Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Asterix & Obelix: Slap Them All 2 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Mr. Nutz Studio

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Microids

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Χωρίς να είναι απαραίτητα κακό, το Asterix & Obelix: Slap Them All 2 είναι μια πρόταση που θα ικανοποιήσει αυτούς που ψάχνουν ένα sidescrolling beat’em up για μικρές δόσεις δράσης.

Παραδόξως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο o Asterix και ο Obelix δεν απουσίαζαν από τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας τα τελευταία χρόνια. Συνεχίζοντας αυτήν την παράδοση, η Microids κυκλοφορεί το Asterix & Obelix: Slap Them All 2, για όσους θέλουν ακόμα μια δόση από τις περιπέτειες των ανυπότακτων χωρικών που όλοι αγαπήσαμε στα παιδικά μας χρόνια (και όχι μόνο). Όπως είναι προφανές από τον τίτλο, το Slap Them All 2 είναι η συνέχεια του Slap Them All, ενός μέτριου αλλά κατά τα άλλα διασκεδαστικού beat’em up. Ας δούμε λοιπόν αν η επιστροφή αξίζει τον κόπο ή όχι.




Η ιστορία δεν θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη κανενός και απλά είναι μια απλή δικαιολογία για να δούμε τους συμπαθέστατους πρωταγωνιστές να επισκέπτονται διαφορετικές τοποθεσίες και να…γνωρίζονται με τους ντόπιους, φυσικά με τον τρόπο που όλοι ξέρουμε. Αν και το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι μόνο ένα (η εξόντωση όλων των αντιπάλων), ο Asterix και ο Obelix έχουν διαφορετικά σετ κινήσεων και ικανοτήτων, με μικρές διαφορές που όμως μπορούν να αλλάξουν την προσέγγιση σε κάθε περίπτωση. Έχοντας αναφέρει αυτό βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δράση αυτή καθ’αυτή δεν έχει κάποια δραματική διαφοροποίηση κατά τη διάρκεια των 5 περίπου ωρών που παίρνει ένα μέσο playthrough, με τους τύπους των εχθρών να εμπλουτίζονται μέχρι ενός σημείου και από εκεί και μετά ο τίτλος να κάνει ουσιαστικά “mix and match” για να προσφέρει την όποια ποικιλία και να ανεβάσει την πρόκληση.



Η αλήθεια είναι ότι μετά τα πρώτα επίπεδα/λεπτά, η δράση σταματάει να προσφέρει την ίδια ικανοποίηση και να γίνεται διαδικαστική, αφού δεν υπάρχει κάποιος έξυπνος τρόπος για να ανέβει το επίπεδο πρόκλησης ή να «ανοίξει» κάπως το gameplay. Το θετικό είναι ότι τουλάχιστον ο οπτικός τομέας αποζημιώνει και με το παραπάνω, αφού είναι κυριολεκτικά σαν να ζωντανεύουν τα κόμικς στην οθόνη μας, με όμορφα σχέδια, όμορφα animations και πλούσια χρώματα. Το voice over των χαρακτήρων θα μπορούσε να είναι κάπως καλύτερο, ιδιαίτερα στα αγγλικά, αλλά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, και δεδομένου του πόσο μικροί είναι οι διάλογοι σε όγκο και διάρκεια, κάτι τέτοιο δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.



Χωρίς να είναι απαραίτητα κακό, το Asterix & Obelix: Slap Them All 2 είναι μια πρόταση που θα ικανοποιήσει αυτούς που ψάχνουν ένα sidescrolling beat’em up για μικρές δόσεις δράσης, φυσικά τους fans του Asterix και του Obelix, αλλά και παίκτες μικρότερης ηλικίας, αφού η παρουσίαση και οι εύκολοι μηχανισμοί αποδεικνύονται πολύ καλό σημείο εισαγωγής. Σε γενικότερες γραμμές, δεδομένης και της απουσίας on-line co-op (αλλά ευτυχώς υπάρχει local), το Slap Them All 2 προτείνεται κυρίως στις παραπάνω κατηγορίες, αφού για τους υπόλοιπους υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις εκεί έξω για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ιδανικό για μικρότερες ηλικίες
  • Όμορφος οπτικός τομέας
  • Απλοί μηχανισμοί
  • Έλλειψη γενικότερου ενδιαφέροντος μετά τα πρώτα λεπτά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Αλλά και ταυτόχρονα περιορισμένοι
  • Μικρή και «απλή» πρόκληση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*