Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Street Fighter V: Champion Edition Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Street Fighter V: Champion Edition
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://streetfighter.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το Street Fighter V: Champion Edition είναι η πιο ολοκληρωμένη έκδοση του παιχνιδιού. Αξίζει να το αγοράσετε; Η απάντηση στο αναλυτικό review μας!

Το Street Fighter V είχε το πιο αμφιλεγόμενο ξεκίνημα ως τίτλος της συγκεκριμένης σειράς. Όντας ένα από τα πιο αναμενόμενα fighting games, λανσαρίστηκε το 2016 με μόλις 16 χαρακτήρες, λίγες πίστες, φτωχό offline περιεχόμενο και τεχνικά προβλήματα. Το φυσικό επακόλουθο ήταν η έντονη δυσαρέσκεια των παικτών, ιδιαίτερα των πιο σκληροπυρηνικών οπαδών της σειράς που παίζουν πιο ανταγωνιστικά. Δύο χρόνια αργότερα όμως ήρθε μια πνοή ζωής με το μεγάλο update του Arcade Edition που φρέσκαρε το UI και έφερε απαραίτητες βελτιώσεις, αλλά και πρόσθεσε περισσότερο υλικό offline. Και τώρα, ύστερα από χρόνια αφοσίωσης της Capcom, τόσο στον τίτλο, όσο και στους παίκτες που σχεδόν προσεύχονταν να γίνει το παιχνίδι αυτό που προοριζόταν να γίνει, φτάνουμε στο Champion Edition, την ολοκληρωμένη μορφή του Street Fighter V.




Το Champion Edition περιλαμβάνει το υλικό της αρχικής έκδοσης του παιχνιδιού, του Arcade Edition και όλα τα DLC που κυκλοφόρησαν εκτός των Fighting Chance costumes, collaboration costumes και Capcom Pro Tour DLC. Αυτό σημαίνει πως διατίθενται 40 χαρακτήρες, 34 πίστες, πιο πολλά V-Skills και περισσότερα από 200 κοστούμια, κάτι που θα λέγαμε πως δίνει αίσθηση της... μοναδικότητας όταν παίζει κανείς online φορώντας ένα εκκεντρικό ρούχο στο χαρακτήρα του. Μερικά από τα πράγματα που δεν έρχονται μαζί με όλο το υπόλοιπο υλικό στο παρόν πακέτο είναι τα frame drops, τα bugs και τα glitches. Η εμπειρία που προσφέρει η νέα, ολοκληρωμένη έκδοση του παιχνιδιού είναι ανεπηρέαστη από οποιουδήποτε είδους προβλήματα είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν, χαρακτηριστικό που ήταν τουλάχιστον απαραίτητο ύστερα από τόσα updates (των οποίων τα περιεχόμενα η έκδοση έχει ως στάνταρ).



Αφού λοιπόν ο παίκτης ξεκινήσει το παιχνίδι του, αυτό του παρέχει ένα πλούσιο training mode. Εδώ βρισκόμαστε σε ενός είδους ψηφιακό dojo, ένα εικονικό μέρος στο οποίο οι παίκτες που παίρνουν σοβαρά το παιχνίδι ξοδεύουν πολύ χρόνο. Εκτός των προβλεπόμενων, δηλαδή τις κλασικές απλές κινήσεις του κάθε χαρακτήρα απέναντι σε έναν -τις περισσότερες φορές- απαθή αντίπαλο, ο παίκτης μπορεί να δει τις ικανότητες του χαρακτήρα του, με το παιχνίδι να τον βοηθά βήμα-βήμα. Ως παραδοσιακό παιχνίδι που δεν… μασάει από button mashing, το Street Fighter V κρύβει πληθώρα εντυπωσιακών combos που προκαλούν το άγχος των αντιπάλων μας. Σχεδόν όλα τα combos που μπορούν να πραγματοποιηθούν θέλουν κόπο, εκμάθηση του σωστού συγχρονισμού του πατήματος των πλήκτρων σε σχέση με τις κινήσεις των χαρακτήρων (μετράμε κυριολεκτικά τα frames των animations), αμέτρητες επαναλήψεις κι ύστερα δοκιμές μέσα σε μάχες όπου ο αντίπαλος αμύνεται και επιτίθεται ανάλογα. Τα περισσότερα από τα combos μπορεί να καθίσουν… βαριά σε κάποιον που δοκιμάζει τέτοιο παιχνίδι για πρώτη φορά ή ακόμα και το κοινό που παίζει fighting games περιστασιακά με φίλους στο πνεύμα του χαβαλέ, αν όμως όλα αυτά τα άτομα παρακολουθήσουν ό,τι έχει να τους δώσει το training mode με προσοχή, θα ανακαλύψουν ένα ακόμα μεγαλύτερο παιχνίδι μπροστά τους. Το Street Fighter V είναι ο ιδανικός τίτλος γι’ αυτό.



