Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

SingStar Celebration Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η χρυσή εποχή του SingStar έχει περάσει. Η μεγάλη έκρηξη έγινε την εποχή του PS2, κράτησε για ένα διάστημα στην εποχή του PS3 και μετά σχεδόν ήρθε το τέλος. Η σειρά παραμένει κι επιμένει βέβαια. Όχι παράλογο, για να είμαστε ειλικρινής, αφού παρόμοιες προσπάθειες από άλλες εταιρείες δεν κάνουν γενικά τον κόπο να ζητούν τίποτα περισσότερο από τον παίκτη πέραν της παραγωγής ήχου, οποιουδήποτε όπως αποδεικνύεται, κοντά σε μικρόφωνο.



Η διαφορά αυτή, και βασικό προτέρημα της σειράς SingStar, διατηρείται μέχρι σήμερα, άρα τη συναντούμε και στο SingStar Celebration. Το οποίο, βέβαια, είναι ο ορισμός της ταπεινής περίπτωσης, αφού υφίσταται όχι για να διαφέρει δραματικά από τον πιο πρόσφατο προκάτοχό του, αλλά για να πάρει κι αυτό θέση στην οικογένεια PlayLink. Τι πιο λογικό άλλωστε από το να χρησιμοποιεί κανείς το κινητό του τηλέφωνο ως εναλλακτικό μικρόφωνο. Όλοι προτιμούν να γλιτώνουν τα επιπλέον περιφερειακά και δη τα αμφιβόλου ποιότητας και μακροβιότητας πλαστικά μικρόφωνα. Υποστηρίζονται κι αυτά βέβαια, οπότε δεν πάνε χαμένα αν τα έχετε ακόμη σε κάποιο προσιτό συρτάρι. Για την ακρίβεια, μπορεί να είναι και η καλύτερη λύση αφού εξασφαλίζουν μικρότερο latency. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ευτυχώς, ότι με την κατάλληλη εφαρμογή σε smartphone η διαφορά είναι μεγάλη και προβληματική. Στην πράξη, απλά ό,τι βολεύεται περισσότερο ο καθένας θα διαλέξει, χωρίς να αισθάνεται ριγμένος.



Φυσικά πολλά κρίνονται πάντα από τη βασική λίστα τραγουδιών η οποία έχει ως εξής:

Adele - Hello
ABBA - Dancing Queen
Amy Winehouse - Rehab
Avicii - Wake Me Up
Blondie - One Way Or Another
Brandi Carlile - The Story
Britney Spears - Oops!... I Did It Again
Calvin Harris & Disciples - How Deep Is Your Love
Ella Henderson-  Yours
Elle King - Ex's and Oh's
Fun. - Some Nights
Hilary Duff - All About You
Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
Jason Derulo - Want To Want Me
Kings Of Leon - Use Somebody
Lost Frequencies - Are You With Me
Marvin Gaye & Tammi Terrell - Ain't No Mountain High Enough
Meghan Trainor - All About That Bass
Oasis - Wonderwall
OMI feat. Nicky Jam - Cheerleader
One Direction - What Makes You Beautiful
Roxette - It Must Have Been Love
Shawn Mendes - Stitches
Sia - Cheap Thrills
Tegan And Sara - Closer
The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
U2 - I Still Haven’t Found What I’m Looking For
Wham! - I'm Your Man
Young Rising Sons - High
Zara Larsson - Lush Life

Οι επιλογές είναι, σε γενικές γραμμές, ασφαλείς. Μάλλον υπερβολικά ασφαλείς άρα και, χλιαρές, για τις περισσότερες παρέες, εκτός αν χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ταύτιση στα μουσικά γούστα. Ας πούμε λοιπόν ότι η λίστα είναι εντάξει για την πρώτη κρυάδα. Για αργότερα ο τίτλος έχει πρόσβαση στο σχετικό store, με σχεδόν 800 κομμάτια που μπορεί να αγοράσει ο παίκτης. Είναι ο ίδιος κατάλογος που διατίθεται και για το προηγούμενο, «κανονικό» SingStar. Για την ακρίβεια, αν έχετε αγοράσει κομμάτια με εκείνον τον τίτλο, αυτά αποδεικνύονται χρήσιμα και εδώ. Με το εύρος των μουσικών επιλογών να βγαίνει από τη μέση, μένει να στραφούμε προς τα διαθέσιμα modes αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής πολλαπλών παικτών. Η τελευταία ειδικά είναι περιορισμένη, αφού υποστηρίζονται δυο μικρόφωνα τη φορά, ασχέτως mode. Πράγμα που σημαίνει ότι οι 8 παίκτες που υποστηρίζονται στο Party mode χωρίζονται πάντα σε ομάδες των τεσσάρων.



Όλα ξεκινούν σε Battle και Duet mode όμως κι εκεί χωρούν μόνο δυο παίκτες πάντα. Στην πρώτη περίπτωση λειτουργούν ανταγωνιστικά, στη δεύτερη συνεργατικά. Ό,τι πρέπει όταν η παρέα δεν έχει όρεξη να μπλέξει (ή δεν έχει πιει αρκετά ακόμη για να της φανεί λογικό το μπλέξιμο) ή απλά δεν έχει τον κατάλληλο αριθμό ατόμων. Όταν «βγαίνουν» οι αριθμοί πάντως, υπάρχει το Party Mode. Εκεί, όπως είπαμε, οι 8 χωρίζονται στα δύο και ένας παίκτης από κάθε πλευρά έχει ανά πάσα στιγμή μικρόφωνο (ή τηλέφωνο με την επίσημη εφαρμογή) στο χέρι και, από εκεί και πέρα, ο καθένας περιμένει τη σειρά του. Το καλό με το Party mode είναι πως μπλέκει διάφορες δοκιμασίες και μπορεί να κρατήσει για πάντα αν το θελήσει η παρέα. Οι αντίπαλοι θα κληθούν να τραγουδήσουν ολόκληρα κομμάτια, να πιάσουν πρώτοι συγκεκριμένη βαθμολογία, να πουν το τμήμα τους πριν δώσουν παραδίπλα το μικρόφωνο, να τραγουδήσουν μαζεμένα ρεφρέν από διαφορετικά κομμάτια κ.ά.



Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι φανερά αρνητικό, πέρα από τη βασική λίστα κομματιών, έτσι δεν είναι; Ναι, αλλά τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα αν θυμηθεί κάποιος το παρελθόν της ίδιας ακριβώς σειράς. Για αρχή, είχαμε και παλιότερα εφαρμογές που μετέτρεπαν smartphone σε μικρόφωνα, οπότε αυτό που αλλάζει τώρα είναι ότι υποστηρίζει συγκεκριμένα η πλατφόρμα PlayLink. Η βελτίωση πάντως που φέρει η εφαρμογή, έχει να κάνει με την επιλογή των επόμενων κομματιών σε μια λίστα, που γίνεται σίγουρα ευκολότερη υπόθεση σε οθόνη αφής σε σχέση με οποιοδήποτε κανονικό χειριστήριο. Γνώριμη είναι και η υποστήριξη PlayStation Camera για να μη μένει μόνο εντός των τειχών η ντροπή. Οπότε δεν έχει γίνει κάποιο άλμα. Επίσης, δεν έχει γίνει προσπάθεια για αλλαγή της συνταγής, την προσθήκη κάποιας νέας ιδέας. Αντίθετα η σειρά χάνει modes με το πέρας του χρόνου. Για την ιστορία να πούμε πως κάποτε περιελάμβανε και single player campaign. Ναι, δεδομένων των περιστάσεων θα ήταν ανούσιο σήμερα, όπως ήταν και τότε. Δοκιμάζονταν πράγματα όμως.



Οπότε το SingStar Celebration καταλήγει να είναι σαν το Just Dance. Δεν έχει κάτι πραγματικά νέο να πει σε σχέση με την προηγούμενή του εμφάνιση, αν και σίγουρα απαιτεί και μια κάποια φωνητική ικανότητα, πράγμα που δεν ισχύει στον ανταγωνισμό, όπως, επίσης σίγουρα, δεν ξέρει να μας πει προς τι το “Celebration” στον τίτλο του. Συνεπώς, για να πιάσει τόπο, πρέπει να δεχθεί εκ των προτέρων κάποιος ότι θα αγοράσει αρκετά επιπλέον κομμάτια για να γίνει πιο χρήσιμο το σύνολο. Εκτός αν έχει ήδη επενδύσει σε κομμάτια για τον προηγούμενο τίτλο SingStar. Τότε ξέρει και ακριβώς τι τον περιμένει. Τώρα ξέρετε. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ο μόνος τίτλος του είδους που όντως δίνει δεκάρα για τα φωνητικά σας
  • Μεγάλη ποικιλία τραγουδιών σε DLC
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Χλιαρή βασική συλλογή τραγουδιών
  • Τελείως τυπική παραγωγή, χωρίς προσπάθεια για κάτι νέο ή διαφορετικό
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*