Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Scott Pilgrim Vs. the World: The Game - Complete Edition Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Montreal

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
To Scott Pilgrim Vs. the World: The Game - Complete Edition θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως blast from the past και έρχεται να σας προσφέρει διασκέδαση όπως τα κλασσικά beat 'em up games των arcades. Η συνέχεια στο review του Νικήτα Καβουκλή.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Scott Pilgrim vs. the World: The Game, η Ubisoft και η Ubisoft Chengdu φέρνουν σε σύγχρονα συστήματα το Scott Pilgrim Vs. the World: The Game - Complete Edition. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για ένα side scrolling beat 'em up, εμπνευσμένο από τα graphic novels του Bryan Lee O'Malley και σαφέστατα επηρεασμένο από παιχνίδια σταθμούς για το είδος, όπως το Double Dragon και το Final Fight.




Τα γεγονότα διαδραματίζονται στο Toronto και όπως συνήθως συμβαίνει σε παιχνίδια του ίδιου είδους, αφορμή για την έναρξη της περιπέτειας αποτελεί μια ιστορία αγάπης. O Scott Pilgrim καλείται να βγάλει από τη μέση τους πρώην αγαπητικούς της Ramona Flowers, που συνεχίζουν να την ταλαιπωρούν, αποδεικνύοντας της με αυτό τον τρόπο πως έχει μια θέση στην καρδιά της. Οι επιλέξιμοι χαρακτήρες είναι τέσσερεις, Scott Pilgrim, Ramona Flowers, Kim Pine και Stephen Stills, ενώ στη συνέχεια προστίθενται οι NegaScott, Knives Chau και Wallace Wells. Καθένας έχει το δικό του σετ κινήσεων, γεγονός που διαφοροποιεί το gameplay, αυξάνει το ενδιαφέρον και δίνει νόημα στο replayability. Σκοπός είναι να μπορέσετε να φτάσετε στο τέλος καθεμιάς από τις επτά περιοχές (7 οι πρώην αγαπητικοί της Ramona), με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, όπου εκεί σας περιμένει το αντίστοιχο boss με την παρέα του, για μάχες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και θέτουν το πήχη της πρόκληση σε σημείο τέτοιο που θα δοκιμάσουν τις ικανότητές σας. Πριν όμως φτάσετε εκεί, θα πρέπει να "καθαρίσετε" τους δρόμους από οτιδήποτε κυκλοφορεί, είτε στέκεται σε δύο είτε σε τέσσερα πόδια. Ένα από τα δυνατά σημεία του παιχνιδιού είναι η μεγάλη ποικιλία των αντιπάλων και για μια ακόμα φορά θα επαληθευτεί το κλισέ σχεδόν κάθε beat 'em up game, ότι το χτύπημα μιας γυναίκας πονάει περισσότερο, αλλά πέφτουν πιο εύκολα στις μάχες. Ακόμα δείχνοντας ότι σέβεται απόλυτα τις καταβολές του, το παιχνίδι σας επιτρέπει να στριμώχνετε αντιπάλους στα άκρα της οθόνης, φαρμάροντας κλωτσοπατινάδα, μέχρι να πέσουν κάτω, όχι και τόσο ηρωικά μαχόμενοι.