Παράλληλα, είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί και για τους πολύ έμπειρους στα fighting games. Η ποικιλία που υπάρχει χάρη στο μεγάλο -πλέον- αριθμό χαρακτήρων δίνει περισσότερο χώρο στον πειραματισμό με combos και αμυντικό παιχνίδι απέναντι σε διαφορετικούς αντιπάλους. Οι παίκτες που κατασταλάζουν σε ένα βασικό χαρακτήρα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα κάποιο διάλειμμα από αυτόν και να πιάσουν έναν άλλο. Τα «πειράγματα» του κάθε χαρακτήρα με τα πολλά κοστούμια που γίνονται διαθέσιμα κάνουν τα πράγματα πιο ευχάριστα και η αίσθηση του χτισίματος ενός παίκτη είναι εντονότερη. Έτσι ο παίκτης έχει μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το παιχνίδι, γνωρίζοντας τις κινήσεις περισσότερων χαρακτήρων (και από την καλή και από την ανάποδη).



Το Champion Edition περιέχει φυσικά το story mode, αλλά και το arcade mode. Το story mode μάλιστα περιέχει παραπάνω από μια ιστορίες. Πρώτη και κύρια είναι η γενική ιστορία του παιχνιδιού, κατά τη διάρκεια της οποίας ο παίκτης δοκιμάζει σχεδόν ολόκληρο το ρόστερ του παιχνιδιού (κάτι καλό να κάνει κανείς μετά από αρκετό χρόνο στο training mode). Στη συνέχεια υπάρχουν τα character stories. Ο παίκτης διαλέγει χαρακτήρα και ξεκινάει ένα δικό του μονοπάτι, μαθαίνοντας πράγματα από την ιστορία του χαρακτήρα μέσω εικόνων που θυμίζουν manga, ανεβάζοντας παράλληλα level. Η δυσκολία στη γενική ιστορία είναι μια, αλλά όχι σταθερή, κι έτσι τα πράγματα θα γίνονται λίγο πιο απαιτητικά κάθε φορά. Υπάρχουν παρόλα αυτά ορισμένες εξαιρέσεις και μερικές από τις μάχες που βρίσκουμε σε πολύ προχωρημένο σημείο της ιστορίας είναι γελοιωδώς εύκολες. Όσο για τα character stories, ακόμα και για κάποιον ελάχιστα έμπειρο θα αποτελέσουν τυπική διαδικασία. Στο arcade mode έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μάχες από όλα τα παιχνίδια του franchise και να πετυχαίνουμε καλύτερο σκορ από φορά σε φορά. Εδώ, από την άλλη, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ δύσκολα.



Η αλήθεια είναι πως η σωρεία υλικού απαιτεί προσπάθεια για να ξεκλειδωθεί στο σύνολό του, ειδάλλως προκύπτει το σύνηθες αμφιλεγόμενο ζήτημα των αγορών in-game. Όμως το Street Fighter V: Champion Edition παραμένει ένα πλήρες παιχνίδι, το πακέτο που θα έπρεπε να είναι το αρχικό παιχνίδι. Εδώ, ο παίκτης που θέλει να παίξει ένα δυνατό fighting game έχει ένα βαθύ σύστημα για να δουλέψει. Μην ξεχνάμε και τον online τομέα. Η Capcom άργησε, αλλά παρέδωσε αυτό που άξιζε στους fans της σειράς. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλο, customizable ρόστερ και πολλές πίστες
  • Θησαυρός ικανοτήτων και combos και άρτιο σύστημα εκμάθησης
  • Βελτιωμένο UI και απόδοση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πακέτο που θα έπρεπε να είναι το αρχικό παιχνίδι
  • Απαιτεί χρόνο και πολλή υπομονή στην εκμάθηση combos
  • Απαιτεί επίσης grinding για ξεκλειδώματα, σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να ανοιχτεί το πορτοφόλι
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*