Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The Witcher Adventure Game

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Fantasy Flight Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    CD Projekt

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • The Witcher Adventure Game
    • 12+ pegi 12+
      • 7.9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (6)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://thewitcher.com/adventuregame FOLLOWERS 2 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    8.5

    ENTERNITY SCORE
*
Έρχονται κάποιες στιγμές που όσα video games και να παίξει κανείς, θα νοσταλγήσει και τα επιτραπέζια παιχνίδια. Και όταν αναφερόμαστε σε αυτά δεν μιλάμε για τα ευκόλως εννοούμενα «της σειράς», αλλά τα πολύπλοκα και περίτεχνα (Hero Quest, Σταυροφορία στο Διάστημα...κλπ). Όταν όμως τα δύο χόμπυ μπορούν να συγκεραστούν, τότε μιλάμε για επιτραπέζια παιχνίδια που ψηφιοποιούνται σε υπολογιστές και κονσόλες. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε μπροστά μας ένα τέτοιο board game που βασίζεται στο πετυχημένο σύμπαν του Witcher που αν και πλαισιώνεται επάξια από τρεις τίτλους, ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί και με το The Witcher Adventure Game. Για ακόμα μία φορά η CD Project Red βρίσκεται πίσω από τον τίτλο αυτό, ενώ ο δημιουργός του παιχνιδιού δεν είναι άλλος από τον πασίγνωστο στο χώρο των επιτραπεζίων σχεδιαστή Ignacy Trzewiczek.


Επιλέγοντας κάποιο quest, ενώ η κακοτυχία στοιχειώνει τον Geralt!

Στο εν λόγω game, οι παίκτες ξαναζούν γεγονότα και καταστάσεις μέσα από την ιστορία και των τριών τίτλων του Witcher, καθώς περιδιαβαίνουν γνώριμα μέρη και περιοχές πάνω στο χάρτη. Κάθε ένας από τους παίκτες επιλέγουν έναν από τους 4 γνωστούς στο παιχνίδι χαρακτήρες, τον  witcher Geralt of Rivia, τον βάρδο Dandellion, την μάγισσα Triss Merigold και τον «αμφιβόλου συμφερόντων» μισθοφόρο νάνο Yarpen. Με βάση την επιλογή του χαρακτήρα τους, οι παίκτες μετακινούνται πάνω στο χάρτη, συλλέγοντας πληροφορίες, πολεμώντας εχθρούς και τέρατα, διαλευκάνοντας ίντριγκες και επιλύοντας αποστολές που μόνο ένας ήρωας μπορεί να διαικπεραιώσει. Στην αρχή, ο παίκτης έχει την επιλογή να διασκεδάσει είτε με παρέα είτε μόνος του, καθότι το παιχνίδι παρέχει online αλλά και offline mode. Ενώ σημαντικό αποτελεί και το γεγονός ότι διαθέτει και hotseat, για να ασχοληθεί με φίλους του στον ίδιο υπολογιστή. Έπειτα, οι παίκτες καθορίζουν πόση ώρα μπορούν να ασχοληθούν και βάση των επιθυμιών τους ένα παιχνίδι μπορεί να κρατήσει από μισή μέχρι και δύο ώρες, όσο δηλαδή και η «φυσική έκδοσή» του.


Δράση με 3 παίκτες! Το log στα δεξιά είναι τόσο λεπτομερές

Όταν ξεκινήσει το παιχνίδι, διαπιστώνει κανείς την ομορφιά των γραφικών που έχουν επιμεληθεί οι Damien Mammoliti και Grafit Studios, τα οποία πλαισιώνουν άριστα την στρωτή και απέριττη ροή του παιχνιδιού. Όλες οι πληροφορίες που επιθυμεί να αντλήσει ο παίκτης βρίσκονται στη διάθεσή του, οποιαδήποτε στιγμή, ενώ διατίθεται και ένα λεπτό σε κάθε παίκτη προκειμένου να προγραματίσει τη στρατηγική του, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους αναμονής. Σημαντικό όμως αποτελεί και το γεγονός ότι το ταμπλό του παιχνιδιού δεν είναι στατικό και κατα τη διάρκεια του, οι παίκτες θα παρατηρήσουν τα δέντρα να κουνιούνται στον άνεμο, ή λάμψεις να φωτίζουν τους καταράκτες που κυλάνε, προσθέτοντας το στοιχείο της «μαγείας» στη στατικότητα του είδους του. Εκείνο όμως που αφήνει τις καλύτερες των εντυπώσεων είναι ο ήχος, ο οποίος είναι πλούσιος και ατμοσφαιρικός διαφυλάττοντας πότε την ένταση των μαχών και πότε την ηρεμία σεμία ασφαλή τοποθεσία, ενώ διατηρεί το παραδοσιακό μουσικό στυλ του «σλαβικού μεσαίωνα» που αποτελεί και χαρακτηριστικό της σειράς.


