Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Scribblenauts Showdown Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Warner Bros. Interactive

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Warner Bros. Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Scribblenauts Showdown
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.scribblenauts.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Το Scribblenauts Showdown έρχεται σε περισσότερα συστήματα και διαφέρει από τους προκατόχους του τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και την ομάδα ανάπτυξης που κρύβεται από πίσω. Η 5th Cell αντιμετώπισε προβλήματα και απέλυσε κόσμο, με το ξεσκαρτάρισμά της, σε συνδυασμό με την ακύρωση του Scribblenauts: Fighting Words από την Warner Bros., να σπρώχνει το franchise στην αγκαλιά της Shiver Entertainment και στο Miami. Το Scribblenauts Showdown περιέχει λιγότερους γρίφους, εστιάζοντας στη διασκέδαση με παρέα μέσα από αρκετά mini-games και ένα sandbox mode όπου μπορεί κανείς να ξεσπάσει με τη φαντασία του.



Το πρώτο mode του παιχνιδιού είναι το κλασικό Versus, στο οποίο παίζονται μόνο τα mini-games. Αυτά είναι χωρισμένα στα “wordy”, “speedy”, “both” και “freeplay” και μπορεί κανείς να παίξει όποιο θέλει, όσες φορές θέλει. Στις πρώτες τρεις κατηγορίες οι παίκτες επιλέγουν πόσους γύρους θέλουν να έχει το παιχνίδι τους -άρα και τον αριθμό των mini-games- και μπαίνουν κατευθείαν στο ψητό. Τα “wordy” ξεκινούν πάντα με κάτι σαν τον τροχό της τύχης, ο οποίος φέρει κατηγορίες τύπου Trivial Pursuit και ο παίκτης πρέπει να βρει τη λέξη κλειδί ώστε να κερδίσει πλεονέκτημα στο εκάστοτε mini-game. Οι λέξεις αυτές μεταμορφώνονται σε όντα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στα mini-games και από αυτό εξαρτάται από το πόσο ανταγωνιστικός ή…αστείος θέλει να είναι ο κάθε παίκτης. Για παράδειγμα, σε ένα από τα mini-games ο παίκτης πρέπει να βρει μια λέξη σχετική με τα Χριστούγεννα και όσο πιο επιτυχημένη είναι η επιλογή του τόσο πιο γρήγορα θα ψαρέψει τρεις καρχαρίες. Αν επιλέξει τη λέξη ornament (στολίδι) θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας από το αν διαλέξει τη λέξη lawyer (δικηγόρος), όμως η δεύτερη περίπτωση εγγυάται περισσότερο χαβαλέ από την πρώτη, ειδικά επί του πρακτέου.



Τα “speedy” δεν έχουν τον τροχό με τις κατηγορίες, οπότε οι παίκτες παίζουν περισσότερο παιχνίδια στα οποία θα πρέπει να είναι πιο γρήγοροι από τους αντιπάλους τους σε ζητούμενα όπως το να φάνε πρώτοι (πηγαίνοντας το joystick πέρα-δώθε) ή να τσεκουρώσουν ένα δέντρο από τη μεριά τους ώστε να πέσει από την άλλη (πατώντας επαναλαμβανόμενα και γρήγορα ένα πλήκτρο). Εδώ υπάρχει μικρότερη ποικιλία από τα wordy και το παιχνίδι είναι προφανώς γρηγορότερο, οπότε έχουν και λιγότερο ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, χρησιμεύει για την ευχάριστη αλλαγή ρυθμού από τα “wordy”, που επιβάλλεται όταν οι παίκτες έχουν επιλέξει να παίξουν πολλούς γύρους στο “both”. Το τέταρτο και τελευταίο, “freeplay”, αφήνει στη διάθεση των παικτών όλα τα mini-games, για όσες επαναλήψεις θέλουν, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στο κυνήγι των Awards που ξεκλειδώνουν χαρακτήρες, αντικείμενα για την εμφάνιση τους και καλύτερα οχήματα για χρήση εντός των mini-games (όπως ιπτάμενα χαλιά). Γενικά υπάρχουν λιγότερα από 30 mini-games, μικρός αριθμός δηλαδή που εγγυάται το χάσιμο του ενδιαφέροντος πολύ γρήγορα αν δεν υπάρχουν συμπαίκτες. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν, το παιχνίδι δίνει τρεις βαθμούς δυσκολίας ενάντια στο AI, οι οποίοι δεν έχουν καμία σημασία στα “speedy” mini-games μιας και το AI είναι σχεδόν πιο αργό και από το downloading του παιχνιδιού. Στα “wordy” μπορεί να ζορίσει τα πράγματα για τις πρώτες τρεις ή τέσσερις φορές που θα δοκιμάσει κάποιος ένα mini-game.
Το δεύτερο mode του Scribblenauts Showdown είναι το…Showdown, μιας μορφής ψηφιακό επιτραπέζιο στο οποίο ο καθένας (από 2-4 παίκτες) παίζει με τη σειρά του μια από τις κάρτες που σηκώνει και έχει στόχο να φτάσει πρώτος στον τερματισμό. Οι κάρτες μπορεί να δίνουν βήματα απευθείας, χωρίς mini-games, ή βήματα ως δώρο, από ένα μέχρι και τρία απανωτά mini-games. Με δεδομένο ότι τα mini-games παραμένουν λίγα για την περίσταση, το Showdown είναι το πιο δυνατό χαρτί του παιχνιδιού. Σε περίπτωση πάλι που παίξει κάποιος μόνος του με αντίπαλο το AI -κάτι που δεν προτείνεται με τίποτα- θα έρθει αντιμέτωπος με την ίδια του την τύχη, αφού μπορεί να χάσει στο επιτραπέζιο ακόμα και αν κερδίσει όλα τα mini-games που θα παιχτούν (όλα εξαρτώνται από τις κάρτες, αλλά το AI είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρο με τον εαυτό του).



Το τρίτο και τελευταίο mode λέγεται Sandbox και περιέχει πίστες στις οποίες ο παίκτης μπορεί ουσιαστικά να κάνει ό,τι θέλει, να δημιουργήσει το οτιδήποτε, να αλληλεπιδράσει με φαινομενικά άπειρους τρόπους με οτιδήποτε ζωντανό υπάρχει και να βρει κρυμμένα starites (χρειάζονται για αγορά αντικειμένων) η αναζήτηση των οποίων χρειάζεται αρκετή φαντασία και επινοητικότητα. Σίγουρα δεν είναι και η ατραξιόν του παιχνιδιού, είναι όμως το πιο…Scribblenauts κομμάτι του. Το σίγουρο είναι πως, όπως και στα προηγούμενα δύο modes (αλλά εκεί λιγότερο), έτσι και εδώ χρειάζεται πλούσιο λεξιλόγιο της αγγλικής γλώσσας αφού το παιχνίδι στηρίζεται στο τεράστιο απόθεμα λέξεων που μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι playable.



Από άποψη χαρακτήρων, το Showdown φέρει μια πληθώρα διαφορετικών Scribblenauts που ξεκλειδώνονται με την πάροδο του χρόνου, μέσα από τα mini-games και τις αγορές αντικειμένων, ή ακόμα και από τη δημιουργία πρωτότυπων Scribblenauts από τον ίδιο τον παίκτη που υποστηρίζεται από ένα γενναιόδωρο -για το μέγεθος του παιχνιδιού- customization system. Εντέλει, η πρώτη προσπάθεια της Shiver Entertainment στο franchise είναι ευχάριστη και ενδιαφέρουσα, αλλά μικρού βεληνεκούς και διάρκειας που δεν θα κρατήσει για καιρό απασχολημένες ακόμα και τις πιο πρόθυμες παρέες να “παλέψουν” μέσα από τα mini-games του. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Επιβραβεύει την επινοητικότητα
  • Ευκαιρία για μπόλικη πλάκα με φίλους
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρό περιεχόμενο
  • Κακοσχεδιασμένο AI
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*