Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Council Episode 2: Hide and Seek Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Big Bad Wolf

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Focus Home Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Council
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.thecouncil-game.com/en FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
*
Το The Council Episode 2: Hide and Seek κυκλοφόρησε και η περιπέτεια του Louis De Richet συνεχίζεται από ένα σημείο που είναι αν μη τι άλλο…ενδιαφέρον.

Προειδοποίηση: Ακολουθούν spoilers του προηγούμενου επεισοδίου.


Αναλόγως της επιλογής που έγινε στο τέλος του πρώτου επεισοδίου, οι παίκτες αν δεν έχουν μάθει ήδη, μαθαίνουν με το άνοιγμα του δεύτερου, ότι στο νησί έχει διαπραχθεί ένας φόνος. Σε κάθε περίπτωση, την εμφάνισή του θα κάνει επιτέλους ο λόρδος Mortimer, ο οποίος και αναθέτει στον Louis την εξιχνίαση αυτού του φόνου. Ως εκ τούτου, οι διάλογοι του πρώτου επεισοδίου και οι γνωριμίες με τους καλεσμένους δίνουν τη θέση τους στην εξερεύνηση, τη συλλογή στοιχείων και την επίλυση γρίφων. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι διάλογοι πάνε…περίπατο, αφού η σωστή επιλογή της οδού που θα ακολουθηθεί στις ανακρίσεις και η εκμετάλλευση των αδυναμιών του κάθε χαρακτήρα μπορούν να ανοίξουν νέες γραμμές ανάκρισης και να ρίξουν φως σε πτυχές και γεγονότα που ο Louis αγνοούσε μέχρι πρότινος.

Spoilers τέλος. Συνεχίζετε άφοβα.

Τα confrontations αυτή τη φορά είναι πολύ λιγότερα, ενώ το ίδιο ισχύει γενικότερα και για το περιεχόμενο, αφού το επεισόδιο αποτελείται από λιγότερα κεφάλαια και ολοκληρώνεται σε περίπου 2 με 3 ώρες, δεδομένης της δυσκολίας που προβάλουν στον καθένα οι γρίφοι.



Οι προαναφερθέντες γρίφοι απαιτούν στην πλειοψηφία τους μεγάλη παρατηρητικότητα και συγκέντρωση από πλευράς παικτών, αφού πρέπει να συγκεντρώνονται όλα τα διαθέσιμα στοιχεία του περιβάλλοντος και σε κάποιες περιπτώσεις οι παίκτες πρέπει να ανακαλύπτουν ποιο είναι το επόμενο βήμα που θα αποκαλύψει νέα στοιχεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένας γρίφος που περιλαμβάνει κείμενα από τη Βίβλο και εκεί χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση για την επιλογή του επόμενου εδαφίου, αφού το trial and error είναι πρακτικά αδύνατο. Εκτός και αν δεν έχετε πρόβλημα να ακούτε ξανά και ξανά την αφήγηση κάθε εδαφίου, αφού δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή για skip. Το ευχάριστο της όλης υπόθεσης είναι πως η αποτυχία επίλυσης κάποιων από τους προαναφερθέντες γρίφους μπορεί να έχει επιπτώσεις που φαίνεται πως θα ακολουθούν τον Louis για το υπόλοιπο της περιπέτειάς του, δίνοντας έτσι μια κάποια βαρύτητας σε αυτό που συμβαίνει. Γιατί, κακά τα ψέματα, από πλευράς ατμόσφαιρας και ενδιαφέροντος το δεύτερο επεισόδιο δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά με τον προκάτοχό του. Το τέλος είναι -πολύ καλά μαντέψατε- cliffhanger, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους παίκτες στο «παιχνίδι» μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου επεισοδίου.



Ο τεχνικός τομέας του τίτλου αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς, αφού τα προβλήματα έχουν χειροτερεύσει. Από bugs και κακό clipping, μέχρι θέματα στο animation και το frame rate που κάνει ανεξήγητες «βουτιές», δεν είναι λίγες οι φορές που ο τεχνικός τομέας προβληματίζει σε βαθμό που χαλάει την εμπειρία. Το voice acting από την άλλη παραμένει στα ίδια επίπεδα, με τις ίδιες αστοχίες που έχουν ήδη αναφερθεί.



Το δεύτερο επεισόδιο του The Council δεν καταφέρνει να κρατηθεί στο ίδιο επίπεδο με το εισαγωγικό και σε ένα βαθμό αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χάνει το στοιχείο της έκπληξης. Η ιστορία προχωράει και γίνονται νέες αποκαλύψεις, αλλά θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί περισσότερο. Η γενικότερη εντύπωση που δίνεται είναι ότι η ομάδα ανάπτυξης εστίασε στους γρίφους και δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή σε όλες τις υπόλοιπες πτυχές. Η αλήθεια πάντως είναι πως στο τρίτο επεισόδιο θα πρέπει να προσπαθήσει διπλά για να καλύψει το χαμένο έδαφος. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Γρίφοι
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Περιεχόμενο
  • Πιο περιορισμένο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*