Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

We Are Football Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Winning Streak Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    THQ Nordic

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • We Are Football
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://wearefootballgame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Μπορεί το We Are Football να σταθεί απέναντι στο Football Manager; Η απάντηση στο αναλυτικό μας review.

Έχουμε εκφράσει πολλές φορές τη δυσαρέσκειά μας περί του μονοπωλίου. Για το πως η εταιρεία που κυκλοφορεί το καλύτερο προϊόν σε μια κατηγορία, ουσιαστικά καταλήγει μετά από καιρό να ελέγχει ολόκληρη την κατηγορία με τους αντιπάλους της να αποσύρονται. Για να μιλήσουμε και πιο ειδικά, το Football Manager αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα αφού με τις συνεχείς ετήσιες και κυριότερα ποιοτικές κυκλοφορίες κατέληξε να εξαφανίσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία του. Και ενώ η ποιότητα του ανά τα χρόνια δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να αμφισβητηθεί, η σχεδόν μηδαμινή του εξέλιξη αποδεικνύει πόσο κακό κάνει και στο ίδιο το κυρίαρχο προϊόν, το μονοπώλιο. Ακόμα και η ύπαρξη λοιπόν ενός νέου τίτλου στη κατηγορία, μας εξέπληξε ευχάριστα παραλαμβάνοντας το We Are Football της Winning Streak Games, λίγο πριν την έναρξη του Euro 2020.




Περισσότερη έκπληξη ακολούθησε κατά την πρώτη φόρτωση, όπου διαπιστώσαμε μια φρεσκάδα στο σχεδιασμό, με πλαίσια ευανάγνωστα και μοντέρνα, πλήρως παραμετροποιήσιμα σε ό,τι αφορά το χρώμα και το μέγεθος των γραμμάτων, που ελκύουν το μάτι, χωρίς να κουράζουν. Εκ διαμέτρου αντίθετη φιλοσοφία δηλαδή σε σχέση με το κυρίαρχο Football Manager. Ακόμα περισσότερο χαρήκαμε με την ύπαρξη επιλογής μεταξύ ανδρικού και γυναικείου ποδοσφαίρου, μιας και κατά την αρχικοποίηση της καριέρας μας μπορούμε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να ασχοληθούμε με ποδόσφαιρο του ενός ή άλλου φύλου. Βέβαια κάτι τέτοιο οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι ευκολότερο για τους developers, όταν έχουν επιλέξει για τον τίτλο τους τη χρήση μη πραγματικών ονομάτων. Είτε αυτό αφορά ποδοσφαιριστές, είτε ομάδες, είτε ακόμα και πρωταθλήματα, κανένα περιεχόμενο δεν είναι licenced στο We Are Football. Αυτό μπορεί να καταπίνεται σχετικά εύκολα σε οτιδήποτε αφορά τις ομάδες, ακόμα και τα πρωταθλήματα, μιας και εύκολα βγάζει κάποιος άκρη σχετικά με το ποια ομάδα διοικεί, όμως το να συνηθίσουμε τα ονόματα των παικτών μας κούρασε αρκετά.



