Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Coma 2: Vicious Sisters Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Devespresso Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Headup Games

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το The Coma 2: Vicious Sisters θα μεταφέρει τον τρόμο στην οθόνη σας. Το γιατί μπορείτε να το διαβάσετε στο review μας!

Υπάρχουν πολλοί που μόνο και μόνο στο άκουσμα ότι ένα παιχνίδι προέρχεται από κορεατικό στούντιο, κάνουν πίσω ολοταχώς. Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά δεν είναι συχνό το φαινόμενο να κυκλοφορεί ένα παιχνίδια από εταιρεία που εδρεύει στην πολύπαθη χερσόνησο της Ασίας. Κι όσο ταλαιπωρημένος είναι ο συγκεκριμένος τόπος, άλλη τόση και ακόμα περισσότερη η ταλαιπωρία τη πρωταγωνίστριας, Mina Park, η οποία είναι μαθήτρια του Sewa High.




Αγαπημένη της καθηγήτρια η Ms. Song, όμως έπειτα από μια συζήτηση μαζί της, η Mina λιποθυμάει και όταν βρίσκει ξανά τις αισθήσεις της, διαπιστώνει πως είναι παγιδευμένη σε μία εφιαλτική εκδοχή της πραγματικότητας που ονομάζεται Coma. Πλέον, η Ms. Song γίνεται κυνηγός της Mina και με την πρώτη ευκαιρία δεν θα διστάσει να ξεριζώσει την καρδιά της. Διαμελισμένα πτώματα, χέρια που κρέμονται από το ταβάνι, μηνύματα γραμμένα με αίμα, τοξικές παγίδες και πολλά άλλα που αποκαλύπτονται σιγά σιγά, γίνονται ένα με το σκοτάδι και συνθέτουν ένα άκρως τρομακτικό σκηνικό. Η μουσική υπόκρουση είναι τέτοια που ανεβάζει την ένταση στα ύψη, ενώ ο ήχος που κάνουν τα τακούνια της Mina όταν τρέχει, κάνει κυριολεκτικά θρύψαλα την εύθραυστη σιωπή και ταυτόχρονα προσελκύει κοντά της σκοτεινές οντότητες που ελέγχονται από τις Vicious Sisters. Αυτές ψάχνουν τρόπο να βρεθούν στον πραγματικό κόσμο και πρωταγωνίστρια έχει στη διάθεσή της ένα βράδυ για να αποτρέψει την επερχόμενη καταστροφή. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειας θα βρεθείτε σε διάφορες τοποθεσίες, η δομή των οποίων δεν διαφέρει και πολλές φορές θυμίζει λαβύρινθο. Η εύρεση του αντίστοιχου χάρτη θα διευκολύνει κατά πολύ τα πράγματα, μιας και θα ξέρετε που βρίσκονται σχεδόν το κάθε μέρος που πρέπει να πάτε. Λέμε σχεδόν μιας και υπάρχουν πολλά κρυφά ή κλειδωμένα δωμάτια και το βέβαιο είναι πως συχνά πυκνά θα βρεθείτε να ψάχνετε είτε κάποιο κλειδί είτε κάποια κάρτα πρόσβασης. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι το τι σας περιμένει στο επόμενο βήμα σας κι ευτυχώς που υπάρχουν αρκετές κρυψώνες τις οποίες θα χρησιμοποιείτε όλο και πιο συχνά για να κρυφτείτε, κερδίζοντας λίγα ακόμα λεπτά ζωής. Εφόσον βέβαια ολοκληρώσετε με επιτυχία και το σχετικό mini game που έρχεται να γεμίσει με ακόμα περισσότερο άγχος καταστάσεις που κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή.



Ξεκινάτε έχοντας στη διάθεσή σας πέντε γραμμές ζωής και ένα stamina bar που κατεβαίνει με γρήγορους ρυθμούς όταν η Mina τρέχει και μάλιστα, θα υπάρξουν φορές που δεν θα καταλάβετε το πότε ξεκίνησε να χτυπάει με απίστευτους ρυθμούς η καρδιά της από το λαχάνιασμα. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι όχι μόνο ότι θα υποστείτε ζημιά αλλά και ότι θα δείτε πολλές φορές την οθόνη του game over. Μάλιστα, όσο προχωράει το παιχνίδι η συχνότητα που θα κληθείτε να πατήσετε την επιλογή Load, θα γίνει μία βάναυση διαδικασία. Ευτυχώς, υπάρχουν αυτόματοι πωλητές (στα όρια της καταστροφής), που αποτελούν πολύτιμες πηγές προμήθειας τροφίμων και ποτών που θα σας βοηθήσουν να αναπληρώσετε τις χαμένες σας δυνάμεις, ενώ τέτοια αντικείμενα υπάρχουν και διάσπαρτα στο χάρτη του παιχνιδιού, όμως σε πολύ περιορισμένες ποσότητες. Βεβαίως, θα χρειαστείτε χρήματα. Αρχικά, το πορτοφόλι υπάρχουν μερικά χιλιάρικα και όσο εξερευνείτε θα ανακαλύπτετε ποσά που θα προστίθενται αυτομάτως στον λογαριασμό σας.



Όσο και αν δεν δημιουργείται αρχικά αυτή η εντύπωση, στο Coma υπάρχουν και σύμμαχοι, επίσης εγκλωβισμένοι, όπως η Mina, με μια ομάδα από αυτούς να προσπαθεί να οργανώσει αντίσταση ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις. Αυτοί οι NPCs όχι μόνο θα σας προσφέρουν απαραίτητες συμβουλές, αλλά θα σας προμηθεύσουν και με εφόδια που βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την αποστολή σας με τον όσο το δυνατό πιο αναίμακτο τρόπο. Συν ότι , μαζί με σημειώσεις που θα βρείτε διάσπαρτες, θα σας αποκαλύψουν σημαντικά κομμάτια της ιστορίας. Κάποιες φορές θα σας αναθέσουν side quests, που πολύ γρήγορα θα καταλάβετε ότι μόνο sides δεν είναι και η μη ολοκλήρωσή τους είναι πολύ πιθανό να αποβεί μοιραία. Πάντως, ακόμα και αν βρεθείτε μπροστά σε ολέθριο σφάλμα, τα τέσσερα save slots και τα συχνά σημεία αποθήκευσης της προόδου σας, αποτελούν εγγύηση ότι με μια μικρή επανάληψη θα μπορέσετε να διορθώσετε οποιαδήποτε κατάσταση.



Αισθητικά, το Coma 2: Vicious Sisters θυμίζει manga και μπορεί να νομίζετε ότι περιφέρεστε στης σελίδες ενός περιοδικού. Πάντως το σημαντικότερο όλων είναι πως πρόκειται για μια περιπέτεια επιβίωσης που συνδυάζει αρμονικά όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Φόβος, αγωνία, συγκέντρωση προμηθειών, διαχείριση αποθεμάτων, αναζήτηση, stealth. Αν σας αρέσουν έστω και λίγο τα θρίλερ, το Coma 2: Vicious Sisters είναι ένα παιχνίδι που πρέπει απαραίτητα να προσθέσετε στη συλλογή σας. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Side quests με νόημα
  • Αρμονικός συνδυασμός όλων των στοιχεών μια περιπέτειας επιβίωσης
  • Ατμόσφαιρα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Βάναυση η συχνότητα εμφάνισης του "Game Over"
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*