Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Spintires: MudRunner Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Saber Interactive

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Koch Media

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Λάσπη: ουσιαστικό, θηλυκό. Μείγμα από χώμα και νερό, η παχύρρευστη μορφή που παίρνει το χώμα όταν δεχτεί μεγάλη ποσότητα βροχής. Ή, αλλιώς, ο μεγαλύτερος εφιάλτης σας όταν προσπαθείτε να μεταφέρετε τόνους ξυλείας με ένα φορτηγό, σε δρόμο που δεν έχει την παραμικρή υποψία ασφάλτου. Αυτή θα είναι η ζωή σας από εδώ και πέρα στο Spintires: MudRunner. Ακούγεται δύσκολο; Είναι -και μάλιστα τόσο και λίγο παραπάνω απ’ όσο φαντάζεστε.



Όπως είναι αντιληπτό, στο Spintires: MudRunner καλείστε να οδηγήσετε οχήματα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, και, πιο συγκεκριμένα, όπως προδίδει και ο τίτλος, σε λάσπη. Ένα μικρό tutorial θα σας εξηγήσει τα απολύτως βασικά και απαραίτητα, και από εκεί και μετά είστε λίγο-πολύ μόνοι σας. Το ζητούμενο στο καθένα από τα διαθέσιμα επίπεδα είναι να μεταφέρετε συγκεκριμένο όγκο ξυλείας από το την αποθήκη στο πριονιστήριο. Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, κάθε άλλο μάλιστα. Τα φορτηγά πρέπει να περάσουν από εξαιρετικά δύσβατους δρόμους, και αυτό όταν υπάρχει δρόμος. Πολλές φορές πρέπει να διασχίσουν ποταμούς, πετρώδη εδάφη και δάση. Το μοντέλο φυσικής που χρησιμοποιείται είναι εξαιρετικό και προσφέρει εμπειρία που όμοιά της δεν απαντάται πουθενά, δεδομένων των συνθηκών. Η κάθε αποστολή είναι θέμα ωρών και όχι λίγων λεπτών, με τους παίκτες να πρέπει να σχεδιάσουν από πιο πριν τις διαδρομές που θα ακολουθήσουν, το πώς και το πού θα ανεφοδιαστούν με καύσιμα, ακόμα και τα ποια οχήματα θα χρησιμοποιήσουν και με ποια σειρά. Όλα αυτά με μοναδικά όπλα τον χάρτη και μια πυξίδα.



Σε κάθε επίπεδο υπάρχουν διαφορετικά οχήματα τα οποία είναι στη διάθεση του παίκτη ανά πάσα στιγμή, δεδομένου ότι έχουν ξεκλειδωθεί. Από «μικρά» τζιπ μέχρι μεγάλα φορτηγά, το καθένα από αυτά μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικά εργαλεία, τα οποία χρησιμεύουν για ανεφοδιασμό στο δρόμο, επισκευές, μεταφορά ξυλείας κ.ά. ή ακόμα και γερανό. Κάποια από αυτά έχουν κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, αλλά τα περισσότερα έχουν την επιλογή κίνησης σε όλους τους τροχούς (κάτι που καταναλώνει περισσότερο καύσιμο) αλλά και κλειδώματος διαφορικού, για τις ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις, αν και αυτό αφαιρεί από την ακρίβεια του τιμονιού. Τέλος, υπάρχει και το βίντσι, για όποτε το όχημα έχει κολλήσει τελείως σε λάσπη ή νερό, και υπάρχει κοντά κάποιο δέντρο ή πέτρα για το τραβήξει (ή κάποιο δεύτερο όχημα).
Η όλη διαδικασία στο τέλος θυμίζει περισσότερο γρίφο, χωρίς βέβαια μία και μοναδική λύση, αλλά με πολλή σκέψη, προσεκτικές κινήσεις και σχεδιασμό για το «μετά», παρά ένα «παραδοσιακό» παιχνίδι οδήγησης. Το Spintires: MudRunner είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους δυσκολότερους τίτλους που κυκλοφορούν εκεί έξω, όχι μόνο οδήγησης, αλλά γενικότερα. Τα διαθέσιμα challenges αναλαμβάνουν να εξοικειώσουν τους παίκτες με τα διαφορετικά concepts και οχήματα, αλλά ακόμα και εκεί, όσοι επιχειρήσουν να ολοκληρώσουν όλα τα bonus objectives πρέπει να ετοιμαστούν για πολλές ώρες εκνευρισμού (με την καλή έννοια) και προσπάθειας, οδηγώντας τα οχήματα -και τον ίδιο τους τον εαυτό- στα όρια.



Εκεί που ο τίτλος είναι πιο διασκεδαστικός και πραγματικά λάμπει, είναι στο co-op. Πιο συγκεκριμένα, στις κύριες αποστολές υπάρχει δυνατότητα συνεργατικού παιχνιδιού για μέχρι 4 παίκτες, με τον καθένα να αναλαμβάνει διαφορετικό ρόλο, χωρίς αυτός να είναι οριστικός βέβαια. Έτσι ο τίτλος παίρνει μια άλλη διάσταση και η εμπειρία είναι πραγματικά απολαυστική, αφού ο καθένας νιώθει ότι συνεισφέρει σε μια ομαδική προσπάθεια. Ανεφοδιασμός, επισκευές, μεταφορά φορτίου, ανίχνευση του τοπίου, όλα έχουν τη σημασία τους και όλοι αναλαμβάνουν από κάτι, με την επιτυχή ολοκλήρωση να φέρνει μεγάλη ικανοποίηση σε όλους που εκπλήρωσαν το ρόλο τους.



Η δουλειά που έχει γίνει στον τεχνικό τομέα είναι καλή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα γραφικά διεκδικούν δάφνες τεχνικής αρτιότητας, με πολλές λεπτομέρειες όμως και ένα εξαιρετικό μοντέλο φυσικής. Από ηχητικής άποψης δεν υπάρχουν και πολλά που αξίζει να αναφερθούν, πέρα από τον ήχο των μηχανών, της πανίδας και τη μουσική επένδυση, την οποία πολύ γρήγορα θα απενεργοποιήσετε από μενού.



Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι το Spintires: MudRunner. Ένας τίτλος που αδιαμφισβήτητα απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό, με πολύ συγκεκριμένες προσδοκίες και απαιτήσεις. Για αυτούς όμως τα καταφέρνει υπέροχα. Είναι αργό, δε συγχωρεί, και απαιτεί πλήρη προσοχή και συγκέντρωση από πλευράς παικτών. Δεν είναι όμως άδικο, και όταν τελικά ο στόχος επιτευχθεί, το αίσθημα της ικανοποίησης που προσφέρει στους παίκτες είναι κάτι που δύσκολα συναντάει κανείς. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μοντέλο φυσικής
  • Πρόκληση/δυσκολία
  • Μοναδική εμπειρία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αργός ρυθμός
  • Πολύ συγκεκριμένο κοινό
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*