Επιπλέον, μας ενόχλησε και η έλλειψη οποιουδήποτε είδους match simulation engine. Βλέπετε για κάποιον παράδοξο λόγο η Winning Streak Games αποφάσισε πως δεν χρειαζόταν καν να εισέλθει σε πλαίσια συγκρίσεων με το Football Manager, ή ακόμα και το πρόγονό του, το Championship Manager και τις σχεδόν καλτ πια τελίτσες του. Αντί αυτού έχουμε περιγραφή του ματς με κείμενο και φωτογραφίες των παικτών να εμφανίζονται σε ένα ομοίωμα γηπέδου, περίπου στη θέση που θα ήταν και μια τύπου “εξομοίωση” της φάσης που περιγράφεται με το κείμενο. Με λίγη φαντασία από πλευράς παίκτη βγαίνει άκρη, όμως σίγουρα θα περιμέναμε περισσότερα από έναν τίτλο που ευελπιστεί έστω και να σταθεί δίπλα στο θηρίο που ονομάζεται Football Manager. Και είναι κρίμα διότι αν υπήρχε μια οποιουδήποτε είδους απεικόνιση των παικτών στο τερέν, θα ήταν δυνατό και να διαπιστώσουμε με τα ίδια μας τα μάτια πως οι αλλαγές τακτικής, και οι προπονητικές οδηγίες που δίνουμε από τον πάγκο εφαρμόζονται και λειτουργούν κανονικά. Τώρα η πληροφορία μας δίνεται μεν μέσω του κειμένου, ίσως με την διαφοροποίηση του σκορ, αλλά δεν το νιώθουμε όσο θα έπρεπε. Σίγουρα δεν παίρνουμε την ίδια ικανοποίηση με το να βλέπουμε στην πράξη τους παίκτες μας να παρατάσσονται διαφορετικά κατά τις οδηγίες μας, είτε μιλάμε για σωστή είτε για λάθος απόφαση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.



Διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με τον τίτλο της Sports Interactive όμως έχουμε και στον τρόπο με τον οποίο το We Are Football οργανώνει ολόκληρο το πρόγραμμα του παίκτη. Οτιδήποτε επιλέξει αυτός να κάνει καταχωρείται σε συγκεκριμένο χρονικό παράθυρο εντός της κάθε εβδομάδας, είτε αυτό αφορά αλληλεπίδραση με τους παίκτες της ομάδας, είτε εύρεση νέων χορηγιών, είτε συνάντηση με τους μετόχους. Βρήκαμε αυτό το σύστημα αρκετά βολικό μιας και βοηθάει, ιδιαίτερα τους πιο φρέσκους στο είδος παίκτες, να κρατάνε μια τάξη στο χάος που μπορεί να αποτελεί η διοίκηση και προπόνηση μιας ομάδας.



Το We Are Football προσφέρει πάρα πολλές επιλογές στους παίκτες ως προς τον τρόπο διοίκησης και προετοιμασίας μιας ομάδας κι αν κάποιος νιώθει πως πνίγεται από τόσα tasks, μπορεί κάλλιστα αναθέσει εργασίες στους βοηθούς προπονητή, ακριβώς όπως γίνεται και στο FM τα τελευταία χρόνια.



Υπάρχει σαφέστατα πολύς χώρος για βελτιώσεις στο We Are Football. Για παράδειγμα, η λεπτομερέστερη απεικόνιση των αγώνων μέσω μιας match engine θα μπορούσε να βοηθήσει τον τίτλο να δείχνει ακόμα πιο φιλικός προς τους πιο αρχάριους παίκτες. Ακόμα και χωρίς αυτήν όμως, οι επιλογές που μας προσφέρονται κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι αρκετά λιγότερες και σαφώς πιο περιορισμένες σε σχέση με το αντίπαλο δέος. Επιπροσθέτως, η έλλειψη επίσημου περιεχομένου δυσκολεύει αρκετά την εκμάθηση των παικτών. Παρόλα αυτά έχει ξεκούραστο και μοντέρνο UI, συμπεριλαμβάνει και γυναικεία πρωταθλήματα και προσφέρει αρκετή και ξεκάθαρη βοήθεια μέσω των βοηθών προπονητών. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μοντέρνος σχεδιασμός και ευαναγνωστοι πίνακες
  • Συμπερίληψη αντρικών και γυναικείων πρωταθλημάτων
  • Οι βοηθοί προπονητών κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη με λίγα κλικς
  • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα βοηθά ως προς την παρακολούθηση των κινήσεών μας
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η έλλειψη επίσημου περιεχομένου δεν βοηθά
  • Η απεικόνιση των αγώνων θέλει ακόμα δουλειά, ως προς τη διαδραστικότητα σε σχέση με τον παίκτη
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*