Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

StarBlood Arena Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    WhiteMoon Dreams

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Starblood Arena
    • 12+ pegi 12+
      • 6.5 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (1)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://starbloodarena.com/en-us/about FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
Μερικές φορές, απλά δεν έχει νόημα η προσπάθεια. Ας πάρουμε το StarBlood Arena για παράδειγμα. Είναι τίτλος που διατίθεται αποκλειστικά για PS VR, αν και η Sony δεν φαίνεται να κράτησε και πολύ budget για χάρη του, θυμίζει από τη μία το Descent και από την άλλη το Overwatch. Πρόκειται για shooter που βάζει τον παίκτη στο ρόλο ενός από τους διαθέσιμους χαρακτήρες και στο cockpit του αντίστοιχου σκάφους πριν πάρουν θέση σε μια από τις διαθέσιμες αρένες με σκοπό, ναι, καλά μαντέψατε, να κάνουν τον αντίπαλο να ματώσει. Ή να τσακίσει τη λαμαρίνα του τέλος πάντων. Οι ίδιες οι αρένες αφήνουν περιθώρια ακόμη και για κρυφτούλι μερικές φορές, στην πραγματικότητα όμως δεν προσπαθούν να είναι ξεχωριστές. Ούτε ιδιαίτερα μεγάλες είναι, ούτε περιλαμβάνουν κινδύνους πέρα από τους ίδιους τους αντιπάλους.



Γενικά όμως το StarBlood Arena είναι ένα shooter που επιτρέπει στον παίκτη απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Με το χειριστήριο καθορίζει ο ίδιος την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί το σκάφος του, αλλά η κίνηση του κεφαλιού του κινεί το στόχαστρο, σύστημα που έχουμε ξαναδεί να λειτουργεί πολύ καλά τόσο στο PS VR όσο και σε VR γενικότερα. Περιμένει κανείς να το έχει ριψοκινδυνεύσει η ομάδα ανάπτυξης με το σύστημα αυτό, αφού η έντονη κίνηση, η σχετική έννοια του “πάνω” και του “κάτω” και το συνεχές κυνηγητό φαντάζουν συνταγή για ναυτία. Ως συνήθως, το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο για όλους, έχει γίνει καλή δουλειά πάντως, πράγμα που προκύπτει από λεπτομέρειες, όπως τον περιορισμό του UI σε μικρότερο, κεντρικότερο μέρος της οθόνης, ώστε να μη χρειάζεται να “φεύγει” το μάτι εδώ κι εκεί περισσότερο από όσο έχει νόημα, κάτι που θα αύξανε τις πιθανότητες για πολλές στροφές στο στομάχι.
Οι ίδιες οι αρένες αφήνουν περιθώρια ακόμη και για κρυφτούλι μερικές φορές, στην πραγματικότητα όμως δεν προσπαθούν να είναι ξεχωριστές.
Η ελευθερία είναι μεγάλη, τεχνικώς το αποτέλεσμα είναι απολύτως λειτουργικό, οπότε ώρα να στραφούμε προς τις λοιπές προφανείς επιρροές από το Overwatch. Κάθε συνδυασμός χαρακτήρα και σκάφους αντιστοιχεί σε class λοιπόν, με τη δική του ισορροπία μεταξύ ταχύτητας, ισχύος και άμυνας, μοναδικές λειτουργίες αλλά και διαδρομές προς αναβαθμίσεις. Ένας χαρακτήρας λοιπόν μπορεί να μην προσφέρει τη μεγαλύτερη αντοχή, αλλά είναι ό,τι πρέπει για επίθεση από απόσταση με sniper rifle. Άλλος δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά με τους γρήγορους, οπότε μπορεί να τους δέσει, να τους ακινητοποιήσει και ύστερα να τους πιάσει την κουβέντα από κοντά. Και ούτω καθεξής. Προσπάθεια για μίμηση του Overwatch βλέπουμε και στο γενικότερο ύφος, με τάχα χιουμοριστική διάθεση, όχι όμως με το σκέρτσο και την ποιότητα στην οποία έχετε γαλουχηθεί ίσως ύστερα από χρόνια τριβής με παραγωγές της Blizzard.



Θεωρητικά υπάρχει περιεχόμενο για single player. Στην ουσία είναι μια σειρά από δοκιμασίες κόντρα στην (καλή) τεχνητή νοημοσύνη και σε περιεχόμενο που δεν διαφέρει τελικά από εκείνο που βρίσκουμε στην καρδιά του παιχνιδιού, δηλαδή στο multiplayer. Αρκεί να μην περιμένετε κάποιο mode που δεν έχετε ξαναδεί. Σας περιμένει deathmatch, team deathmatch, το ανάλογο του horde mode (στο οποίο υποστηρίζεται και online co-op) και το Gridiron στο οποίο φαντάζεστε ότι παίζετε ποδόσφαιρο και καλείστε να σκοράρετε τέρματα. Αν και πρόκειται για πιο δυναμική ακόμη παραλλαγή του capture the flag, μιας και επιτρέπει πάσες της μπάλας, γκέλες της σε τοιχώματα κ.λπ., είναι σίγουρα το πιο ενδιαφέρον μετά τη σίγουρη ανακούφιση του horde mode. Η πάλη ανοίγει το δρόμο για mods άρα και την τροποποίηση των σκαφών ώστε να ταιριάζουν ακόμη περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία του παίκτη, και κάπως έτσι φαίνεται ότι η ομάδα ανάπτυξης δεν στόχευσε μεν σε πληθώρα περιεχομένου, αλλά ξέρει που να αφήσει τα καλά τα δολώματα. Αυτό που δεν ξέρει πάντως και, κακώς πιστεύουμε, δεν υπολόγισε αρκετά και η ίδια η Sony, είναι πως χωρίς hype δεν χτίζονται online κοινότητες. Το StarBlood Arena, για τα δεδομένα της προώθησης, είναι ο άσημος, φτωχός συγγενής. Δεν θα ήταν μεγάλο το κακό αν μιλούσαμε για “κανονικό” τίτλο, αλλά να που πρόκειται για τίτλο VR. Όσο καλά κι αν έχει πουλήσει το PS VR, οι κάτοχοί του είναι εξαιρετικά μικρή μειοψηφία επί του συνόλου των PS4 στην παγκόσμια αγορά.



Το αποτέλεσμα; Ακόμη και μετά το λανσάρισμα είναι πραγματικά δύσκολο να βρει κανείς άτομα για match. Πολύ δύσκολο. Η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν με patch, αλλά φαίνεται πως το πρόβλημα, ούτως ή άλλως, δεν είναι το matchmaking, ώστε με λίγο πείραγμα να έρθουν τα πάνω κάτω. Επομένως, τι έχουμε πρόβλημα με το παιχνίδι, τι δεν έχουμε, στην πράξη λίγα μπορεί να αποκομίσει ο παίκτης. Ελπίζουμε να αλλάξει αυτό όντως στην πράξη, έστω και κατόπιν εορτής. Διότι το StarBlood Arena μπορεί να μην έχει πολλή φαντασία, είναι όμως μια εναλλακτική στο RIGS που είναι σαφές πια ότι δεν πρόκειται να γνωρίσει περαιτέρω υποστήριξη.



Το StarBlood Arena χρειαζόταν καλύτερη υποστήριξη, περισσότερη φαντασία και, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, σίγουρα περισσότερο περιεχόμενο για single player, το οποίο θα το βοηθούσε να μπει και να μείνει περισσότερο στο radar μερίδας παικτών. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τα classes είναι αρκετά δουλεμένα ώστε να προσφέρουν ευελιξία
  • Η ελευθερία κίνησης
  • Το horde mode σε co-op
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τα λίγα επίπεδα θα έπρεπε να είναι πιο ενδιαφέροντα
  • Το υποχρεωτικό χιούμορ δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*