Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Chernobylite Next Gen Edition Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    The Farm 51

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    All in! Games

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Chernobylite Next Gen Edition
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://chernobylgame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Τι προσφέρει το Chernobylite Next Gen Edition; Ο Κωνσταντίνος Καλκάνης αναλύει!

Το Chernobylite ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της περασμένης χρονιάς. Το στούντιο πίσω από το Get Even δημιούργησε ακόμα έναν τίτλο που παρά τα όποια ατοπήματα, προσφέρει μια πέρα για πέρα ενδιαφέρουσα εμπειρία. Αναμενόμενο μπορεί να μην ήταν, αλλά τέλος πάντων δεν πρέπει να γύρισαν και πολλά κεφάλια με απορία όταν κυκλοφόρησε η έκδοση του τίτλου με τις απαραίτητες βελτιώσεις για τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας της -πλέον- τρέχουσας γενιάς. Κατά πόσο κάτι τέτοιο ήταν πραγματικά απαραίτητο, μένει να το μάθουμε παρακάτω.




Σε κάθε περίπτωση το Chernobylite μπορεί να μην ήταν GOTY material, αλλά ήταν σίγουρα κάτι διαφορετικό από την πληθώρα των άλλων παραγωγών. Η The Farm 51 έχει βρει τον ρυθμό της και δημιουργεί μια αναγνωρίσιμη μανιέρα που καταφέρνει και βρίσκει απήχηση σε ένα κομμάτι του κοινού. Με την νέα έκδοση του τίτλου, το πρώτο πράγμα που αναμενόμενα ξεχωρίζει είναι ο τεχνικός τομέας, και πιο συγκεκριμένα η εικόνα του τίτλου στο PlayStation 5. Αξίζει να σημειωθεί ότι διατίθενται δύο διαφορετικά modes, performance και resolution, με το πρώτο να στοχεύει στα 1080p και 60 fps, και το δεύτερο σε 4K με RT. Το performance mode είναι λίγο πολύ μονόδρομος, αφού ακόμα και σε χαμηλότερη ανάλυση ο τίτλος τα καταφέρνει πολύ καλά στον οπτικό τομέα, ενώ ακόμα και έτσι, τα 60 καρέ δεν είναι ακριβώς σταθερά, αφού οι αντιληπτές πτώσεις υπάρχουν.



Τα bugs, glitches και τα περισσότερα των προβλημάτων που υπήρχαν έχουν πλέον εξαφανιστεί, κάτι που σίγουρα δουλεύει θετικά στην όλη εμπειρία, ενώ παρά το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με δίσκους ssd, οι ταχύτητες loading θα μπορούσαν να είναι αρκετά καλύτερες. Σίγουρα, καλύτερες από την έκδοση για τα συστήματα προηγούμενης γενιάς, αλλά όχι ακριβώς «γρήγορες». Κάτι που εν τέλει μας αφήνει με τον ίδιο τον τίτλο στον πυρήνα του, και κατά πόσο μπορεί να ικανοποιήσει με τις νέες βελτιώσεις. Η αλήθεια είναι πως έχουμε να κάνουμε πρακτικά με το ίδιο Chernobylite, και όλα τα θετικά και αρνητικά που αυτό είχε για όποιον ασχολήθηκε μαζί του την πρώτη φορά. Τα σεναριακά twists υπάρχουν ακόμα, το ΑΙ είναι το ίδιο… κακό, και γενικότερα είναι ο ίδιος τίτλος, γυαλισμένος καλύτερα, αν μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με αυτόν τον τρόπο. Τα όπλα εξακολουθούν να μην έχουν καθόλου βάρος, αν και το haptic feedback στο DualShock 5 κάπως βελτιώνει την κατάσταση, ενώ δεν απουσιάζει φυσικά και το resource/base management στην πολύ βασική του υλοποίηση, όπως υπήρχε άλλωστε και στην αρχική κυκλοφορία. Τέλος, οι ερμηνείες των χαρακτήρων είναι αρκετά καλές, σε αγγλικό και ρωσικό dub.



Σε γενικές γραμμές η νέα έκδοση του Chernobylite δεν πρόκειται να το αναβαθμίσει σε κυκλοφορία που κανείς δεν πρέπει να χάσει με τίποτα, αλλά πρέπει να βοήθησε αρκετά την ομάδα ανάπτυξης να παρουσιάσει το αρχικό της όραμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παραμένει ένας τίτλος που θα κάνει «κλικ» σε μια συγκεκριμένη μερίδα κοινού, αλλά αυτό δεν πάει να πει πως είναι μέτριος ή κακός. Κάθε άλλο, για αυτούς που αγαπούν τα survival/rpg mechanics και ήδη βρήκαν το Get Even ενδιαφέρον. Αλλά και γενικότερα, δεν είναι δύσκολος τίτλος για να προτείνει κανείς σε κάποιον που θέλει να αρχίσει να ασχολείται με το είδος γενικότερα. Οι τεχνικές βελτιώσεις κάνουν αυτήν την έκδοση του Chernobylite μονόδρομο, ιδίως για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να το απολαύσουν στο PC. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*