* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

XCOM 2: War of the Chosen Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Firaxis Games

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  2K Games

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  CD Media

 • PEGI

  16+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
XCOM 2: War of the Chosen Review
Με το XCOM 2 η Firaxis απέδειξε ότι η επιστροφή της κλασικής σειράς της Microprose ήταν όχι μόνο ένα εγχείρημα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιτυχημένο ως remake, αλλά κάτι το οποίο στεκόταν άνετα από μόνο του. Αυτό αποδείχθηκε όχι μόνο με το βασικό παιχνίδι, αλλά και με τα DLC, τα οποία ήταν σε γενικές γραμμές προσεγμένα και ενδιαφέροντα, ειδικά το Alien Hunters, που πρόσθεσε νέα mini bosses καθώς και αντίστοιχο εξοπλισμό, και ακόμα περισσότερο το Shen’s Legacy που έβαλε στο παιχνίδι τις ρομποτικές μονάδες SPARK. Καθένα από τα δύο αυτά DLC, εκτός από νέες μονάδες, εχθρούς ή εξοπλισμό, προσέθεσε και κάποια στοιχεία για τη μοίρα δύο παλιών μελών της ομάδας XCOM και για το τι έκαναν αφού χάθηκε ο πρώτος πόλεμος με τους εξωγήινους εισβολείς. Το νέο DLC, με τίτλο War of the Chosen, πάει πολύ παραπέρα από την προσθήκη κάποιων νέων στοιχείων, ωστόσο: αλλάζει τόσο τα δεδομένα του παιχνιδιού, ώστε να κάνει το XCOM 2 να μοιάζει σχεδόν με stand-alone expansion ή με κάποιο περίτεχνο mod, όπως το Long War.


Οι Reapers έχουν το ξεχωριστό, δικό τους UI.

Στο War of the Chosen, οι Elders αναγνωρίζουν την απειλή που αποτελούν ο παλιός Commander (ο ρόλος που παίζει ο παίκτης, δηλαδή) που απελευθερώνεται στην αρχή του campaign, καθώς και η Αντίσταση γενικότερα. Έτσι παίζουν το μυστικό τους χαρτί, φέρνοντας τρεις από τους ισχυρότερους υπηρέτες τους στον πόλεμο. Οι τρεις αυτοί Chosen αντιστοιχούν σε ισάριθμες τακτικές προσεγγίσεις ή, αν προτιμάτε, σε τύπους μονάδων. Έχουμε, λοιπόν, μία Assassin που βασίζεται σε stealth και melee attacks, θυμίζοντας το Ranger class της ομάδας XCOM, έναν Hunter που χρησιμοποιεί τακτικές Sharpshooter και έναν Warlock που πλησιάζει κάπως σε λογική τον Psi Operative. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η Firaxis δε λυπήθηκε το κόστος και επιστράτευσε τέσσερις γνωστούς ηθοποιούς από την κλασική σειρά Star Trek: The Next Generation για τα voice overs του expansion: τη «δική μας» Marina "Deanna" Sirtis ως Elena Dragunova, τον Michael "Worf" Dorn ως Pratal Mox, τον Jonathan "Riker" Frakes ως Volk και την Denise "Tasha" Crosby ως Betos. Αυτό αποδεικνύει την πρόθεση της ομάδας ανάπτυξης να δώσει περισσότερη προσωπικότητα στο παιχνίδι, προσθέτοντας νέους, αξιομνημόνευτους χαρακτήρες. Καθένας από τους τρεις αυτούς Chosen δρα σε συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου, ανεξάρτητα από τους υπόλοιπους. Κάθε φορά που αναλαμβάνουμε μια αποστολή, ο Chosen που ελέγχει την περιοχή ενδέχεται να περάσει για μια φιλική επίσκεψη κάνοντας τη ζωή μας (ακόμα) πιο δύσκολη. Οι εν λόγω αντίπαλοι είναι, ευτυχώς, πιο ισορροπημένοι από τους rulers του Alien Hunters. Από την άλλη, όμως, προσπαθούν να ακινητοποιήσουν και να αποσπάσουν πληροφορίες από τους στρατιώτες μας ή ακόμα και να τους απαγάγουν. Κάθε φορά που αποτυγχάνουμε να σταματήσουμε έναν από αυτούς, o Chosen έρχεται πιο κοντά στην ανακάλυψη της τοποθεσίας του σκάφους Avenger και, επομένως, σε μια επίθεση εναντίον του. Ωστόσο, σκοτώνοντας έναν Chosen δεν απαλλασσόμαστε από αυτόν μόνιμα. Ο μόνος τρόπος να τον σταματήσουμε οριστικά είναι να βρούμε την κρυφή του βάση και να καταστρέψουμε τη συσκευή που τον επαναφέρει στη ζωή. Έτσι, η απειλή μεταφέρεται από το πεδίο της μάχης σε επίπεδο στρατηγικής, καθώς γίνεται ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα καταφέρει να ανακαλύψει πρώτος τη βάση του άλλου. Για να τα καταφέρουμε, όμως, θα χρειαστούμε βοήθεια και εδώ μπαίνουν τα τρία νέα factions της Αντίστασης: οι Skirmishers, οι Reapers και οι Templars.


Όσες φορές και αν σκοτώσετε τους Chosen θα συνεχίσουν να επιστρέφουν μέχρι να βρείτε το καταφύγιό τους.

Τα factions αυτά αντιστοιχούν σε διαφορετικές «σχολές» πολέμου, με κάποιες σημαντικές παραλλαγές, που αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης. Έτσι, οι Skirmishers, αποστάτες του Advent που δημιουργήθηκαν από τους Elders αναμιγνύοντας ανθρώπινο και εξωγήινο DNA, χρησιμοποιούν grappling hooks όχι απλά για να μεταφέρονται γρήγορα σε υψώματα, αλλά και για να έρχονται κοντά στους εχθρούς ή το αντίθετο. Οι Reapers είναι ακροβολιστές κατά βάση, αλλά χρησιμοποιούν stealth ανεξάρτητα από το αν η υπόλοιπη ομάδα έχει αποκαλυφθεί ή όχι για να εντοπίζουν τον εχθρό και να τοποθετούν παγίδες ή να ανατινάζουν οχήματα και άλλα χωρίς να αποκαλύπτονται. Τέλος, οι Templars μπορεί να χρησιμοποιούν Psi powers, ωστόσο ο τρόπος που πολεμούν θυμίζουν περισσότερο Ranger, με τη βασική διαφορά ότι αφού επιτεθούν σώμα με σώμα μπορούν να απομακρυνθούν σε πιο ασφαλές σημείο. Όταν σκοτώνουν οι Templars συγκεντρώνουν Focus points τα οποία είτε διατηρούνται ενδυναμώνοντας τους για την τρέχουσα μάχη, είτε επενδύονται σε άλλα abilities.


Οι Chosen κερδίζουν σε γνώσεις και δύναμη όσο καθυστερούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Σε πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε κανείς να πει ότι τέτοιες προσθήκες είναι λίγο-πολύ αναμενόμενες σε ένα expansion. Τρεις νέοι εχθροί, τρία νέα classes και μερικά νέα όπλα. Στην πράξη, όμως, οι νέες τακτικές που ανοίγονται στον παίκτη με τη χρήση ενός ή περισσότερων από τους νέους στρατιώτες αλλάζουν τα πάντα. Η δυνατότητα να αλλάξει ένας Skirmisher θέση με τον εχθρό, να τον φέρει δίπλα του ή να πάει σε αυτόν, η επιλογή της ανίχνευσης του χάρτη χρησιμοποιώντας έναν Reaper, ο οποίος όμως μοιραία θα πρέπει να μένει έξω από τις μάχες ή να χρησιμοποιείται πολύ προσεκτικά, και η ευελιξία ενός Templar που μπορεί να γίνει φονικός από κοντά ή να ξοδεύει το Focus από μακριά, μαζί με τις τακτικές των Chosen που απαιτούν από τον παίκτη να προσαρμόζει τις κινήσεις του ανάλογα, ανανεώνουν τη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • zaitsev
  • Αχ, περιμένω πως και πως να πέσει η τιμή του....

XCOM 2: War of the Chosen Review - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity