόσο για το franchise, όσο και για τους τίτλους του Nintendo 3DS. Περιέχει έναν όμορφο κόσμο, ο οποίος εσωκλείει έναν ωκεανό από quests και ευχάριστες δραστηριότητες που δείχνουν να μην τελειώνουν. Η πλοκή του όμως πέφτει σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο και οι απαιτητικοί παίκτες θα απογοητευτούν με τις περισσότερο διαδικαστικές αποστολές που κάνουν την δράση να πηδά στο κενό.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τεράστιος κόσμος με πολλές δυνατότητες
  • Τεράστια ποικιλία δραστηριοτήτων
  • Ατελείωτες συναρπαστικές μάχες
  • Δελεαστικό περιβάλλον
  • Love story στον έλεγχο του παίκτη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Υπερβολικά αναλυτικό
  • Κουραστικά tutorials
  • Βαρετή υπόθεση χαμηλών προσδοκιών
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*