Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Achilles: Legends Untold Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Dark Point Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Dark Point Games

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Achilles: Legends Untold είναι μια διαφορετική εκδοχή στην ιστορία του Αχιλλέα, μια που μπορεί να μην έχει πολλές ομοιότητες με την Ιλιάδα, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει από το να παρουσιάσει μια «φρέσκια» και συνάμα απολαυστική περιπέτεια. Πίσω από την ανάπτυξή του βρίσκεται η Dark Point Games, με την ομάδα από το Toruń της Πολωνίας να αντλούν έμπνευση από το έπος του Ομήρου αλλά και την ελληνική μυθολογία γενικότερα για να χτίσουν μια νέα ιστορία. Ας δούμε όμως περί τίνος ακριβώς πρόκειται και αν η προσπάθεια αξίζει τον κόπο ή όχι. Η ιστορία μας λοιπόν ξεκινάει από την πολιορκία της Τροίας και τον Αχιλλέα να προσπαθεί να τερματίσει τον πόλεμο πριν καλά-καλά αυτός αρχίσει, προκαλώντας τον Πάρη σε μονομαχία. Τα πράγματα δεν πάνε όπως ο θεσσαλός ήρωας τα είχε σχεδιάσει, και ο Αχιλλέας ξυπνάει στις Μυκήνες, 10 χρόνια μετά τον πόλεμο της Τροίας. Η Ελλάδα που τον υποδέχεται είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που θυμάται, και θα πρέπει να ανακαλύψει τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί βλέπει οράματα από τον κόσμο των νεκρών, και ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν την υπόθεση. Για να βρει τις απαντήσεις θα αναγκαστεί να αναλάβει αποστολές και να αναζητήσει σημαντικά πρόσωπα, ερχόμενος ταυτόχρονα αντιμέτωπος με το παρελθόν του και αυτούς που μέχρι πρότινος θεωρούσε συμμάχους.



Το Achilles: Legends Untold είναι πρακτικά αυτό που συμβαίνει αν κανείς συνδυάσει την κίνηση και τους βασικούς μηχανισμούς του Diablo, με μια ιδέα από Souls. Πιο συγκεκριμένα, η ισομετρική προοπτική με σταθερή κάμερα (που αλλάζει γωνίες και zoom όταν θέλει να εστιάσει σε σημαντικά στοιχεία της πλοκής) μας βοηθάει να πλοηγηθούμε στον χώρο ακριβώς όπως συμβαίνει στις εκδόσεις του Diablo για κονσόλες (ή με gamepad), ενώ οι περισσότερες μάχες είναι υπόθεση ελάχιστων συμμετεχόντων, με τις κινήσεις του επιτιθέμενου και αμυνόμενου να είναι μετρημένες σε αριθμό, αλλά με μεγαλύτερο αντίκτυπο. Όπως γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό, το ασταμάτητο mashing δεν αποτελεί κάποια σοβαρή στρατηγική, ενώ οι παίκτες ενθαρρύνονται να δοκιμάσουν όλους τους διαφορετικούς τύπους όπλων μέχρι να βρουν αυτό που είτε τους αρέσει, είτε είναι το ιδανικό για την εκάστοτε αναμέτρηση.



Έχοντας αναφέρει βέβαια αυτό, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ πράγματι οι διαφορετικοί τύποι όπλων (τσεκούρια, σπαθιά, δόρατα κλπ) δεν έχουν τα ίδια σετ κινήσεων, ο Αχιλλέας αποδεικνύεται πως έχει μεγάλη συμπάθεια στα melee όπλα, αφού για τις όποιες ranged επιθέσεις το ρόλο αναλαμβάνει η ασπίδα (αν δε χρησιμοποιείται dual handed όπλο), με τον συμπαθέστατο κατά τα άλλα ήρωα να την πετάει σαν άλλος Captain America. Φυσικά και υπάρχει σύστημα xp, ενώ με κάθε level και κάποιες συγκεκριμένες δράσεις κερδίζονται και skill levels, τα οποία και επεκτείνουν τις ικανότητες του πρωταγωνιστή τόσο με νέες ικανότητες, όσο με αναβαθμίσεις στα βασικά του attributes (health, stamina, wrath). Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται μια κάποια εξοικείωση με το κατά τα άλλα καλαίσθητο και ευφάνταστο σύστημα skills, αλλά πολύ γρήγορα όλα μπαίνουν στη θέση τους και η πρόοδος αποκτάει κάποιον απτό στόχο.



Οι τύποι των εχθρών είναι λίγο-πολύ αναμενόμενοι, με τους κλασσικούς αρχαιοελληνικούς πολεμιστές, τα λιοντάρια και τα φανταστικά πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας να δίνουν το «παρών» και να προσφέρουν την απαραίτητη πρόκληση, μέχρι φυσικά να έρθει η ώρα των boss fights. Τα τελευταία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ικανοποιητικά, ενώ και εδώ το ζητούμενο είναι η απομνημόνευση των μοτίβων των επιθέσεων και η εκμετάλλευση των όποιων ανοιγμάτων με αντεπίθεση – και υπομονή. Τα drops είναι διαρκή και με καλό ρυθμό, ενώ μετά τα πρώτα λεπτά και την απαραίτητη εξοικείωση με τους μηχανισμούς, η δράση είναι σχεδόν διαρκής μέχρι την ώρα που θα πέσουν οι τίτλοι του τέλος – και αυτό δε θα χρειαστεί περισσότερες από 6-8 ώρες.



Τουλάχιστον για την πρώτη φορά, αφού στη συνέχεια ο τίτλος προσφέρει επιλογές για συνέχεια και εξερεύνηση ή New Game+, παροτρύνοντας τους παίκτες να μην σταματήσουν και να ανακαλύψουν ακόμα περισσότερα μυστικά και loot. Μπορεί να είναι κάπως μικρή η διάρκεια της ιστορίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλο το σύνολο δένει πολύ αρμονικά με αυτή τη διάρκεια, κρατώντας το ενδιαφέρον. Και εν τέλει αυτό συγκαταλέγεται μάλλον στα θετικά του τίτλου, αφού τα όποια ατοπήματα ή ελλείψεις είναι δύσκολο να χρωματίσουν την όλη εμπειρία – και δεν είναι ότι μιλάμε για κάποιον ΑΑΑ τίτλο με μεγάλο budget, ο indie χαρακτήρας είναι εμφανής. Τουλάχιστον τα γραφικά αν και δε «θαμπώνουν» είναι αρκετά συμπαθητικά, ενώ ο χρόνος loading είναι από ελάχιστος ως μηδενικός.



Σε γενικές γραμμές το Achilles: Legends Untold είναι μια πολύ ευχάριστη και σύντομη περιπέτεια, που θα δώσει μια ικανοποιητική δόση σε όσους πεθύμησαν τόσο το Diablo, όσο και αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, αλλά ταυτόχρονα οικείο. Είναι μια προσπάθεια από ανθρώπους που τους αρέσει αυτό που κάνουν – και με κάποιο τρόπο αυτό φαίνεται. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Δράση
  • Μικρή διάρκεια αλλά καλά δομημένη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Bugs/glitches
  • Το περιεχόμενο θα μπορούσε να είναι περισσότερο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*