Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Tumblestone Review

  • Tumblestone
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.tumblestonegame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Τον υπογράφοντα δεν τον συγκίνησαν ποτέ τα match-3 games. Δεν είναι τόσο ο μηχανισμός, στον οποίο δεν υπάρχει καμία ένσταση, όσο η ποικιλία των επιπέδων και το επίπεδο της πρόκλησης, που δεν είναι αρκετά για να προσφέρουν ικανοποίηση. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η King έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού με τη σειρά Candy Crush, μιας και έχει εισάγει την έννοια του ανταγωνισμού, μέσω λίστας φίλων που το σύνηθες είναι να υπάρχει έτοιμη στο facebook. Αυτό δε σημαίνει ότι οι developers θα πρέπει να σταματήσουν να ψάχνουν όμως την καινοτομία, όπως κάνει και η The Quantum Astrophysicists Guild κρύβοντας τεχνηέντως πανέξυπνους γρίφους στο μηχανισμό των κατά τα άλλα απλοϊκών match 3 games. Ο βασικός μηχανισμός είναι απλός, αφού καλούμαστε να συνδυάσουμε τρία τουβλάκια του ίδιου χρώματος για να τα εξαφανίσουμε από το επίπεδο. Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να εξαφανίσουμε όλα τα τουβλάκια. Για να το κάνουμε αυτό, αντί να τους αλλάζουμε θέση όπως στα περισσότερα match-3 games, τα επιλέγουμε μέσω ενός κανονιού στο κάτω μέρος της οθόνης. Ουσιαστική διαφορά, η οποία μας αφήνει καθόλη τη διάρκεια του επιπέδου με περιορισμένες, “σωστές” κινήσεις προς τη λύση.



Ενώ στα περισσότερα match-3 games η σκέψη είναι απούσα και πρώτο ρόλο έχει η παρατηρητικότητα, στο Tumblestone οι ρόλοι εναλλάσσονται. Σχεδόν απίθανο είναι το φαινόμενο να ολοκληρώσουμε ένα επίπεδο στην τύχη, ενώ ακόμα και τότε έχουμε τουλάχιστον μια ιδέα για τον τρόπο σκέψης που ακολουθήσαμε. Οι γρίφοι που περιέχονται εναλλάσσονται και συνδυάζονται στους 12 κόσμους του single player, προσφέροντας την ποικιλία που απαιτείται για να κρατά το ενδιαφέρον ψηλά, μα και τη δυσκολία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα γρίφου που μας έκανε τη ζωή δύσκολη στην αρχή, ήταν η προσθήκη ενός εμποδίου μπροστά από συγκεκριμένες στήλες, το οποίο εμφανίζεται ανά μία βολή, καλώντας μας ουσιαστικά να βάλουμε σε μια σειρά τις κινήσεις μας άρα και τον τρόπο με τον οποίο θα εξαφανίσουμε τα “κρυμμένα” τουβλάκια.
Ο βασικός μηχανισμός είναι απλός, αφού καλούμαστε να συνδυάσουμε τρία τουβλάκια του ίδιου χρώματος για να τα εξαφανίσουμε από το επίπεδο.
Σε άλλη περίπτωση η κάθε μας βολή ανέστρεφε εντελώς τη στήλη που επιλέξαμε, προκαλώντας μας σχεδόν πονοκέφαλο για να συνδυάσουμε τα πρώτα με τα τελευταία τουβλάκια σε διαφορετικές στήλες. Ο συνδυασμός των γρίφων κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο δύσκολο, σχεδόν αποθαρρυντικό σε ορισμένα σημεία. Από την άλλη όσο προοδεύουμε στο single player, εισερχόμαστε περισσότερο στη λογική του τίτλου, αλλά και κερδίζουμε (ελάχιστα) tokens που μας επιτρέπουν να προσπεράσουμε εντελώς ένα επίπεδο. Η συνεχής σκέψη που απαιτείται αναμφίβολα είναι ικανή σε ώρες συνεχούς παιχνιδιού να κουράσει τον επίδοξο λύτη, όμως ταυτόχρονα γίνεται εθιστική, προκαλεί την ανάγκη επίλυσης του γρίφου που έχουμε αφήσει στη μέση. Σίγουρα τα διαλείμματα κατά διαστήματα για χαλάρωση του μυαλού κρίνονται, κατά το γράφοντα, επιτακτικά.



Στο arcade mode υπάρχει η δυνατότητα να παίξουμε εναντίον του χρόνου, να παίξουμε στο Marathon mode όπου πρέπει να εξαφανίσουμε τα τουβλάκια με πολύ συγκεκριμένη σειρά, αλλιώς προστίθενται και επιπλέον σειρές. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του Infinipuzzle, όπου καλούμαστε να εξαφανίζουμε τουβλάκια για όσο αντέξουμε. Με το story mode να εκτείνεται σε 12 κόσμους με 30 επίπεδα ο καθένας, είναι προφανές ότι το Tumblestone μπορεί να προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης. Περιέχεται δε και ένα τυπικό σενάριο που δεν ξεχωρίζει ούτε ενοχλεί. Το multiplayer δίνει το “παρών” τόσο σε τοπικό όσο και σε διαδικτυακό επίπεδο, με 4 διαφορετικά modes, ο στόχος των οποίων είναι να λύσουμε τους γρίφους γρηγορότερα από τους αντιπάλους μας.



Εν τέλει το Tumblestone μας εξέπληξε ευχάριστα. Οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν το μηχανισμό των match-3 games για να δημιουργήσουν γρίφους με δυσκολία που κυμαίνεται από μέτρια έως εκνευριστικά υψηλή. Η σωστή σκέψη πάντα ανταμείβεται με την ολοκλήρωση του εκάστοτε επιπέδου και σε κανένα σημείο δεν παίζει ρόλο ο παράγοντας τύχη. Η διάρκεια του campaign εκτείνεται σε περισσότερες από 10 ώρες ενώ η έλλειψη σοβαρού σεναρίου ή ανατροπών δεν ενοχλεί αφού πάντα μένει στο παρασκήνιο. Θα θέλαμε ίσως περισσότερα tokens για να προσπεράσουμε τα επίπεδα που μας δυσκόλεψαν, αφού όταν τα ξοδέψαμε βρήκαμε τον εαυτό μας αρκετά κουρασμένο για να ακολουθήσουμε τη σκέψη των γρίφων του Tumblestone. Το προτείνουμε όμως αδιαμφισβήτητα, ως ένα puzzler που προκαλεί τη σκέψη όσο λίγα. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Διασκεδαστικά απαιτητικοί γρίφοι
  • Στιβαροί μηχανισμοί
  • Ύπαρξη multiplayer, local και online
  • Τεράστιο σε διάρκεια single-player
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ιδιαίτερα απαιτητικό και ενδέχεται να κουράσει σε πολύωρα sessions
  • Λίγα token για προσπέρασμα επιπέδων στο single player
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*