Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Smurfs: Mission Vileaf Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    OSome Studio

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Microids

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Microids κυκλοφορεί μια νέα περιπέτεια με τα αγαπημένα στρουμφάκια που μετρούν πλέον 63 χρόνια ζωής. Το The Smurfs: Mission Vileaf είναι ένα 3D platformer με πολύ χρώμα και χαρωπή διάθεση από την ανεξάρτητη γαλλική OSome Studio που δεν αρκέστηκε στο να εκμεταλλευτεί επιφανειακά ένα ιδιαίτερα διάσημο παιδικό franchise, αλλά αντίθετα επιχείρησε να του δώσει καινούργια τροπή χρησιμοποιώντας μια ολοκαίνουργια ιστορία που διαθέτει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τη σειρά αυτό που είναι σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται ταυτόχρονα σε μικρούς και μεγάλους fans των μικροσκοπικών μπλε πλασμάτων του στρουμφοχωριού.



Ένα φαινόμενο που μολύνει τα φυτά του στρουμφοχωριού διαταράσσει την ηρεμία και βάζει τα μικρά στρουμφάκια σε εγρήγορση. Υπαίτιος είναι φυσικά ο Gargamel (Δρακουμέλ) αφού η νεότερη ιδιοφυής εφεύρεσή του, το τοξικό φυτό Vileaf, παράγει σπόρους που εξαπλώνονται στη φύση μετατρέποντάς τη σε ένα θανάσιμο τοπίο για τα έμβια όντα. Σαν να μην έφτανε αυτό, μικρά (και μερικά μεγάλα) πλάσματα που μοιάζουν με ζαρζαβατικά με δόντια χοροπηδούν και επιτίθενται προς οτιδήποτε κινείται. Τη στιγμή που ξεκίνησε η εξάπλωση του… ιού, στρουμφάκια που έλειπαν σε κάποια βόλτα βρίσκονται εγκλωβισμένα μέσα σε μερικά από τα νέα φυτά που γεννήθηκαν, τα Viletraps. Έτσι ο Papa Smurf (Μπαρμπαστρούμφ) αποφασίζει να πάρει για άλλη μια φορά τα πράγματα στα χέρια του (ή μάλλον στο σοφό του κεφάλι) και εναποθέτει στα πιο έμπιστα στρουμφάκια του μια πολύ σημαντική αποστολή. Να ξεχυθούν στο χωριό, οπουδήποτε έχει εισβάλει η μόλυνση του Vileaf, ώστε να σώσουν τους εγκλωβισμένους φίλους τους και παράλληλα να συλλέξουν τα υλικά που απαιτούνται για το αντίδοτο στη συμφορά που έχει πλήξει τον τόπο τους.



Η όλη επιχείρηση ξεκινά χάρη στο Smurfizer, μια συσκευή που στην αρχή ψεκάζει ένα σχετικά αδύναμο αντίδοτο σε κοντινά τοξικά φυτά μετατρέποντάς τα σε υγιή και με τον ίδιο τρόπο εξουδετερώνει εχθρούς. Στη συνέχεια γίνονται διαθέσιμες αναβαθμίσεις της συσκευής, αλλά και επιπλέον δυνατότητες όπως αιώρηση, ώθηση (το αντίστοιχο του τρεξίματος) και απορρόφηση. Όσες περισσότερες δυνατότητες της συσκευής είναι διαθέσιμες, τόσα περισσότερα πράγματα μπορούν να κάνουν τα στρουμφάκια στον χώρο όπου βρίσκονται. Η επιστροφή σε μέρη από όπου έχουν περάσει είναι επιθυμητή για την εύρεση περισσότερων συλλεκτικών αντικειμένων που δίχως τις πλήρεις ικανότητες του Smurfizer δεν ήταν δυνατό να αποκτηθούν. Αυτό γίνεται εύκολα με πλοήγηση στον χάρτη που είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος με διακριτικές βούλες στα σημαντικά σημεία του, κάνοντας τη γρήγορη μεταφορά των μικρών μπλε πλασμάτων μια πολύ απλή και εύχρηστη διαδικασία. Ο χάρτης ενημερώνει επίσης για το ποσοστό της μόλυνσης που έχει αντιμετωπιστεί σε κάθε μέρος, αλλά και πόσα από τα συλλεκτικά που περιέχει έχουν εντοπιστεί. Όμως για το που θα πρέπει να πάνε τα στρουμφάκια ώστε να συνεχίσει η ιστορία ενημερώνουν οι διάλογοι με σχετικές ενδείξεις στον χάρτη να απουσιάζουν. Έτσι η γρήγορη προσπέραση των συζητήσεων δεν ενδείκνυται καθώς παρόλο που ο χάρτης είναι σχετικά μικρός, το να χαθεί κανείς είναι αρκετά εύκολο. Ορισμένοι από τους διαλόγους δεν είναι εφικτό να επαναληφθούν αναγκάζοντας σε εξονυχιστικό ψάξιμο που ισούται με τεράστια σπατάλη χρόνου.



