Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

StarCraft II: Nova Covert Ops - Mission Pack 1 Review

*
Το campaign του Legacy of the Void μπορεί να ήταν ο επίλογος της διαστημικής όπερας που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, αλλά η Blizzard δεν έχει ακόμα σκοπό να εγκαταλείψει τον Coprulu Sector. Στη Blizzcon 2015 οι developers ανακοίνωσαν το πλάνο τους να συνεχίσουν το single player campaign με την προσθήκη mission packs, πακέτα αποστολών που θα κυκλοφορούν σε δόσεις και θα εξερευνούν τις ιστορίες των δευτεραγωνιστών του StarCraft. Το πρώτο πρόσθετο campaign, ονόματι Nova Covert Ops, ακολουθεί την ιστορία της Nova, το Ghost από το Terran Dominion. Κάποιοι παλιοί fans του franchise μπορεί να θυμούνται πως, πριν το StarCraft II, η Blizzard είχε ανακοινώσει το StarCraft: Ghost, έναν τίτλο FPS, με πρωταγωνίστρια την Nova. Εν τέλει ο τίτλος ακυρώθηκε, το project όμως δεν ξεχάστηκε, και αρκετά χρόνια μετά, το Nova Covert Ops αποτελεί το διάδοχο της κατασκοπικής περιπέτειας που είχε μείνει στα σκαριά.



Το περιεχόμενο του Nova Covert Ops έχει διασπαστεί σε 3 πακέτα τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέσα στο τρέχον έτος. Το Mission Pack 1 αποτελείται από 3 αποστολές, προσφέροντας περίπου 3 ώρες καινούριου υλικού και θυμίζει σε μέγεθος τα prologue missions, Whispers of Oblivion, που είχαν προηγηθεί του Legacy of the Void. Με το μεγάλο κακό να έχει νικηθεί και με τους κεντρικούς ήρωες είτε να πεθαίνουν στη μάχη είτε να επιβιώνουν και να χάνονται στο ηλιοβασίλεμα, το Nova Covert Ops στρέφεται αλλού διαδραματίζεται μερικά χρόνια μετά το τέλος του Legacy of the Void. Οι επικές μάχες αποτελούν παρελθόν, καθώς η ιστορία θυμίζει περισσότερο κατασκοπικό θρίλερ με σοβαρό τόνο καθότι μπορεί να μη διακυβεύεται η μοίρα του Γαλαξία αλλά, και πάλι, τα πράγματα είναι σοβαρά.. Στην πρώτη αποστολή η Nova, μαζί με ομάδα από Ghosts, βρίσκεται φυλακισμένη σε μια εγκατάσταση των Defenders of Men, μια παραστρατιωτική οργάνωση που εναντιώνεται στο λαβωμένο Terran Dominion του οποίου ηγείται ο ιδεαλιστής αυτοκράτορας Velerian Mengsk.
Το περιεχόμενο του Nova Covert Ops έχει διασπαστεί σε 3 πακέτα τα οποία θα κυκλοφορήσουν μέσα στο τρέχον έτος.
Δίχως να έχει αναμνήσεις για το πως βρέθηκε φυλακισμένη, η Nova δραπετεύει αναζητώντας πρώτα τις χαμένες της μνήμες και μετά τα κίνητρα των Defenders of Men. Στις επόμενες δύο αποστολές η Nova, με βοήθεια από τον Velerian αλλά και από τον παλιό μας γνωστό Matt Horner, ερευνά τόσο τις επιθέσεις από feral Zerg αλλά και τις δραστηριότητες των Defenders of Men. Με το τέλος των missions να σταματάει σε cliffhanger, η ιστορία αφήνει περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που δίνει, λόγω του μινιμαλιστικού σεναρίου. Παρόλες τις δυσκολίες στο να παρουσιαστεί ολοκληρωμένη πλοκή στο εισαγωγικό, πρώτο τμήμα μια τριλογίας, το σενάριο, παρά την απλότητα και τα κενά του, έχει τις απαραίτητες νότες μυστηρίου που θα περίμενε κανείς από ένα κατασκοπικό δράμα.


Δίχως να υπάρχει τεράστια ποικιλία στο customization, οι επιλογές είναι αρκετά διαφορετικές ώστε να οι αλλαγές να είναι μεγάλες.

Γυρνώντας στις εποχές του campaign του Heart of the Swarm, το gameplay βασίζεται περισσότερο στο micro-management της Nova που ελέγχεται από τον παίκτη σε όλες τις αποστολές. Παρ' ότι κατά κόρον το "ζουμί" του gameplay παραμένει η δημιουργία βάσης και στρατού, λόγω του κατασκοπευτικού ύφους δεν υπάρχει περιθώριο για συγκέντρωση μεγάλης στρατιάς, ενώ απουσιάζουν διάφορες μονάδες με την εστίαση σε π.χ. marines και οι reapers να αποδίδει σωστά τον τόνο των undercover operations. Στα σημεία των αποστολών όπου ο παίκτης χειρίζεται μόνο τη Nova, το gameplay απλοποιείται, δίνοντας έμφαση στην πλοκή με σύντομα cut-scenes που αποδίδουν πιστά το fantasy των Ghosts, καθώς η ηρωίδα διεισδύει αόρατη πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή του mission pack είναι στο τέλος της πρώτης αποστολής, όπου ο παίκτης ελέγχει τη Nova πάνω σε ένα hoverbike κατά τη διάρκεια μιας side scrolling φουτουριστικής καταδίωξης από τους Defender of Men. Οι τρεις νέες αποστολές συνεχίζουν να προσφέρουν τη διασκέδαση που έχουμε συνηθίσει από το campaign του StarCraft II παρ' ότι σπάνια ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Πέρα από τα βασικά objectives για την επίτευξη των αποστολών, ο παίκτης μπορεί να ολοκληρώσει και μερικά side quests ώστε να αποκτήσει τεχνολογικές αναβαθμίσεις τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εξατομικεύσει τόσο την Nova όσο και τις υπόλοιπες. Οπλισμένη με cloaking device και sniper rifle, η Nova έχει το ρόλο του αόρατου sniper ενώ όταν εξοπλιστεί με jet pack και shotgun το playstyle αλλάζει ριζικά, καθώς μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί στη πρώτη γραμμή της μάχης σκορπίζοντας το χάος σε εχθρούς που βρίσκονται μαζεμένοι. Δίχως να υπάρχει τεράστια ποικιλία στο customization, οι επιλογές είναι αρκετά διαφορετικές ώστε να οι αλλαγές να είναι μεγάλες. Ακολουθώντας την παράδοση που υπήρχε σε όλα τα campaigns του StarCraft II, επιλογές εξατομίκευσης υπάρχουν για όλα τα εν χρήση units που χειρίζεται ο παίκτης με μοναδικό περιορισμό πως οι μονάδες δεν μπορούν να μοιράζονται την ίδια αναβάθμιση. Είτε μιλάμε για Siege Tanks με jet packs, είτε για Marines με ενισχυμένο Stimpack, το customization προσφέρει φρέσκια πνοή στις παλιές προϋπάρχουσες μονάδες, δίνοντας καινούριες, διασκεδαστικές επιλογές στον παίκτη.



Παρά το σχετικό γήρας της μηχανής γραφικών, ο σχεδιασμός των επιπέδων παραμένει φανταστικός με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια τόσο στο τοπίο αλλά και στο περιβάλλον, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στο frame rate. Τα cut-scenes είναι απλούστερα από αυτά που είδαμε στο Legacy of the Void, κυρίως λόγω θεματικής και λιγότερο λόγω σχεδιασμού. Για άλλη μια φορά το voice acting ήταν κορυφαίο ακόμα και σε στιγμές που οι διάλογοι ήταν μέτριοι. Ειδικά ο Brian Bloom, απέδωσε εκπληκτικά έναν πιο έμπειρο και σκληροτράχηλο Matt Horner ενώ η Grey Griffin είναι για άλλη μια φορά θαυμάσια ως Nova. Η μουσική από την άλλη βασίστηκε περισσότερο σε ταινίες δράσεις παρά στο προϋπάρχον soundtrack του Starcraft, δίνοντας ένα φρέσκο τόνο στο παιχνίδι.



Το Nova Covert Ops - Mission Pack 1 έχει έξυπνες, φρέσκες ιδέες οι οποίες δεν εξερευνώνται εις βάθος κυρίως λόγω της περιορισμένης διάρκειας. Το gameplay, με τις τροποποιήσεις στο playstyle της Nova, είναι πραγματικά διασκεδαστικό, έστω και αν οι οι αποστολές δεν αποτελούν πραγματικές προκλήσεις ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο δυσκολίας, κάτι αναμενόμενο από τίτλο StarCraft. Το σημαντικότερο όμως σχετικά με το Nova Covert Ops είναι πως θα έχουμε ίσως τη μοναδική ευκαιρία να δούμε την ιστορία του ακυρωθέντος Starcraft: Ghost. Με την Blizzard, το τελευταίο διάστημα, να μας έχει δώσει κλισέ ιστορίες τύπου "καλοί εναντίον κακών", ένας χαρακτήρας σαν τη Nova, που κινείται μέσα σε γκρίζο φάσμα, μπορεί να προσφέρει πραγματικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Κάποιοι παλιοί fans του franchise σίγουρα θυμούνται το ανατρεπτικό σενάριο και τους καλογραμμένους χαρακτήρες του πρώτου StarCraft και του BroodWar, όταν ο διαχωρισμός μεταξύ των συμμάχων και των εχθρών γινόταν με μια λεπτή, σχεδόν διάφανη γραμμή. Ίσως το Nova Covert Ops να είναι η ευκαιρία της εταιρείας να προσφέρει ξανά παρόμοιες συγκινήσεις. Το έδαφος είναι γόνιμο και η αρχή της ιστορίας αφήνει περιθώρια ελπίδας.


 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξατομίκευση της Nova και των υπολοίπων μονάδων
  • Προσεγμένος σχεδιασμός των επιπέδων
  • Κατασκοπικό ύφος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρή διάρκεια
  • Μινιμαλιστικό σενάριο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*