Ακόμα και στο πιο εύκολο επίπεδο, είναι πολύ πιθανό να έρθουν στιγμές που θα τα βρείτε σκούρα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που, οι εχθροί οι οποίοι βρίσκονται ταυτόχρονα στην οθόνη είναι υπερβολικά πολλοί, ακόμα και για να τους διαχειριστούν δύο παίκτες. Συν το γεγονός ότι δεν αστειεύονται, είστε πάντοτε στο στόχαστρό τους και επιπλέον, θα χρησιμοποιήσουν ό,τι αντικείμενο βρουν μπροστά τους για να μεγιστοποιήσουν τη ζημιά που θα σας προκαλέσουν. Από ρόπαλα του baseball, μέχρι καθίσματα για bar, βαλίτσες με χρήματα, κουβάδες σανίδες για skate και πάρα πολλά άλλα. Εννοείται πως κάτι αντίστοιχο μπορεί να κάνει και ο εκάστοτε χαρακτήρας που ελέγχετε, προσφέροντας μέγιστο πόνο.  Για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στην κλιμακούμενη δυσκολία, η ομάδα ανάπτυξης έχει προσθέσει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα level up. Για κάθε αντίπαλο που βγάζετε εκτός μάχης λαμβάνετε αυτόματα έναν αριθμό από experience points. Όταν αυτός φτάσει σε ένα προκαθορισμένο σημείο, αυτομάτως ο χαρακτήρας ανεβαίνει επίπεδο, αναπληρώνονται όλα τα health points που πιθανό να είχε χάσει και το καλύτερο, ξεκλειδώνει μία ακόμα κίνηση. Όμως λίγο πριν φτάσετε στη μέση, δεν αποκλείεται να διαπιστώσετε πως οι δυνάμεις σας δεν επαρκούν για να μείνετε όρθιοι ως το τέλος. Εκεί, αναγκαστικά, δυστυχώς, μπαίνει στη μέση το λεγόμενο grinding. Οπότε θα πρέπει να γυρίσετε πίσω στο χάρτη για να επαναλάβετε περιοχές που έχετε ήδη ολοκληρώσει. Αυτό είναι πάρα πολύ πιθανό να μη συμβεί μόνο μία φορά. Οπότε, αν θέλετε να φτάσετε ως τους τίτλους τέλους, καλό θα είναι να οπλιστείτε με αρκετές δόσεις υπομονής.



Τα power ups διευκολύνουν τον δρόμο προς τη δόξα, υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία και αφθονία. Κάθε αντίπαλος που αφαιρείται από την ομάδα των εχθρών, αφήνει πίσω του νομίσματα. Άλλος λιγότερα, άλλος περισσότερα, ανάλογα με τη δύναμη που έχει. Επιπλέον, αν είστε παρατηρητικοί θα αποκαλύψετε δωμάτια που ανήκουν σε άλλη διάσταση, όμως αποτελούν σημαντική πηγή εισοδήματος. Όλα αυτά τα συγκεντρώνετε στις τσέπες σας και στη συνέχεια μπορείτε να τα ξοδέψετε στα κατά τόπους καταστήματα, αγοράζοντας ροφήματα και σνακς που ανεβάζουν προσωρινά τα στατιστικά και αναπληρώνουν τις χαμένες δυνάμεις σας. Κάποια, όπως τα ροφήματα, μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας, καταναλώνοντάς τα αυτομάτως όταν παραστεί άμεση ανάγκη. Το μοναδικό ας το πούμε πρόβλημα είναι πως, δεν είναι πάντα απόλυτα ξεκάθαρο εξ' αρχής τι ακριβώς προσφέρει κάθε power- up, πριν ξοδέψετε πολύτιμα χρήματα, τα οποία δεν είναι ό,τι πιο απλό να συγκεντρώσετε.



Το Scott Pilgrim Vs. the World: The Game - Complete Edition ανήκει στην κατηγορία των τίτλων που λες και διαθέτουν μαγικό ραβδί, καθηλώνουν τους παίκτες μπροστά από μία οθόνη, κάνοντάς τους να ξεχνούν τα ρολόγια. Από τη μια ένα σύστημα μάχης με πολλές επιλογές, που δίνει όμως στους παίκτες την ελευθερία να χρησιμοποιήσουν τις κινήσεις εκείνες που ταιριάζουν στο δικό τους στυλ, από την άλλη τα όμορφα σχεδιασμένα τοπία, ένα απλό μεν soundtrack που όμως μένει στο μυαλό και το βασικότερο, το ανελέητο ξύλο στους αντιπάλους, που προσφέρει μια ευκαιρία για εκτόνωση.



Ολοκληρώνοντας το main campaign, υπάρχουν αρκετά ακόμα modes για να διασκεδάσετε, είτε μόνοι, είτε με παρέα. To σίγουρο είναι ότι προσθέτοντας στη συλλογή σας το Scott Pilgrim Vs. the World: The Game - Complete Edition, δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσετε. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πλούσιο σύστημα μάχης
  • Replayability
  • Ποικιλία αντιπάλων
  • Ενδιαφέροντα boss fights
  • Ευκαιρία για εκτόνωση
  • Όμορφα γραφικά
  • Soundtrack
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αναγκαστικό grinding λόγω δυσκολίας
  • Κάτι σαν black box οι αγορές των power ups
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*