Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

WarioWare Gold Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ο γνωστός απένταρος, λάτρης του χρυσού Wario επιστρέφει με ένα τόνο δοκιμασιών. Διαβάστε το review μας για το WarioWare Gold και ξεκινήστε άμεσα τις οικονομίες για να το αγοράσετε.

Ας αρχίσουμε με μια είδηση που δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί είδηση. Ο Wario έχει ανακαλύψει ένα θησαυρό. Συνεχίζουμε στο ίδιο μοτίβο. Ο Wario βρίσκεται σε απόγνωση γιατί αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει πλέον χρήματα ούτε για να αγοράσει τα προς το ζην. Από τη στιγμή εκείνη βάζει το μυαλό του να δουλέψει για το πώς θα γεμίσει το πορτοφόλι του. Δίχως, ευτυχώς για τον ίδιο, να χρειαστεί να καταναλώσει φαιά ουσία, στρέφεται στα video games, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Σκαρώνει λοιπόν έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει πρώτα να καταβάλουν 10.000 χρυσά νομίσματα. Το έπαθλο είναι δέκα εκατομμύρια, όμως σιγά μην έχει ο Wario να πληρώσει τόσα χρήματα. Το επόμενο βήμα είναι να προσλάβει τους φίλους του. Αυτοί είναι που θα κάνουν όλη τη «βρόμικη» δουλειά φτιάχνοντας video games που θα δοκιμάσουν τις αντοχές των διαγωνιζομένων.




Jimmy T., Mona, Dribble, Spitz, 5-Volt, Penny, Kat, Ana, Orbulon και πολλοί άλλοι γνωστοί χαρακτήρες επιστρέφουν με το δικό τους σετ δοκιμασιών. Για αρχή, το μόνο κομμάτι του παιχνιδιού που είναι προσβάσιμο είναι το story mode. Μάλιστα, είναι χωρισμένο σε τρία διαφορετικά κομμάτια, ανάλογα με τον τρόπο χειρισμού. Το πρώτο είναι το Mash League και ο χειρισμός βασίζεται στο το D-Pad και τα πλήκτρα. Ακολουθεί το Twist League όπου χρησιμοποιείται το γυροσκόπιο του 3DS και, τελικά, το Touch League, όπου πρέπει να είστε οπωσδήποτε εφοδιασμένοι με γραφίδα. Αν δεν θυμάστε πού την έχετε παρατήσει, το βέβαιο είναι ότι ο Wario δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει να αποκτήσετε καινούρια. Τα micro games δεν ονομάζονται έτσι τυχαία.
Είναι τόση η βιασύνη πολλές φορές που μπορεί η δράση να εκτυλίσσεται τόσο στην πάνω όσο και στην κάτω οθόνη και όντας κολλημένοι στο τι γίνεται στην κάτω, να μην αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην πάνω, παρά μόνο αφότου χάσετε αρκετές φορές.
Καθένα έχει διάρκεια μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Λιγότερα από τα δάκτυλα του ενός χεριού, εκτός από τα boss fights που διαρκούν πολύ περισσότερο. Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, όχι μόνο πρέπει να εξοικειωθείτε με τα δεδομένα της οθόνης, αλλά να δώσετε και την επιθυμητή λύση. Είναι τόση η βιασύνη πολλές φορές που μπορεί η δράση να εκτυλίσσεται τόσο στην πάνω όσο και στην κάτω οθόνη και όντας κολλημένοι στο τι γίνεται στην κάτω, να μην αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην πάνω, παρά μόνο αφότου χάσετε αρκετές φορές. Υπάρχουν 300 micro games και το τι μπορεί να σας ζητηθεί κάθε φορά πολύ πιθανό να μην το χωράει ούτε η φαντασία σας. Από το να αποφύγετε εμπόδια, να αδειάσετε ένα ποτήρι νερό, να φυσήξετε ένα μπαλόνι, να αντιγράψετε συγκεκριμένες κινήσεις, να χτυπήσετε μια μύγα με τη σκοτώστρα, να κάνετε πάσα την μπάλα σε συμπαίκτη σας, να ανάψετε ένα σπίρτο και δεκάδες άλλα πράγματα.



Το θερμόμετρο της διασκέδασης χτυπάει κόκκινο. Είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση να λύνει κάποιος γρίφους, νικώντας όχι μόνο τη σκέψη του δημιουργού αλλά και το χρόνο που, δίχως έλεος, κατρακυλάει σταθερά προς το σημείο 0. Όσο μεγαλύτερο το σερί επιτυχιών, τόσο μεγαλύτερος ο βαθμός ικανοποίησης. Στα ίδια υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η αγωνία για το τι θα ακολουθήσει. Κοινώς, για τα περίπου πέντε λεπτά που διαρκεί κάθε πακέτο παιχνιδιών, το μυαλό βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και οι εναλλαγές συναισθημάτων είναι διαρκείς. Για κάθε πακέτο παιχνιδιών που ολοκληρώνετε η ανταμοιβή είναι 600 χρυσά νομίσματα. Από την άλλη, η αποτυχία δεν είναι κάτι που θα σας στοιχίσει ιδιαίτερα. Όπως λέγαμε και παλαιότερα στα arcades, οι παίκτες ξεκινούν την προσπάθειά τους έχοντας τέσσερα κανονάκια. Αποτυγχάνοντας αντίστοιχες φορές οι επιλογές είναι δύο.
Και μπορεί να έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε τον τρίφτη για τυρί, κρεμμύδια, καρότα και άλλα παρόμοια, όμως έχει ενδιαφέρον το τι θα καταφέρει κάποιος όταν θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία για ένα ψυγείο, μια ηλεκτρική κουζίνα, μία φιάλη, τον πλανήτη Κρόνο ή ακόμα και τη λεκάνη της τουαλέτας του.
Είτε ξεκίνημα της όλης προσπάθειας από την αρχή, είτε συνέχεια από το σημείο που έχασαν με κόστος 100 χρυσά νομίσματα. Στην αρχή, το ποσό αυτό μπορεί να φαίνεται υψηλό. Όταν όμως γίνει κατανοητό ότι πολλές σειρές παιχνιδιών είναι εφικτό να ολοκληρωθούν με την πρώτη προσπάθεια, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, άντε και μια δεύτερη σε όχι πολλές περιπτώσεις, τα 100 νομίσματα οι πιο πολλοί θα τα έχουν όπως το ένα ευρώ που δίνουν για να αγοράσουν τσίχλες. Εδώ είναι που σημειώνεται το μοναδικό, σημαντικό όμως, παράπονό μας. Η ολοκλήρωση του story mode είναι ιδιαίτερα απλή υπόθεση, το ίδιο συμβαίνει και με το ultra mode που ξεκλειδώνει με το τελείωμα του προηγούμενου. Αν το πάρετε ζεστά, μέσα σε ένα απόγευμα θα έχετε ολοκληρώσει το βασικό κορμό του WarioWare Gold. Όχι ότι οι προηγούμενοι τίτλοι Wario φημίζονται για τη διάρκειά τους. Το αντίθετο. Όμως ίσως έπρεπε η ομάδα ανάπτυξης να μελετήσει λίγο περισσότερο το βαθμό δυσκολίας.
Πάντως, το WarioWare Gold δεν είναι μόνο το story mode. Μετά το τελείωμά του οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη δράση με πολλούς διαφορετικούς τρόπους που θα σας αφήσουμε να ανακαλύψετε οι ίδιοι. Θα αναφέρουμε μόνο ότι υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα για local multiplayer με τη συμμετοχή δύο παικτών. Αυτοί παίζουν εναλλάξ τα ίδια micro games και νικητής είναι αυτός που θα αντέξει περισσότερο. Επιπλέον, κάθε micro game που παίζετε τοποθετείται στο index και στη συνέχεια μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επανέλθετε με σκοπό να πετύχετε το δικό σας high score. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς, με διάφορα αντικείμενα και κλιμακούμενο βαθμό δυσκολίας, πράγμα που στις περισσότερες περιπτώσεις μεταφράζεται σε μείωση του διαθέσιμου χρόνου. Και μπορεί να έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε τον τρίφτη για τυρί, κρεμμύδια, καρότα και άλλα παρόμοια, όμως έχει ενδιαφέρον να φανεί τι θα καταφέρει κάποιος όταν πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία για ένα ψυγείο, μια ηλεκτρική κουζίνα, μια φιάλη, τον πλανήτη Κρόνο ή ακόμα και τη λεκάνη της τουαλέτας του. Κοινώς, από ένα σημείο και μετά, οι developers άφησαν τη φαντασία τους να οργιάσει.



