Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Deadliest Catch: The Game Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Moonlit

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ultimate Games

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Deadliest Catch: The Game
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://deadliestcatchgame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 1

    ENTERNITY SCORE
*
Το Deadliest Catch: The Game φαίνεται από το πρώτο λεπτό ότι είναι μία ξεπέτα των ίδιων του των δημιουργών, που απλά δεν προσφέρει τίποτα ουσιώδες στον παίκτη.

To Deadliest Catch είναι μια από τις παλαιότερες εκπομπές που συνεχίζει να παράγεται στις Η.Π.Α., προϊόν του National Geographic και πλέον μέλος του προγράμματος του Discovery Channel. Αποτελεί πρακτικά ένα ριάλιτι σόου, που κάθε σεζόν του ακολουθεί ένα καράβι στην Βερίγγειο θάλασσα, ανάμεσα σε Αμερική και Ρωσία και την προσπάθεια του πληρώματος να εντοπίσουν, να ανακαλύψουν και να ψαρέψουν αλώβητοι από τις καιρικές συνθήκες, τα καρκινοειδή (δηλαδή γαρίδες, αστακούς και καβούρια) που αποτελούν την βασική πανίδα της περιοχής. Το σόου είναι εντυπωσιακό, με πολλές ανατροπές, τρομακτικά σκηνικά και με αρκετό κοινό, κάτι που οδηγεί πλέον στην τέταρτη διαφορετική έκδοση ενός video game, που είναι βασισμένο σε αυτήν την εκπομπή.




Αυτή τη φορά η Ultimate Games που βρισκόταν πίσω κι από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς συνεργάζεται με τους developers της Moonlit και της ορθά ονομαζόμενης 4Fishing και μας καλούν για ένα παιχνίδι που αναλαμβάνουν τη διαχείριση ενός καραβιού με το ίδιο setting και το ίδιο στόχο με τη σειρά. Να μαζέψουμε όσα περισσότερα καβούρια μπορούμε, κρατώντας παράλληλα σε ισορροπία, το πλήρωμα, τις προμήθειες και τα εργαλεία που χρειάζονται για να βγάλει εις πέρας την αποστολή του.  Φυσικά ο παίκτης δεν μπορεί να πάει αμέσως στα βαθιά, πρέπει να ολοκληρώνει σταδιακά τις αυξανόμενης δυσκολίας αποστολές, για να μαζεύει χρήματα, να αγοράζει καλύτερες προμήθειες, να αναβαθμίζει το καράβι του και να είναι έτοιμος για τη συνέχεια. Γενικώς, η πρόοδος είναι γραμμική, δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο παιχνίδι, όποιο κι αν είναι αυτό.



Αντιμέτωπος με τα καβούρια αλλά και τις εντυπωσιακές ομολογουμένως, όσο και δυσχερείς καιρικές συνθήκες, η δουλειά δεν είναι εύκολη, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία σύγκριση με τη σειρά. Δεν υπάρχει κορύφωση της έντασης, δεν υπάρχει κάποια ιστορία που να συνοδεύει τα όσα γίνονται στην οθόνη, δεν υφίσταται καν κάποιο voiceover ή κάποιο tutorial που να πλαισιώνει τη δράση. Ο παίκτης ολοκληρώνει, επιτυχώς ή όχι, την αποστολή του, κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται κι επιστρέφει στη θάλασσα για να κάνει τά ίδια. Ξανά και ξανά και ξανά. Το πιο δραματικό είναι ότι παρά τις αλλαγές που κάνει, δεν γίνεται κάποια αλλαγή στον τρόπο ψαρέματος, απλώς η αποδοτικότητα του ψαρέματος είναι ανώτερη. Ουσιαστικά κάθε πορεία στη θάλασσα αποτελεί απλώς βελτιώνει τις πιθανότητες για να είναι πιο πετυχημένη η επόμενη. Και τίποτε άλλο.



