Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Capcom Arcade 2nd Stadium Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Capcom Arcade 2nd Stadium είναι μια αξιόλογη προσπάθεια να επιστρέψουμε στα ουφάδικα με τσιγάρο στο χέρι και φραπέ που ο αφρός του έχει κολλήσει στα τοιχώματα του ποτηριού.

Έχουμε γράψει πολλές φορές σχετικά με τις αίθουσες των arcades. Σίγουρα, ακόμα μία δεν θα βλάψει κανέναν. Το άσχημο είναι ότι οι νέες γενιές δεν θα νιώσουν, εκτός αν επισκεφτούν μια χώρα του εξωτερικού, την αγωνία του να παλεύεις να επιβιώσεις σε ένα παιχνίδι που δεν θα μπορέσεις ποτέ να συνεχίσεις στο σπίτι σου, θα σε εθίσει τόσο που θα "καταπιεί" όλα σου τα χρήματα και εσύ θα του λες ευχαριστώ για την ψυχαγωγία. Δυστυχώς, η νομοθεσία της χώρας μας θεωρεί τα arcades ως μορφή τυχερού παιχνιδιού, η λειτουργία τους απαγορεύτηκε και τα στέκια που συχνάζαμε ως νέοι είτε άλλαξαν "αντικείμενο" είτε έβαλαν λουκέτο. Ας πρόσεχαν κιόλας κάποιοι ιδιοκτήτες που στον ίδιο χώρο, πολλές φορές πίσω από παραβάν, συστέγαζαν τους λεγόμενους κουλοχέρηδες ή φρουτάκια, που όντως είναι τζόγος. Έτσι λοιπόν επιβεβαιώθηκε η ελληνική παροιμία που λέει ότι, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.




Ευτυχώς που υπάρχουν οι emulators, αλλά και εταιρείες όπως η Capcom που ενδιαφέρονται για το retro gaming και συντηρούν ή επαναφέρουν στην επικαιρότητα παιχνίδια με τα οποία διασκεδάζαμε πριν μερικές δεκαετίες. Μια τέτοια προσπάθεια είναι και το Capcom Arcade 2nd Stadium, που επιχειρεί να μιμηθεί ως ένα βαθμό την αίσθηση που πρόσφεραν τα ουφάδικα ή μπλιμπλίκια ή όπως αλλιώς συνηθίζατε να τα αποκαλείτε. Η συλλογή αποτελείται από τα: SONSON, Savage Bees, Gun Smoke, The Speed Rumbler. Hyper Dyne Side Arms, Hissatsu Buraiken, Black Tiger, Street Fighter, Tiger Road, 1943- Kai Midway Kaisen, Last Duel, Led Storm, Magic Sword, Three Wonders, The King of Dragons, Block Block, Knights of the Round, Saturday Knight Slam Masters, Eco Fighters, Pnickies, Darkstalkers- The Night Warriors, Night Warriors- Dark Stalker's Revenge, Street Fighter Aplha- Warrior's Dreams, Megaman- The Power Battle, Street Fighter Alpha 2- Super Puzzle Fighter II Turbo, Megaman 2- The Power Fighters, Vampire Savior- The Lord of Vampire, Capcom Sports Club, Super Gem Fighter- Mini Mix, Street Fighter Alpha 3 και Hyper Street Fighter II- The Anniversary Edition.



Τα παραπάνω είναι διαθέσιμα ως ολοκληρωμένο πακέτο, ενώ διατίθενται και ξεχωριστά, όμως στη δεύτερη περίπτωση, το τελικό ποσό που θα κληθείτε να πληρώσετε για τα πάντα είναι αρκετά μεγαλύτερο. Με μια γρήγορη ματιά, κάποιος παρατηρεί ότι επικρατεί η σειρά Street Fighter, αν αντέξετε τον χειρισμό θα διασκεδάσετε και με τον τίτλο από όπου ξεκίνησε ο θρύλος, παρόλα αυτά υπάρχουν παιχνίδια από αρκετά διαφορετικά είδη και κάποια που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως πολλοί πιθανό να μη γνώριζαν, όπως το Capcom Sports Club.



Κατά τα άλλα, ισχύουν όλα όσα είχαμε γράψει και στο review μας για το Capcom Arcade Stadium. Μπορείτε να παραμετροποιήσετε την εμφάνιση κάθε καμπίνας, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις για κάθε παιχνίδι, όπως τον βαθμό δυσκολίας, τον αριθμό των ζωών με τις οποίες ξεκινάτε, την ταχύτητά του και πολλά άλλα, φέρνοντας τον βαθμό της πρόκλησης στα μέτρα σας. Σε αυτό θα βοηθήσουν και λειτουργίες όπως η αποθήκευση της προόδου σας και το rewind, για να αποφύγετε μια "οδυνηρή" απώλεια.



Είναι όμως κάτι παραπάνω από φανερό ότι απουσιάζει το παιχνίδι κράχτης, αυτό που θα σας κάνει να πείτε, έστω και για αυτό αξίζουν τα χρήματα που θα δαπανήσετε. Ναι μεν η νοσταλγία υπάρχει σε κάθε ένα από τα ονόματα των παιχνιδιών που προαναφέρθηκαν, παρόλα αυτά υπάρχει η πιθανότητα το μάτι σας απλά να περάσει αδιάφορα από τα πάντα. Στο σύνολό της, η λίστα είναι υποδεέστερη από εκείνη του Capcom Arcade Stadium και δεν είναι παράλογο να υπάρχει η απορία, γιατί χρειάζεται το 2nd, αφού όλα θα μπορούσαν να χωρέσουν και στο πρώτο. Έτσι και αλλιώς, υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσει κάποιος δωρεάν την πλατφόρμα, το λεγόμενο Stadium και μετά να ξεκινήσει να προσθέτει. Θέμα τιμολόγησης, Μάλλον.



Τουλάχιστον, δεν θα κλείσουμε το κείμενο με το ίδιο παράπονο, όπως με το Capcom Arcade Stadium. Αυτή τη φορά το Invincibility προσφέρεται ως δωρεάν add-on και η μόνη λογική εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε είναι πως έπεσε κράξιμο και η εταιρεία άλλαξε την πολιτική της ή δεν μπήκε κανείς στον "πειρασμό" να το αποκτήσει. Εκτός αν έτσι βρήκε τρόπο να κάνει πιο ελκυστικό το πακέτο. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ένα πακέτο με πολλές αναμνήσεις
  • Πλήρης παραμετροποίηση της εμφάνισης και του gameplay
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Συνολικά, υποδεέστερο από τον προκάτοχό του
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*