Κάθε φορά που κερδίζετε, το πορτοφόλι σας φουσκώνει και υπάρχουν λόγοι να ξοδέψετε τα χρήματά σας αλλά και να επιστρέφετε συνεχώς στα mini games για να κερδίσετε ακόμα περισσότερα. Όπως ακριβώς κάνουν τα μικρά παιδιά, η μηχανή με τα πολύχρωμα μπαλάκια θα σας πάρει τα μυαλά. Κάθε φορά που γυρίζετε το μοχλό πέφτει μια χρωματιστή μπάλα που κρύβει ένα collectible. Το άσχημο είναι ότι για να γυρίσει κάθε φορά ο μοχλός, απαιτούνται 600 νομίσματα.
Κάθε φορά που κερδίζετε, το πορτοφόλι σας φουσκώνει και υπάρχουν λόγοι να ξοδέψετε τα χρήματά σας αλλά και να επιστρέφετε συνεχώς στα mini games για να κερδίσετε ακόμα περισσότερα.
Ποσό υψηλό τίμημα είναι αυτό θα το καταλάβουν όσοι ρίξουν μια ματιά στη λίστα με τα αντικείμενα που αναμένουν να ξεκλειδωθούν. Όπως και να έχει πάντως, έστω και έτσι, δίνεται μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για συνεχή ενασχόληση με τα modes του παιχνιδιού και τη βελτίωση των ικανοτήτων των παικτών. Μάλιστα, για τους κυνηγούς των achievements, που θεωρούν ότι μπορούν να επιτύχουν τα πάντα, υπάρχουν τα missions. Δεν είναι τίποτα άλλο από την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων σε συγκεκριμένα games, κάτι που ανταμείβεται με ένα σεβαστό ποσό.



Για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς υπάρχει πλήρες voice acting, γεγονός που ζωντανεύει ακόμα περισσότερο κάθε χαρακτήρα, που κάθε φορά έχει να διηγηθεί και από μια ανάλαφρη ιστορία η οποία προσφέρει στο μυαλό των παικτών το απαραίτητο ευχάριστο διάλειμμα ανάμεσα στις δοκιμασίες. Τα γραφικά είναι σχεδιασμένα στο χέρι και όσο κι αν ψάξει κάποιος, ακόμα και στο New 3DS XL, δεν πρόκειται να παρατηρήσει κάποιο ψεγάδι. Απαραίτητο συνοδευτικό η μουσική υπόκρουση που πραγματικά δημιουργεί ατμόσφαιρα. Τεχνικά όμως, το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η άμεση απόκριση στις εντολές χειρισμού. Δεν θα μπορούσε να σταθεί ένα παιχνίδι αυτού του είδους αν δεν είχε γίνει σωστή δουλειά σε αυτόν τον τομέα και αυτό φαίνεται από άκρη σε άκρη του WarioWare Gold.



Αν ψάχνετε ένα παιχνίδι να σας κρατάει ευχάριστα σε εγρήγορση και ταυτόχρονα να ακονίζετε το μυαλό σας, τότε το WarioWare Gold πρέπει να το αγοράσετε με κλειστά μάτια. Δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, ούτε και ικανότητες, για το λόγο αυτό μπορεί να παιχτεί από οποιονδήποτε, ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχουν πιάσει ποτέ χειριστήριο στα χέρια τους. Τα 300 micro games που προσφέρει συν τις παραλλαγές τους είναι αρκετά για να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον σας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, με τη σχολική χρονιά να έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα της βήματα, είναι ένας ενδιαφέρον τρόπος για μαθητές και εκπαιδευτικούς να επαναφέρουν το μυαλό στη θέση που πρέπει μετά τις διακοπές διαρκείας. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλος αριθμός ευφάνταστων micro games
  • Ποικιλία περιεχομένου post-game
  • Ύπαρξη achievements
  • Εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων του 3DS
  • Άμεση απόκριση στις εντολές χειρισμού
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η ολοκλήρωση του story mode είναι πολύ απλή διαδικασία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*