Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Shadow Of The Tomb Raider: The Price Of Survival Review

*
Αν περιμένατε να σταματήσουν τα DLC του Shadow Of The Tomb Raider να τοποθετούνται χρονικά πριν το τέλος της κεντρικής περιπέτειας, τζάμπα περιμένετε φαίνεται. Αυτή η παράξενη τάση συνεχίζεται με το Shadow Of The Tomb Raider: The Price Of Survival, το τέταρτο από τα 7 DLC που είναι στο πρόγραμμα για το παιχνίδι της Eidos Montreal. Αν, όμως, είχατε δεχτεί τη συγκεκριμένη μοίρα σας (και μοίρα μας) αλλά ελπίζατε τουλάχιστον να δείτε λίγο πιο καλοβαλμένο DLC μέσα στη συγκεκριμένη επτάδα, τότε το The Price Of Survival θα σας αφήσει καλή εντύπωση.



Η νέα αυτή μικρή ιστορία λαμβάνει χώρα στην Paititi, τα περίχωρά της αλλά και το παλιό χωριό που είδαμε για πολύ λίγο στο βασικό παιχνίδι. Κατά την Square Enix όλα γίνονται για να έρθουμε αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο εχθρό μας, εννοώντας τον Amaru που ξέρουμε ήδη από τη βασική ιστορία. Δεν θέλει και πολλή φαντασία για να υποθέσει κανείς ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί (ξανά) παραπλανητική επικοινωνία για το περιεχόμενο του DLC, όχι όμως στο τραγικό επίπεδο που είδαμε στην περίπτωση του The Nightmare, του προηγούμενου DLC δηλαδή. Εννοείται ότι δεν υφίσταται τέτοιο συναπάντημα, ωστόσο μαθαίνουμε δυο πράγματα παραπάνω για το χαρακτήρα με στόχο να αντιληφθούμε την κάπως πιο ανθρώπινη πλευρά του. Δεν είναι κι αυτή πρωτότυπη ιδέα βέβαια, από την άποψη ότι γίνεται τέτοια απόπειρα και στην κανονική ροή της αφήγησης, εδώ όμως είναι πιο συγκεκριμένη, πιο έντονη. Με λίγα λόγια η ιστορία του DLC ούτε προσπαθεί, ούτε πετυχαίνει κάτι ιδιαίτερο, οπότε μένουμε για μια ακόμη φορά στο ίδιο το περιεχόμενο που θα μας απασχολήσει. Όπως σε κάθε DLC, εδώ προστίθεται μια στολή, ένα πιστόλι -αμφότερα με έμφαση σε stealth- και ένα σχετικό skill που επιτρέπει στον παίκτη, αφού κάνει πρώτα highlight κάποιον εχθρό, να βλέπει το περίγραμμά του και πίσω από εμπόδια, κάτι που προφανώς διευκολύνει ακόμη περισσότερο την αθόρυβη προσέγγιση. Όσοι δεν έχουν τελειώσει το παιχνίδι θα έχουν το περιθώριο να αξιοποιήσουν επαρκώς αυτό το skill, οι υπόλοιποι θα περιμένουν το επόμενο DLC. Ως είθισται η απονομή του skill γίνεται στο τέλος της διαδρομής έτσι κι αλλιώς.



Κατά τα άλλα όλα ξεκινούν με ένα ακόμη artifact που αποκρυπτογραφεί εύκολα η Lara Croft, το οποίο τη βάζει σε νέα ρότα προκειμένου να μπλέξει σε μάχες, γρίφους και, τελικά, έναν ακόμη τύμβο. Οι μεγάλοι γρίφοι είναι δύο αυτήν τη δόση. Ο δεύτερος είναι αρκετά εύκολος όπως και ο ίδιος ο τύμβος είναι μικρός και δεν έχει πραγματικά «πρωταγωνιστικό» ρόλο στο DLC. Οι διαδρομές της Lara όμως αναλαμβάνουν τα σχετικά χρέη και εκεί είναι που βρίσκουμε και τους σημαντικούς γρίφους του DLC. Ο ένας ειδικά βασίζεται στον έλεγχο της στάθμης του νερού προκειμένου να ανοίξουν οι διαδρομές που εξυπηρετούν και θα καταλάβει και τον περισσότερο χρόνο στο μεγαλύτερο μέχρι τώρα DLC του παιχνιδιού. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι είναι μακροσκελές, αφού δύσκολα θα απασχολήσει για δύο ώρες, κάθε προηγούμενό του όμως ήταν θαύμα να ξεπεράσει την ώρα. Η ισορροπία μεταξύ μάχης και εξερεύνησης είναι λογικότερη επίσης, με λίγο από όλα δηλαδή, και σίγουρα οι αναμετρήσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να απαιτείται stealth. Ο χώρος και η τοποθέτηση των εχθρών επιζητούν ηρεμία και λίγη σκέψη παραπάνω, γεγονός που εκτιμάται ακόμη και χωρίς το ξεκάθαρα συγγενικό skill που αποκτάται μόνο μετά από όλα αυτά.



Αν είναι να μοιάσουν σε κάποιο τα επόμενα τρία DLC, προτιμούμε να μοιάσουν στο The Price Of Survival δηλαδή. Έτσι κι αλλιώς το όμορφο περιβάλλον, ο καλός τεχνικός τομέας και η γενική στιβαρότητα των μηχανισμών είναι δεδομένα κι αποδεκτά σε μικρές αλλά και σε μεγάλες δόσεις. Τώρα που έχουμε απομακρυνθεί αρκετά από την πρώτη κυκλοφορία και ενδεχομένως η ομάδα έχει ανασάνει παραπάνω, ίσως και να έχει νόημα να ελπίζουμε να συνεχιστεί το παράδειγμα που θέτει το The Price Of Survival. Θα φανεί σύντομα αν χωρά η ελπίδα. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια
  • Ενδιαφέρουσες οι διαδρομές
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Καμιά ουσιαστική συνεισφορά στην ιστορία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*