Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

eFootball PES 2020: UEFA Euro 2020 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Konami

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Konami

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το UEFA Euro 2020 έρχεται στο eFootball PES 2020 ως DLC. Καταφέρνει να μεταφέρει τη μαγεία της διοργάνωσης;

Κάπου σε ένα παράλληλο σύμπαν, δίχως την ύπαρξη της πανδημίας στον πλανήτη, αυτές τις ημέρες θα απολαμβάναμε το Euro 2020. Μια γιορτή του ποδοσφαίρου, όπως και στην ανάλογη περίπτωση του μουντιάλ, κατά την οποία συνήθως τα μάτια των φιλάθλων χορταίνουν γκολ και θέαμα και η εκάστοτε διοργανώτρια χώρα ευνοείται από αυξημένο τουρισμό και κίνηση. Δυστυχώς φέτος η πανδημία του κορονοϊού δεν άφησε ούτε τις κανονικές σεζόν να ολοκληρωθούν κανονικά, πόσω δε μάλλον τη διεξαγωγή του επίσημου ευρωπαϊκού κυπέλλου. Παρόλα αυτά, η Konami είχε ήδη πληρώσει για τα δικαιώματα του Euro 2020, οπότε αποφάσισε να μας δώσει με δωρεάν DLC επί του φετινού Pro Evolution Soccer (ή eFootball PES αν προτιμάτε) το Euro που ποτέ δεν είδαμε.


Από τον αρχικό τίτλο έλειπαν φέτος αρκετές επισημότητες όπως Champions και Europa League, όμως το Euro 2020 πλέον περιλαμβάνεται σε αυτόν όσο επίσημα θα μπορούσε αυτό να υλοποιηθεί. Τα γραφικά των αγώνων στον πίνακα του σκορ, οι ανακοινώσεις των αλλαγών αλλά και η εισαγωγή κάθε αγώνα είναι ακριβώς αυτό που θα βλέπαμε στην περίπτωση που το Euro 2020 λάμβανε χώρα. Σε αντίθεση με την αντίστοιχη προσθήκη του Euro 2016, η Konami φρόντισε να συμπεριλάβει και τις 55 ομάδες που συμμετέχουν στο θεσμό του Euro ακόμα και αν οι περισσότερες από αυτές δεν θα συμμετείχαν στην τελική φάση του κυπέλλου, επίσημα και χωρίς καμία έκπτωση. Φυσικά εκτός από τα γραφικά στους αγώνες, έχουμε πλέον και την επίσημη μπάλα με την οποία θα παίζονταν οι αγώνες.

Το εν λόγω update, το Datapack 7.0 συγκεκριμένα, που έφερε τη διοργάνωση στο φετινό PES, δεν σταμάτησε όμως εκεί. Φρόντισε να ανανεωθούν όλες οι εντεκάδες των εθνικών ομάδων, τα στατιστικά μα και η εξωτερική εμφάνιση κάποιων παικτών. Για την ιστορία, αξίζει να ειπωθεί πως πάλι, παρά την ομορφιά της FOX Engine που πρόσδιδε ούτως ή άλλως πόντους στο παιχνίδι από την αρχική του κυκλοφορία, το απέναντι στρατόπεδο (EA Sports) κρατά ακόμα τα ηνία σε ό,τι αφορά την αυθεντικότητα σε εμφανίσεις ομάδων και παικτών και φυσικά την ποικιλία πρωταθλημάτων. Στο συγκεκριμένο data pack, αν και δεν έχουν καμιά σχέση με το θεσμό, είδαμε και την προσθήκη δύο νέων γηπέδων. To Wembley επιστρέφει λοιπόν, όπως επίσης και το στάδιο της Αγίας Πετρούπολης, και μπορούμε να πούμε πως μείναμε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι με την απόδοσή τους στο παιχνίδι.

Έχοντας, λόγω έλλειψης προσωπικού χρόνου, χάσει ελαφρά επαφή με τη σταδιακή εξέλιξη του φετινού PES, η εκ νέου επαφή μας με το παιχνίδι για χάρη του κειμένου μάς έφερε αντιμέτωπους με βελτιωμένο AI. Ωστόσο είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν αυτή ήρθε από το συγκεκριμένο patch ή αν έχει σταδιακά βελτιωθεί με τη συνολική δουλειά που έχουν κάνει οι developers στην υποστήριξη του τίτλου κατά τη διάρκεια της εμπορικής του ζωής. Παρόλα αυτά, πλέον, ειδικότερα οι αντίπαλοι επιθετικοί στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας είναι πιο απρόβλεπτοι, χαρίζοντας ακόμα περισσότερους πόντους αυθεντικότητας στην ούτως ή άλλως πολύ καλή απεικόνιση του σπορ από την ιαπωνική σειρά.



Συνολικά, μπορούμε να πούμε πως η προσθήκη του Euro 2020 δίνει πόντους στο σύνολο του eFootball PES 2020. Ακόμα και αν δεν υπάρχουν δραματικές αλλαγές στο gameplay, παρά μόνο βελτιώσεις που ούτως ή άλλως θα είχαμε όσο εξελίσσεται ο τίτλος, προσθέτει αυθεντικότητα και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Σίγουρα, υπό τις τρέχουσες συνθήκες ίσως αυτή η προσθήκη αποδεικνύεται λίγο μάταιη, αφού η πραγματική διοργάνωση έχει αναβληθεί για το καλοκαίρι το 2021. Αποτελεί όμως μια καλή αφορμή για να ασχοληθείτε εκ νέου με τη σειρά της Konami, που κατορθώνει μια από τις πιστότερες αναπαραστάσεις του σπορ που έχουμε δει στα videogames. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Προσθήκη αυθεντικότητας στο πολύ καλό σύνολο του eFootball PES 2020
  • Επίσημο ρόστερ και από τις 55 ομάδες του θεσμού
  • Νέα στάδια (2) και βελτιώσεις σε AI
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Με την τρέχουσα κατάσταση του πραγματικού σπορ, ενδέχεται να ξεχαστεί γρήγορα λόγω Euro 2021
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*