Παλεύοντας έναν bandit! Τόσο εύκολο

Το gameplay είναι άρτιο, ενώ ο γύρος του κάθε παίκτη κυλάει απρόσκοπτα χωρίς να κουράζει. Ο παίκτης έχει στη διάθεσή του, μέσω του απλού interface όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να σκεφτεί την κίνησή του και τον τρόπο που θα σχεδιάσει τις επόμενες, ενώ παράλληλα έχει και εκείνο το βάθος χρόνου για να τα τελέσει όλα χωρίς την αίσθηση βιασύνης. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε GoG και Steam για PC, ενώ διαθέτει και έκδοση για iOS και Google Play. Φυσικά και στη «φυσική» του μορφή ως επιτραπέζιο διατίθεται από την Fantasy Flight Games.



Εν κατακλείδι, το The Witcher: Adventure Game, είναι ένα παιχνίδι που υπόσχεται λίγα αλλά προσφέρει πολλά, καθότι δεν μπορεί να συγκριθεί παρά μόνο με ανάλογα παιχνίδια του είδους. Και σ’αυτό προτοτυπεί! Μπορεί να διαθέσει κανείς μισή ώρα για να παίξει κάτι χαλαρό με την παρέα του, άκρως ποιοτικό και συνάμα διασκεδαστικό; Και όλα αυτά σε συμφέρουσα τιμή; Το Witcher όχι μόνο στέκεται αντάξιο αυτών των προσδοκιών αλλά προσφέρει ακόμα περισσότερα. Ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα θέλει κανείς να παίξει κι’άλλο διότι με τόση πληθώρα χαρακτήρων και σκοπών επίλυσης και διαμόρφωσης του παιχνιδιού, το Witcher έχει υψηλό replayability.


 
EDITOR’S CHOICE

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πανέμορφα γραφικά και κινούμενο ταμπλό που προσφέρει μαγεία και ατμόσφαιρα
  • Υπέροχο soundtrack που «δένει» με την ατμόσφαιρα και το ρυθμό του παιχνιδιού
  • Υψηλό replayability και ποικιλία στο gameplay
  • Χαμηλή τιμή
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Βάθος στο gameplay
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
8 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • apollyon
    • "Θετικά: Υψηλό replayability και ποικιλία στο gameplay
      Αρνητικά: Βάθος στο gameplay"

      Λίγο αναποφάσιστος ο κριτικός ή είναι ιδέα μου?
      Επίσης αν ισχύει το αρνητικό, τι είδους gameplay περίμενε από ένα board game και που θα το βρει το βάθος?

    • alex4444
    • Να και κατι διαφορετικο! Πολυ προσεγμενο φαινεται, ειδικα η επιτραπεζια εκδοση!

      @apollyon Ενα παιχνιδι μπορει να σου δεινει απειρες επιλογες προσεγγισης, χωρις να εμβαθυνει σε καμια απο αυτες. Δε βλεπω καποια παραφωνια σε αυτο.

      Επισης καλο ειναι να μη μενουμε στα θετικα/αρνητικα που αναγραφονται στο τελος, μιας και χωρις προηγουμενη αναγνωση ολου του review πολλες φορες δεν ειναι κατανοητα απολυτα.

    • alex4444
    • @apollyon Σορρυ για το 2ο σχολιο, καταλαθος πατησα αποστολη πριν τελειωσω το αλλο...

      Υπαρχουν board games η παιχνιδια με καρτες που εχουν απιστευτο βαθος και μονο μετα απο ατελειωτες ωρες αρχιζει κανεις και εκμεταλλευεται ολους τους μηχανισμους τους προς οφελος του. Εντελως ενδεικτικα σου αναφερω το σκακι... Απλοι κανονες, ατελειωτο βαθος.

    • Gorthol
    • Θα προτιμήσω την επιτραπέζια έκδοση, μιας και η παρέα μου είναι των RPG. Και σίγουρα ένα επιτραπέζιο με τίτλο Witcher θα δείχνει ωραία στο ράφι δίπλα στις συλλεκτικές :D

    • Theoloc
    • Καλή χρονιά παιδιά και χρόνια πολλά! Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια σχετικά με το review. Ελπίζω πραγματικά να το απολαύσετε όσο το απόλαυσα εγώ!
      Ιδιαίτερα αν ασχολείται κανείς με board games, είναι ο καλύτερος πιστεύω συνδυασμός.

      @apollyon, Καλύφτηκα απ'την απάντηση των παιδιών. Αυτό ακριβώς εννοώ. Έχεις ποικιλία στο πως θα παίξεις (πχ. σε ένα challenge) αλλά δεν έχεις βάθος, δηλαδή έχεις μία στείρα επιλογή ανάμεσα σε 2-3 πράγματα. Δεν έχεις δηλαδή μία στρατηγική που θα αναπτύξεις βάσει αυτών που στιγμιαία θα επιλέξεις. Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο στα board games όπως ανέλυσε και ο alex4444 και είναι απολύτως αναμενόμενο να συμβαίνει και σε αυτό!

      Για οποιαδήποτε ερώτηση και παρατήρηση είμαι στη διάθεση σας!
      Υγεία εύχομαι και πάλι σε όλους μας με πολλά παιχνίδια και κέφι!
      Μπάμπης

    • Dural
    • Πριν από λίγο παράγγειλα το κανονικό board game, την επιτραπέζια έκδοση, και σ' ένα μήνα περίπου θα το έχω στα χέρια μου. Όσοι είσαστε γερμανία ρίξτε μιία ματιά στα online shops, κυκλοφορεί με 40 ευρώ pre-order!

*