Σαν να μην έφτανε το βαρετό του θέματος, το παιχνίδι διαθέτει ένα από τα πιο δύσχρηστα και αποπροσανατολιστικά gameplay στη σύγχρονη ιστορία. Το ψάρεμα γίνεται με όλο το χειριστήριο να τρίζει για πολλά λεπτά που διαρκεί, χρειάζεται συντονισμός πατήματος ακόμη και τεσσάρων κουμπιών που δεν γίνεται με κάποιο δόκιμο τρόπο εκτός εάν ο παίκτης έχει τρία χέρια, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι ο τρόπος διαλογής καβουριών, όπου ο παίκτης πρέπει να διαλέξει ένα-ένα τα (στις τελικές αποστολές) δεκάδες συμπαθή ζώα, να δει εάν είναι κατάλληλα προς πώληση και μετέπειτα να τα ξεκαθαρίσει με την πιο ανόητη διαδικασία που έχει σκεφτεί ανθρώπινος νους.



Κι αν δεν έφταναν όλα αυτά για να αποθαρρύνουν τον οποιονδήποτε να ασχοληθεί με τον τίτλο, έρχεται ο τεχνικός τομέας, ο οποίος με κάθε συμπάθεια προς τους δημιουργούς, είναι εμφανώς μη δοκιμασμένος από κανέναν. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα καβούρια θυμίζουν έντομα, αράχνες ή τέλος πάντων, όχι καβούρια. Τα κολλήματα είναι πάρα πολλά, ειδικά όταν ξεσπάει κάποια καταιγίδα. Και το χειρότερο είναι ότι μιλάμε για έναν τίτλο που δεν έχει κάποιο ιδιαίτερα βαρύ περιεχόμενο. Μόνο τα πρόσωπα των υπόλοιπων του πληρώματος, καθώς του παίκτη δεν φαίνεται ποτέ, κάποια σάπια animations και πάρα πολλά bugs. Και με τις δύο έννοιες, όπως είπαμε παραπάνω. Μόνη εξαίρεση είναι ότι η εναλλαγή των καιρικών συνθηκών που είναι καλή και το γεγονός ότι εάν ο παίκτης απλά κατευθύνει το καράβι εν μέσω της κάθε καταιγίδας ή του κάθε ομιχλώδους τοπίου, το σκηνικό θυμίζει κάπως το ριάλιτι.



Κι εκεί έρχεται το μεγαλύτερο έλλειμα του παιχνιδιού, πέρα από το ελαττωματικό αποτέλεσμα στην οθόνη, την εν γένει βαρεμάρα που προκαλεί το ατελείωτο grind και το υπερβολικά σκληρό gameplay. Η τηλεοπτική σειρά βασίζει πολύ μεγάλο μέρος στους χαρακτήρες που την απαρτίζουν κάθε χρόνο, δίνει έμφαση στις σχέσεις των ανθρώπων που βρίσκονται στο κάθε πλοίο και δίνει έναν κάποιο ρυθμό, παρουσιάζοντας τις δυσκολίες της ζωής σε ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου. Το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό φαίνεται ότι είναι μία ξεπέτα των ίδιων του των δημιουργών, που απλά δεν προσφέρει τίποτα ουσιώδες στον παίκτη, είναι απόλυτα κενό και επιμένει για κάποιο λόγο να σου θυμίζει ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα να κάνεις. Η αποτυχία είναι τέτοια, που μόλις 15 μέρες μετά την κυκλοφορία του, ο τίτλος προσφέρεται με 90% έκπτωση. Οτιδήποτε άλλο μάλλον είναι περιττό για έναν από τους χειρότερους τίτλους που είναι διαθέσιμοι εκεί έξω. 

1

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ίσως σε κάποια σημεία το αποτέλεσμα στην οθόνη μπορεί να γίνει θεαματικό
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Καθόλου αποδοτικό παιχνίδι που επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία στο άπειρο
  • Πολύ δύσκολο gameplay, χωρίς να προσφέρεται καμία ιδιαίτερη βοήθεια
  • Πολλά, μα πάρα πολλά bugs
  • Αναπαραγωγή τηλεοπτικής σειράς από την οποία αφαιρέθηκε το νόημα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*