
Έχοντας ξεπεράσει τις δέκα ώρες στο νέο expansion του Assassin’s Creed Shadows, μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι η Ubisoft επέλεξε το δεύτερο μονοπάτι. Είναι μια ασφαλής επιλογή που δεν πρόκειται να εκπλήξει το κοινό, αλλά θα προσφέρει περισσότερο υλικό σε όσους εκτίμησαν αυτά που πρόσφερε το base game. Είναι μία περιπέτεια για τους Naoe και Yasuke, η οποία ουσιαστικά συνεχίζει συγκεκριμένες πτυχές του κεντρικού σεναρίου. Χωρίς να φτάνει κάποιο peak σεναριακής απόδοσης, το Claws of Awaji δίνει μια ενδιαφέρουσα συνέχεια σε ένα κομμάτι που είχε μείνει ανοιχτό μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής ιστορίας.

Το DLC παραμένει single-player, χωρίς νέα co-op ή multiplayer στοιχεία, κάτι που ίσως απογοητεύσει όσους ήλπιζαν για τέτοιες προσθήκες. Το νησί του Awaji στηρίζει ιδανικά το μυστήριο, με τα δασώδη τοπία του, εστιάζοντας ακόμη περισσότερο στον κίνδυνο που ξεπροβάλλει μέσα από τις σκιές — ένα περιβάλλον γεμάτο παγίδες και εχθρούς. Τα όμορφα τοπία του Awaji ενισχύονται από βελτιωμένα textures και δυναμικό φωτισμό, που κάνουν το νησί να ξεχωρίζει οπτικά και από καθαρά τεχνολογικής απόψεως στο Xbox Series X.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρόκληση κυμαίνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα, όσο “φορτωμένοι” κι αν είναι οι χαρακτήρες με items και specs από το βασικό παιχνίδι. Η νέα προσθήκη έρχεται με το νέο όπλο της Naoe, το Bo Staff, που φέρνει έναν φρέσκο αέρα στο οπλοστάσιό μας. Με τρεις διαφορετικές στάσεις, high, mid και low, το Bo Staff δίνει στη Naoe μεγάλη ευελιξία: οι μέσες επιθέσεις σπρώχνουν τους εχθρούς πίσω για crowd control, οι ψηλές χτυπούν με ισχυρά χτυπήματα, ενώ οι χαμηλές κινήσεις μπορούν να παρασύρουν αντιπάλους και να τους ρίξουν στο έδαφος, ανοίγοντας ευκαιρίες για stealth finishers. Το όπλο ξεκλειδώνεται νωρίς στην ιστορία του DLC και συνδυάζεται με το Tanto ή το Kusarigama για πιο σύνθετες στρατηγικές, αν και η χρήση του απαιτεί εξοικείωση για να αξιοποιηθεί πλήρως σε χαοτικές μάχες.

Υπάρχουν νέοι εχθροί που μπορούν να δυσκολέψουν με τις διαφορετικές επιθέσεις τους και τον συνολικό τους αριθμό, ενώ ένα συγκεκριμένο boss fight ξεχωρίζει για την αρκετά διαφορετική του προσέγγιση στη μάχη και στον τρόπο αντιμετώπισης, σε σχέση με όσα γνωρίζαμε. Πρόκειται ίσως για τη μοναδική στιγμή που η φόρμουλα ξεφεύγει πραγματικά από τα γνώριμα λημέρια — αφού η υπόλοιπη συνταγή ακολουθεί τα γνωστά μονοπάτια: οι δύο ήρωες κυνηγούν τους μεγάλους στόχους που πρέπει να εξουδετερωθούν, σκοτώνοντας και συλλέγοντας τα απαραίτητα στοιχεία για να τους εντοπίσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί οι ενέδρες είναι πολλές, καθώς οι Yasuke και Naoe είναι πλέον κάτι παραπάνω από γνωστοί στην “πιάτσα” ως δύο χαρακτήρες ικανοί για όλα.

Μία ιδιαίτερα όμορφη προσθήκη κάνει την εμφάνισή της στην αρχή του DLC, το οποίο απαιτεί να έχετε ολοκληρώσει το main story για να ξεκινήσει. Η Naoe εμφανίζεται σε μία εκδήλωση, σε μια θεατρική παράσταση-κουκλοθέατρο, όπου το παρελθόν παρουσιάζεται μέσα από διαδραστικό gameplay, με τον παίκτη να ελέγχει μια θεατρική αφήγηση. Ο παίκτης χειρίζεται δύο χαρακτήρες σε ένα sidescrolling περιβάλλον τύπου Assassin’s Creed Chronicles — και αυτό είναι κάτι που απολαύσαμε όσο κράτησε. Από τη μία, έσπασε τη ρουτίνα του gameplay και της οπτικής παρουσίασης, ενώ από την άλλη, είναι πάντα θετικό να ενσωματώνονται διαδραστικά στοιχεία στην αφήγηση. Μετά το πέρας αυτής της σκηνής, το ταξίδι στο νησί του Awaji ξεκινά: νέοι εχθροί, καινούργιο όπλο, όμορφα και μυστηριώδη περιβάλλοντα, αλλά και το πολυαναμενόμενο κλείσιμο βασικών ανοιχτών λογαριασμών.
Το DLC προσφέρει περίπου 8 ώρες κύριας ιστορίας και αν και δεν μιλάμε για εκτενές endgame περιεχόμενο, θέλοντας να “σκουπίσουμε” το νησί ξεπεράσαμε άνετα τις 10 ώρες. Σε αντίθεση με το Dawn of Ragnarök του Valhalla, που έφερε νέες δυνάμεις και έναν καινούργιο κόσμο, το Claws of Awaji μένει κοντά στη φόρμουλα του Shadows και θεωρούμε ότι εν τέλει λειτούργησε αρκετά καλύτερα, γιατί εστιάζει σε μια πιο συμπυκνωμένη και ατμοσφαιρική εμπειρία. Το νέο περιεχόμενο κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τους fans του βασικού τίτλου, προσφέροντας επιπλέον υλικό και μία ιστορία που κλείνει ανοιχτά θέματα. Αν δεν άρεσε σε κάποιον το Shadows, προφανώς και το συγκεκριμένο DLC δεν θα του αλλάξει γνώμη. Πρόκειται για μία ιδανική αγορά για fans του Shadows που θέλουν περισσότερο stealth, combat και ιστορία, αλλά όχι για όσους ψάχνουν ριζικές αλλαγές. Οι developers έδειξαν ξεκάθαρα ότι προτίμησαν να προσφέρουν μια ικανοποιητική συνέχεια και επιπλέον περιεχόμενο στο ήδη τεράστιο παιχνίδι, με έναν συγκεκριμένο, safe αλλά σε αρκετά σημεία ικανοποιητικό τρόπο.
Black Friday: Η Sony ρίχνει τις τιμές των DualSense και DualSense Edge controllers του PS5




Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity