Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Different Tales

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Walkabout Games

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://differenttales.com/werewolf/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Το Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest θέλει να σας βυθίσει σε ένα θρίλερ, όπου οι αποφάσεις και το τέλος του είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Όλες οι λεπτομέρειες στο review του Νικήτα Καβουκλή.

Φαίνεται ότι οι Πολωνοί προτιμούν εκπροσώπους του όμορφου φύλου ως πρωταγωνίστριες σε παιχνίδια τρόμου. Μετά τη Bloober Team με το The Medium, σειρά πήρε η Different Tales με το Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest. Πρωταγωνίστρια είναι η Maia Boroditch, μια 24χρονη Αμερικανίδα με καταγωγή από την Πολωνία. Εφιάλτες στοιχειώνουν τα όνειρά της. Ένα δάσος, λύκοι, αίμα. Αποφασίζει λοιπόν να ταξιδέψει στο χωριό Białowieża, με σκοπό να μάθει για την ιστορία της οικογένειάς της. Το πιο σημαντικό, είναι ο δεσμός που νιώθει ότι την ενώνει με το "αρχαίο" δάσος του χωριού. Έχει την αίσθηση πως εκεί κρύβεται το παρελθόν των προγόνων της. Επιπλέον, δεν είναι μόνη της. Σύντομα θα αποτελέσει μέλος μια παρέας, τα πρόσωπα της οποίας μόνο τυχαία δεν θα βρεθούν στο δρόμο της και μαζί θα βιώσουν μια περιπέτεια που πολύ πιθανό να τους φέρει στα όριά τους από κάθε άποψη.




Το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των visual novels, οπότε όπως συμβαίνει σε τίτλους αυτού του είδους, θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο διαβάζοντας την εξέλιξη της ιστορίας. Μιας ιστορίας που δεν ξετυλίγεται απλά, αλλά διαμορφώνεται από τους ίδιους τους παίκτες με τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν. Η αλληλεπίδραση είναι συχνή, θα λέγαμε ότι ο ρόλος των παικτών είναι αρκετά ενεργός και δεν περιορίζονται σε ρόλο απλού παρατηρητή. Για να γίνει η κατάσταση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, η ομάδα ανάπτυξης έχει προσθέσει τρεις διαφορετικές παραμέτρους. Rage, Willpower και Health. Η κάθε μία έχει τον δικό της μετρητή και ανάλογα με την εκάστοτε στάθμη του καθορίζεται η δυνατότητα των παικτών να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις. Με κάποιες ενέργειες μειώνεται, με κάποιες άλλες αυξάνεται. Την ισορροπία θα τη βρείτε σταδιακά, είναι γνώση που αποκτάται αποκλειστικά μέσω εμπειρίας. Ο δείκτης Rage καθορίζει το πόσο ήρεμη ή έτοιμη να τα σπάσει όλα είναι η πρωταγωνίστρια, το Willpower τη θέληση ή όχι να λάβει δύσκολες αποφάσεις και το Health τις φυσικές τις αντοχές. Ακόμα, ανάλογα με τις ενέργειες της Maia διαμορφώνεται σιγά σιγά ο χαρακτήρας της. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα για μια σειρά από στατιστικά και στοιχεία της προσωπικότητάς της, όμως ο σκοπός ύπαρξης των τελευταίων αποτελεί κάτι παραπάνω από γρίφο.



Τα visual novels είναι ουσιαστικά διαδραστικά βιβλία. Οπότε, οι αναγνώστες τα βιώνουν πολύ καλύτερα, δένονται μαζί τους όταν τα παίρνουν στα χέρια τους, κάτι που μπορεί να συμβεί πολύ άνετα με το Nintendo Switch όπου δοκιμάσαμε τον τίτλο. Καλώς ή κακώς, πολύ δύσκολα μπορεί να δημιουργηθεί η απαραίτητη ατμόσφαιρα σε μεγάλη οθόνη με το χειριστήριο στο χέρι. Προφανώς, μιας και πρόκειται για θρίλερ συνιστάται ο χαμηλός ή και καθόλου φωτισμός, όπως και η χρήση ακουστικών. Στα αριστερά της οθόνης εμφανίζεται το προς ανάγνωση κείμενο και στην ίδια ροή η λίστα των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν. Ευτυχώς τα γράμματα είναι ευανάγνωστα και τα μάτια σας δεν πρόκειται να κουραστούνε λόγω της προσπάθειας να διαβάσετε, όση ώρα και να παραμείνετε μπροστά στην οθόνη. Πολύ θα θέλαμε να υπάρχει η δυνατότητα για scroll up/scroll down για μια δεύτερη ανάγνωση σημείων που πιθανό εκ των υστέρων να διαπιστωθεί ότι δεν έγιναν απόλυτα κατανοητά, όμως κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν υπάρχει. Ούτε και touch controls που θα πρόσθεταν πόντους στην διαδραστική εμπειρία.



Η Different Tales γνωρίζει πως να δημιουργεί ατμόσφαιρα και αυτό γίνεται αντιληπτό από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Στα δεξιά της οθόνης, μία εικόνα προσπαθεί να περιγράψει την περιοχή που βρίσκεται η Maia και η παρέα της, ή τα γεγονότα που διαδραματίζονται και ταυτόχρονα οι διάφοροι ήχοι δίνουν τον παλμό της στιγμής, ανεβάζοντας όποτε είναι απαραίτητο την ένταση και την αγωνία. Αυτά συνδυάζονται αρμονικά με το πολύ ενδιαφέρον σενάριο και τον ρυθμό της αφήγησης, που δεν κουράζει, αντιθέτως ξεδιπλώνει με περίτεχνο τρόπο την περιπέτεια. Το που θα καταλήξουν τα πράγματα είναι καθαρά απόφαση των παικτών. Αυτοί θα επιλέξουν είτε το δρόμο των συναισθημάτων, είτε αυτόν της λογικής. Όπως και να 'χει πάντως τα μηνύματα είναι κοινά σε κάθε περίπτωση, σημαντικά και αφορούν άμεσα τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Τα πολλαπλά τέλη προσφέρουν την ευκαιρία για δοκιμή διαφόρων εναλλακτικών, όμως θα πρέπει να ξεκινήσετε κάθε φορά από το απόλυτο μηδέν, μιας και δεν δίνεται η δυνατότητα συνέχισης από συγκεκριμένα σημεία καμπής.



Το κάθε playthrough του Werewolf: The Apocalypse - Heart of the Forest θα σας κρατήσει μπροστά απο την οθόνη για περίπου τέσσερεις ώρες, ιδανική περίπτωση για να βυθιστεί κάποιος στον κόσμο του και να το πάει δίχως διακοπή. Η αλήθεια είναι ότι, αρχικά, άλλο παιχνίδι νομίζαμε πως είναι και άλλο τελικά μας προέκυψε. Στο τέλος, επιβεβαιώθηκε η γνωστή φράση, "ουδέν κακόν αμιγές καλού". 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Σενάριο
  • Ατμόσφαιρα
  • Το σύστημα λήψης αποφάσεων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Έλλειψη χαρακτηριστικών που θα βελτίωναν την εμπειρία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*