Οι πίστες έχουν βάθος και αρκετές εναλλακτικές διαδρομές για να ακολουθήσουν τα στρουμφάκια, με αρκετούς από τους δρόμους να είναι δύσβατοι και να απαιτούν το κάτι τι παραπάνω από άποψης ικανοτήτων platforming. Αυτό σημαίνει πως σε περιπτώσεις απαιτείται καλός συγχρονισμός των πλήκτρων και συνδυασμός διαφορετικών ικανοτήτων του Smurfizer (αναπήδηση, ώθηση στον αέρα, αλλεπάλληλες στροφές, κωλοτούμπες σε μανιτάρια – τραμπολίνο). Κάθε φορά που συναντάται μια τέτοια περίπτωση υπάρχει ένα έπαθλο υπό τη μορφή συλλεκτικού αντικειμένου που, με τη σειρά του, μεταφράζεται σε ένα από τα υλικά που χρειάζεται ο Papa Smurf για το μεγάλο του αντίδοτο. Το παιχνίδι εναποθέτει τη δυσκολία του στην πλοήγηση και στη διάβαση πολύ περισσότερο από τους εχθρούς, είτε εντοπίζονται μεμονωμένα, είτε σε σκηνικό boss fight. Αυτό δε σημαίνει πως η όποια αντιπαράθεση μαζί τους είναι αμελητέα καθώς τείνουν να γίνονται ιδιαίτερα εριστικά με μια – δύο απρόσεκτες κινήσεις, ή με τη λάθος τοποθέτηση της κάμερας που ευτυχώς, όπως και ο χειρισμών των ίδιων των smurfs, δε δημιουργεί προβλήματα.



Κάθε μια από τις πίστες είναι σχεδιασμένη με προσοχή, προσδίδοντας μια αρκετά μεγάλη ποικιλομορφία στο οικοσύστημα και τα γραφικά του παιχνιδιού είναι ιδιαίτερα όμορφα, συν πολύχρωμα. Σε όλη τη διάρκεια του gameplay κυριαρχεί η πρόσχαρη ατμόσφαιρα των κλασσικών smurfs που (οι περισσότεροι) γνωρίζουμε για χρόνια, με ευδιάθετη και παιχνιδιάρικη μουσική και οι φωνές των smurfs θυμίζουν λίγο την ατμόσφαιρα της κλασσικής σειράς. Στις 8 με 10 ώρες που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της ιστορίας υπάρχει μπόλικο περιεχόμενο, όμως σχεδόν μηδαμινός πειραματισμός στον τομέα του gameplay, παρά τον χώρο που δίνουν οι δυνάμεις και οι αναβαθμίσεις του Smurfizer. Όταν τα στρουμφάκια φτάσουν στο κρησφύγετο του Gargamel για το φινάλε της ιστορίας, ο χειρισμός έχει γίνει συνήθειο σε τέτοιον βαθμό που η κλιμάκωση της περιπέτειας μετατρέπεται σε απλή διαδικασία. Τουλάχιστον από τεχνικής άποψης δεν υπάρχουν προβλήματα πέραν ορισμένων ενοχλητικών οθονών φόρτωσης που τραβάνε πολύ παραπάνω από το αναμενόμενο.



Δίχως φυσικά να υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, η επιστροφή των αγαπημένων στρουμφακίων δεν είναι τελικά κάτι το ευκαταφρόνητο. Υπάρχει υλικό για αρκετές ώρες διασκέδασης και η επένδυση που έχει γίνει στο κομμάτι των voice-overs κάνει πολύ καλό στη συνολική εμπειρία. Πρόκειται άλλωστε για ένα παιχνίδι που είναι κυρίως παιδικό, οπότε και η προσοχή σε λεπτομέρειες που αφορούν στην αφήγηση και στο χτίσιμο ενός έστω στοιχειωδώς ζωντανού κόσμου είναι πολύ σημαντική. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Όμορφα γραφικά και σκηνικά που θα φανούν γνώριμα στους fans της κλασσικής σειράς
  • Πίστες με ποικιλία και με μερικούς ζόρικους δρόμους που απαιτούν συνδυασμό αρκετών διαφορετικών κινήσεων για τη διάβασή τους
  • Συμπαθητική ιστορία με αρκετό και καλό voice-over
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν προσπαθεί για κάτι παραπάνω από τα στοιχειώδη, η δυσκολία του περιορίζεται στον εντοπισμό των collectibles
  • Αρκετά μεγάλοι χρόνοι φόρτωσης
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*