Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Saints Row: The Third Remastered Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Volition

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Deep Silver

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Saints Row: The Third Remastered
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://saintsrow.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Σχεδόν δέκα χρόνια έχουν περάσει από την πρωτότυπη κυκλοφορία του Saints Row: The Third στη γενιά των PlayStation 3 και Xbox 360. Δεν αποκλείεται να είστε από τους fan της σειράς που δεν εντυπωσιάστηκαν από το τέταρτο μέρος της, όμως αυτό το remaster ενδέχεται να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον σας για το franchise. Το Saints Row: The Third Remastered αποτελεί κυκλοφορία δύο ταχυτήτων και αξίζει να το προσεγγίσουμε και από τις δύο του διαφορετικές όψεις.



Στην πρώτη μας επαφή με τον τίτλο δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε την εκπληκτική δουλειά που έχει γίνει στο remastering, η οποία σε συγκεκριμένα σημεία αγγίζει τη γραμμή του remake. Τα μοντέλα των πρωταγωνιστών και των οχημάτων έχουν δουλευτεί εξ αρχής, κάνοντας το μάτι να χορταίνει, αφού ελάχιστα έχουν να ζηλέψουν από σύγχρονους τίτλους. Από την άλλη, η φύση του remaster προδίδεται από τα αρκετά φτωχότερα σε λεπτομέρεια μοντέλα των αντιπάλων, τα οποία επαναλαμβάνονται συνεχώς στις αποστολές χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση. Η πόλη η ίδια έχει νέες λεπτομέρειες που επίσης μπορούν να ξεγελάσουν. Τρισδιάστατη φυλλωσιά σε θάμνους και δέντρα, ανανεωμένα textures νερού και λεπτομέρειες στις αντανακλάσεις, καθώς επίσης και ο φωτισμός, τη μέρα περισσότερο και τη νύχτα εντυπωσιάζουν. Η ανάλυση είναι αρκετά κοντά σε 4K έτσι ώστε τα πάντα να δείχνουν όσο καθαρά οφείλουν σε έναν τίτλο εννέα χρόνων πλέον. Όσον αφορά τα μενού, η ομάδα ανάπτυξης έχει ακολουθήσει τη λογική του Control, οπότε αυτά σχεδιάζονται σε πραγματική ανάλυση 4K και είναι όντως πεντακάθαρα. Το frame rate, τουλάχιστον στην έκδοση του Xbox One X που δοκιμάσαμε, είναι σταθερά κλειδωμένο στα 30 καρέ ως προεπιλογή, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για ξεκλείδωτο frame rate το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις φτάνει τα 60 καρέ και διατηρείται σχετικά σταθερό. Τεχνικώς, μπορούμε να πούμε πως ο τίτλος στέκεται αξιοπρεπώς με βάση τα σημερινά δεδομένα.



Όσον αφορά το gameplay, δεν έχει αλλάξει καθόλου σε σχέση με το παρελθόν, κάτι που ενδέχεται να ενοχλήσει κάποιους. Το σύστημα στόχευσης είναι «χοντροκομμένο» με τα σημερινά δεδομένα, όπως και η οδήγηση, είτε αυτοκινήτων και μηχανών, μα ειδικότερα στην περίπτωση του ελικοπτέρου. Η πιστότητα στον αρχικό τίτλο σίγουρα θα ευχαριστήσει όσους επισκέπτονται εκ νέου το παιχνίδι, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν ξανά μέσα στην τρέλα και το υπερβολικά, σχεδόν γελοία «over the top» σενάριο και τους χαρακτήρες του. Όλα όσα θυμόμαστε από τον πιο θεότρελο κλώνο των GTA είναι εδώ, με πολλά όπλα, customisation στα ρούχα και στα οχήματά που χειριζόμαστε και φυσικά την πληθώρα των side activities. Ειδικότερα σε αυτά, η διασκέδαση είναι εγγυημένη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ττο «insurance fraud», όπου προσπαθούμε να χτυπήσουμε τον πρωταγωνιστή μας όσο περισσότερο γίνεται, απολαμβάνοντας την κάθε πληγή, παρά το ελαφρώς παλιακό μοντέλο φυσικής του χαρακτήρα. Η πόλη του Steelport θεωρείται μεγάλη ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα και είναι γεμάτη ποικίλες δραστηριότητες για διασκέδαση, τον αυτοσκοπό των videogames όπως και να έχει.



Μετά την ολοκλήρωση του βασικού σεναρίου, όπως και στο πρωτότυπο έτσι και εδώ, δεν απουσιάζουν οι λόγοι να ασχοληθούμε περισσότερο με το Saints Row και την τρέλα του. Τα Whored Mode και co-op δηλώνουν και εδώ το «παρών» και, ειδικά αν έχετε αναλόγου ύφους όρεξη και καλή παρέα, εγγυώνται πως θα περάσετε καλά.



Εν τέλει, το Saints Row: The Third Remastered κάνει αυτό που υπόσχεται, ως remaster και τίποτα περισσότερο. Φέρνει τον τίτλο στο σήμερα, στο μέτρο του δυνατού. Ο τεχνικός τομέας έχει διορθωθεί σημαντικά σε σχέση με την αρχική του κυκλοφορία ενώ κάποια -δουλεμένα εκ νέου- assets στέκονται μια χαρά ακόμα και σήμερα. Είναι πολύ σημαντική η διατήρηση της ταυτότητας του τίτλου, ειδικότερα εξετάζοντας μερικά σημεία όπως το σύστημα φυσικής που θεωρούνταν ξεπερασμένο και επιτηδευμένα «απλοϊκό» ακόμα και όταν κυκλοφόρησε. Θα θέλαμε λίγο καλύτερη δουλειά στα μοντέλα των αντιπάλων, ίσως και λίγη βελτίωση στο χειρισμό των οχημάτων, όμως αυτό δεν μας αποτρέπει να προτείνουμε τον τίτλο σε όλους. Ακόμα και αν κάποιος παίκτης δεν τον είχε δει στις μέρες του, με λίγη καλή διάθεση τώρα έχει μια ευκαιρία να βιώσει την εμπειρία των Saints Row. Οι θιασώτες, θεωρούμε πως γνωρίζετε πολύ καλά τι θα παίξετε και σας διαβεβαιώνουμε πως, παρά τα χρόνια που έχει στη πλάτη του, το Saints Row: The Third μπορεί ακόμα να προσφέρει διασκέδαση. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εκπληκτική απόδοση του αρχικού τίτλου, που παραμένει διασκεδαστικός παρά τα χρόνια που πέρασαν
  • Σταθερό frame rate στην έκδοση του Xbox One X, ακόμα και uncapped
  • Μεγάλο σε διάρκεια, προσφέρει πληθώρα αποστολών και δραστηριοτήτων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η «over the top» αισθητική χαρακτήρων και σεναρίου μπορεί να ενοχλήσει κάποιους, ειδικότερα νέους στη σειρά
  • Η πιστότητά του στο πρωτότυπο το κάνει ελαφρώς «χοντροκομμένο» σε χειρισμό σε σχέση με σύγχρονους τίτλους
  • Τα μοντέλα των εχθρών επαναλαμβάνονται συνέχεια, ενώ θα μπορούσαν να έχουν δουλευτεί λίγο περισσότερο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*